ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Σωτήρης ο Σωτήρας

=ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

«Η  πολεμική που δέχεται η υποψηφιότητα μου  όχι μόνο δεν με πτοεί αλλά με δυναμώνει και μου δίνει ακόμη περισσότερη θέληση και πίστη για να συνεχίσω”. Τάδε έφη Σωτήρης Σαμψών. Στις επόμενες μέρες αναμένεται να δει όραμα με σταυροφόρους και στον ουρανό να σχηματίζεται το γνωστό σλόγκαν Εν τούτω Νίκα. Πάντως ο Σαμψών, με το τρίπτυχο Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια και την γενικότερη ρητορική του θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται και σε εκλογές για Αρχιεπίσκοπος.

Υποδείξεις αρμοδίων αρχών για θέματα κυβερνο επιθέσεων φαίνεται να αγνοήθηκαν από τις υπηρεσίες του Κράτους. Οι κακές γλώσσες λένε πως οι κρατικές υπηρεσίες έψαχναν τα σχετικά emails -και δεν τα έβρισκαν- στο…γραμματοκιβώτιό τους! Πέραν της πλάκας γνωρίζω δημοσίους υπαλλήλους και μάλιστα ψηλά στην ιεραρχία που αν τους πεις να στείλουν ένα ιμέιλ θα ψάχνουν για γραμματόσημα.

Μια θρησκεία που δεν κάνει καλύτερους τους ανθρώπους είναι ένα κλήμα που δεν κάνει καρπό. Ανδρέας Λασκαράτος.

Η Στατιστική υπηρεσία της ευρωπαϊκής ένωσης εντόπισε ότι στην Κύπρο υπήρξε πολύ μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή του ηλεκτρισμού σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του γκρουπ. Θα επαναλάβω τον πρώτιστο στόχο που θα έπρεπε να είχε θέσει οποιοδήποτε Υπουργείο Ενέργειας στην Κύπρο: κάθε σπίτι και κάστρο, κάθε σπίτι και φωτοβολταικό! Μόνο ο θεός Ήλιος μπορεί να μας σώσει, μεγάλη η χάρη και η λάμψη του!

Οι Αμερικανοί είναι αγχωμένοι διότι αν ο Μπάιντεν επαναδιεκδικήσει και εκλεγεί για ακόμη μια θητεία τότε στο τέλος της θα είναι 86 χρονών και ίσως με εμφανή (πιο εμφανή) σημάδια άνοιας. Απέναντί του θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο σχεδόν ογδοντάρης Τραμπ. Γατάκια Αμερικανάκια, σας έχω μια συμβουλή: προχωρήστε σε ανανέωση. Εμείς βάλαμε 40 και κάτι Πρόεδρο κράτους, 30 και κάτι Πρόεδρο Βουλής και μεγαλύτερου κόμματος. Βάλτε και τουλάχιστον ένα νεαρό υπουργό που να μπορεί να τραγουδήσει το Happy Birthday, ειδικά μιας και πέθανε η Μαίριλιν Μονρόε.

Η κυπριακή δημοκρατία εκδίδει στη Γερμανία κούρδο πολιτικό πρόσφυγα. Κρίμα γιατί όλοι γνωρίζουμε πως η μοίρα αυτού του ανθρώπου -και παρά τις οποιεσδήποτε δεσμεύσεις περί του αντιθέτου- θα βρεθεί εμμέσως στα χέρια της Τουρκίας με όσα αυτό συνεπάγεται. Φαίνεται δυστυχώς πως ο καημένος κούρδος συγκαταλέγεται στις παράπλευρες απώλειες δημιουργίας καλού κλίματος για τον επερχόμενο κύκλο συνομιλιών. Τελικά είναι όπως τα λέει ο ποιητής; Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει νεκροί χιλιάδες να ναι στους τροχούς;

Μη δεσμευτικά ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα -η έμφαση παρακαλώ στο μη δεσμευτικά- προγραμματίζει ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Και φυσικά αν το αποτέλεσμα βολεύει το κυβερνητικό αφήγημα τότε τα δημοψηφίσματα θα λαμβάνονται υπόψη σαν ένας ισχυρός ενισχυτικός παράγοντας. Αν όχι, τότε θα ρίχνονται στον Καιάδα όπως γίνεται κατά καιρούς με τα πορίσματα διερευνητικών επιτροπών όταν δεν είναι αρεστά στους εκάστοτε κυβερνώντες. Γιατί; Διότι this is Cyprus and some things never change!  Σε κάθε περίπτωση, ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και ελπίζουμε να υλοποιηθεί και να αξιοποιηθεί με το σωστό τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση