ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Σάυπρους, twelve points

ΔΕΥΤΕΡΑ 06 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η Ούρσουλα φον ντερ κάτι, διάλεξε εμάς για να γιορτάσει τα 20χρονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έκανε τη διαδρομή Βρυξέλλες – Λευκωσία κάτι όπως το Στρόβολος – Λακατάμια, όταν δεν υπάρχει κίνηση. Πολλή αγάπη για την Κύπρο μας η Ούρσουλα αλλά κάποιος πρέπει επιτέλους να της εξηγήσει πως ο Νίκος μας είναι παντρεμένος. Και να μην παρεξηγεί την ευγένεια της Φιλίππας μας. Μας είπε πάντως η Φον Ντερ Λάιεν –και ανατριχιάσαμε από συγκίνηση ακόμη και οι αποτριχωμένοι– πως η Κύπρος μας είναι κόμβος. Μάλιστα, κόμβος! Το άκουσε ο Κόμπος και νόμισε τον φώναζε. Κόμβος Αλληλεγγύης –το Αλληλεγγύη το άκουσε η Θεοχάρους και ένιωσε δικαιωμένη– για την Ευρώπη και για τον Κόσμο, ολοκλήρωσε τη φράση της η Ούρσουλα της καρδιάς μας. Κόψε κάτι, αγαπημένη μας. Ακόμη λίγο θα μας πεις και κόμβο για το Σύμπαν, τη Eurovision και το Διαστημικό πρόγραμμα της NASA.

Στο τραγούδι του Φοίβου «Απεναντίας», το οποίο ερμήνευσε ο Βοσκόπουλος, υπάρχει ο στίχος «τυχαία ειδωθήκαμε και αυθόρμητα ενωθήκαμε». Και αυτό σκέφτηκα όταν άκουσα για την «αυθόρμητη ανακοίνωση συμπαράστασης» προς τον Γενικό Ελεγκτή από το προσωπικό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Όλα τυχαία και αυθόρμητα σ’ αυτό τον τόπο. Το highlight της εβδομάδας ήταν οι αναφορές του ρομπότ Σοφία στον Πρόεδρό μας τον οποίο χαρακτήρισε με το μάλλον υποτιμητικό Νικούι, λίγο πριν πέσει από σκαλοπάτι και γκρεμοτσακιστεί για να μάθει να μιλά καλύτερα. Για να μάθει να σέβεται.

Και να ξέρεις κουκλίτσα μου, αν εσύ διαθέτεις τεχνητή νοημοσύνη, εμείς διαθέτουμε φυσική βλακεία. Άντε για να μη στείλω την Ursula να σε ξεμαλλιάσει και να σε κάνει ακόμη πιο καραφλή, Σοφία που στο πλαστικό σου κεφαλάκι δεν έχεις κουκούτσι σοφίας. Μάθε καλά ποιος είναι ο Νίκος μας, προτού ανοίξεις ξανά το βρώμικο ρομποτικό σου στοματάκι. Άντε γιατί πολύ ασχολήθηκα.

Η Τσελεστίνα (δεν βάζω επίθετο γιατί σε αντίθεση με Νικούθκια, Νίκαρους και Νικόλες μόνο μια Τσελεστίνα έχουμε στην Κύπρο) δήλωσε πως θα φέρει στον Στρόβολο πίστα φόρμουλας και τραμ. Αν προσθέσει και μια παραλία, όπως παλαιότερα είχε υποσχεθεί ο μακαρίτης Σέππος για τη Λευκωσία, εγώ θα την ψηφίσω. Διότι απ’ τα ψέματα άλλων υποψηφίων, που είναι εκνευριστικά, προτιμώ αυτά της Τσελεστίνας, που είναι τουλάχιστον ψυχαγωγικά. Αντίσταση και Κομμουνισμός λοιπόν. Αβάντι πόπολο.

Ο μητροπολίτης Πάφου Τυχικός έδωσε δώρο για τους άπορους της πόλης 100 κιλά λάδι. Τόσα περίπου έδωσε η μάνα μου δώρο στη γειτονιά της, από ένα μικρό χωραφάκι με ελιές που έχει στο χωριό. Μην ξοδεύεστε, Άγιοί μου, γιορτάρες μέρες…

Διαβάζω πως υπάρχουν 10 οργανωμένες εγκληματικές ομάδες στην Κύπρο που τρομοκρατούν πολίτες και μικρούς επιχειρηματίες. Η μία φαντάζομαι πως είναι η Αστυνομία. Μένει να βρούμε τις υπόλοιπες. Πέντε νέες κάμερες αυτή τη βδομάδα στη Λεμεσό. Γιατί; Διότι η Λεμεσός πετά, οι οδηγοί πετούν και στο κάτω κάτω της Γραφής οι Λεμεσιανοί κρατούν λεφτά και μπορούν εύκολα και αδιαμαρτύρητα να πληρώνουν τα 300 ευρωπουλάκια. Και από την Παρασκευή έξι νέες κάμερες στη Λευκωσία. Κάγκελα, κάγκελα –και κάμερες– παντού, και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού. Αθάνατε Πανούση.

Ο Κρις Τριανταφυλλίδης με ανάρτησή του στο τουίτερ επισημαίνει πως στους εορτασμούς για τα εικοσάχρονα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε παραβίαση πρωτοκόλλου, αφού της Ευρωπαίας Επιτρόπου προηγήθηκε η σύζυγος του Προέδρου μας Φιλίππα η Α΄, η οποία –σύμφωνα με τον γνωστό νομικό– δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο. Ώπα. Πάμε για νέα μάχη θεσμών και θρονικών κυριών!

Το Χ πάντως –και μην πάει ο νους σας σε ταινίας ενηλίκων– φαίνεται πως έχει γίνει ο χώρος όπου οι επώνυμοι της Κύπρου σφάζονται, κάποτε διακριτικά και κάποτε όχι. Τα –διαδικτυακά– μαρμαρένια αλώνια στα οποία κάποτε πάλεψε ο Διγενής και ο Χάρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση