ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Συνταγές για θαύματα

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το κουιζ της ημερας: ποιο μεγάλο θαλάσσιο έργο, διπλό μάλιστα, στην πόλη του Ζήνωνα, φέρεται να βαδίζει προς ακριβό φιάσκο παρόμοιο με το Τερματικό στο Βασιλικό;

Ο Θεός δεν σώζει κανέναν δωρεάν. Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’

Η παρουσία του Χρίστου στα όσα ιλαροτραγικά διαδραματίστηκαν στη μονή οσίου Αββακούμ θεωρήθηκε μάννα εξ ουρανού για το ΔΗΚΟ αφού υπάρχει διάχυτη η αντίληψη πώς μέσα από αυτές τις εξελίξεις το ΕΛΑΜ θα απωλέσει ψηφοφόρους με την πιθανότητα κάποιοι εξ αυτών να επιστρέψουν στο Βασίλειο του εθνικού μας πρίγκιπα.

Καθόλου τυχαίο λοιπόν που ο Νικόλας μας ζητά επιτακτικά να διερευνηθούν μεταξύ άλλων η παρουσία του προέδρου του ΕΛΑΜ στα επεισόδια αλλά και το ενδεχόμενο οι κουκουλοφόροι να ήταν Ελαμίτες. Κάνει μάλιστα αναφορά στην Aστυνομία και σε πιθανή άρση της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου του ΕΛΑΜ ώστε να γίνει εφικτή η πλήρης διερεύνηση. Λέτε μέσα από αυτές τις εξελίξεις το ΔΗΚΟ να ανακάμψει και να επιστρέψει ξανά στην τρίτη θέση; Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ένα θαύμα -όχι μαϊμού, πραγματικό θαύμα-.

Εννοείται πώς παρόμοια ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΔΗΣΥ, που επίσης προσπαθούσε απεγνωσμένα να περιορίσει τις διαρροές του προς το ΕΛΑΜ. Από μηχανής θεός λοιπόν και για το κόμμα της Πινδάρου. Αξιοσημείωτο το πώς ένα ζευγάρι μοναχών -ή έστω ψευδομοναχών όπως λέμε ψευδοκράτος- κατάφερε να ταρακουνήσει συθέμελα την Εκκλησία της Κύπρου αλλά και την πολιτική σκηνή του τόπου.

Μέσα σε όλο αυτό το χαλασμό, όπου η κυπριακή κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ο νεαρός μας Νίκος αποφάσισε να πάει σε πνευματικό ταξίδι. Και αφού η μονή Οσίου Αββακούμ είναι κλειστή, έριξε μαύρη πέτρα πίσω του και πήγε στο Άγιο Όρος. Ας ελπίσουμε να τον φωτίσει ο Θεός για να δούμε επιτέλους άσπρη μέρα στο πολύπαθο νησί μας.

Τι Σπήλμπεργκ και Λάνθιμος. Αν θέλετε να δείτε σκηνοθεσία επιπέδου και εξαιρετική διεύθυνση Φωτογραφίας πρέπει να παρακολουθήσετε την ταινία μικρού μήκους στην οποία ένας μοναχός καθοδηγεί τον άλλο για να φτιάξουν ένα θαύμα και συγκεκριμένα ένα σταυρό που αναβλύζει μύρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του κατασκοπευτικού μου βαν στο επόμενο φιλμάκι θα μας δείξουν πώς φτιάχνονται οι αγιασμένες παντόφλες.

Απόσπασμα από επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΤΕΚ στον πρόεδρο της ΡΑΕΚ και αφορά το πλαίσιο που θα καθορίζει τη σχέση φωτοβολταϊκών και συμπατριωτών μας καταναλωτών: «ο καταναλωτής πρέπει να είναι στο επίκεντρο και να του δοθούν στην πράξη ευκαιρίες να συμμετέχει ουσιαστικά στην αγορά ως ιδιοπαραγωγός ή ως ιδιοδιαχειριστής της ηλεκτρικής ενέργειας και γιατί όχι και ως μικροπωλητής τυχόν πλεονάζουσας ενέργειας»!

Αλληλούια. Το λέμε και το φωνάζουμε εδώ και χρόνια. Ο ήλιος είναι εκεί και προβλέπεται να ανατέλλει για εκατομμύρια ακόμη χρόνια. Μας φωνάζει να τον αξιοποιήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο και όσο πιο σύντομα γίνεται για να ανεβάσουμε σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των συμπατριωτών μας. Ποιοι αναθεματισμένοι βάζουν εμπόδια και γιατί; Και πότε επιτέλους θα λογοδοτήσουν;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση