ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τα 3Φ του Υπουργικού

=ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Παρά τους βομβαρδισμούς –και τους προκριματικούς της Γιουροβίζιον θα έλεγα εγώ– ο κύριος Χριστοδουλίδης επέλεξε να επισκεφθεί το Ισραήλ, δήλωσε εκστασιασμένος ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας. Πού να ’ξερες από τι βομβαρδισμούς γλύτωσε φεύγοντας από την Κύπρο. Βομβαρδισμούς γκαφών, τους πλέον επικίνδυνους.

Έρχονται σημαντικές επενδύσεις στον τόπο μας το 2023 δηλώνει ο Χριστοδουλίδης. Ας ευχηθούμε αυτή τη φορά η πρόβλεψή του δικού μας Νοστράδαμου να βγει πιο σωστή από ό,τι στο παρελθόν, όπου έπεσε έξω –πολύ έξω– σε σωρεία σημαντικών θεμάτων όπως στο άνοιγμα της Αμμοχώστου, στην εξεύρεση γεωτρύπανου από Τουρκία και σε διάφορα άλλα που μας άφησαν μια πικρή γεύση.

Ο γενικός ελεγκτής φαίνεται πως πήρε τη σημασία, και το equal status στη φώτο με τον μικρό Νίκο, και σε αντάλλαγμα θα βοηθήσει να νομιμοποιηθούν άμεσα οι όποιες παρανομίες –που μετά βδελυγμίας ο ίδιος κατάγγελλε– σε διάφορους διορισμούς. Εξ άλλου όλοι για ένα στάτους ζούμε.  

Ο πρόεδρος του ΣΑΛ, αδερφός του πρίγκιπα Νικόλαου του Πρώτου και Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης δήλωσε πως άδειασαν τα ταμεία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων. Μήπως αυτό σημαίνει πως σύντομα θα ξεχειλίσουν οι αποχετεύσεις μας; Oh shit!

Με αφορμή πρόσφατες πλημμύρες στον χώρο της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου η αναπληρώτρια διευθύντρια της βιβλιοθήκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «στάζει μόνο, όταν βρέχει και μετά σταματά». Πρώτον, δεν ήξερα ότι η βιβλιοθήκη έχει διευθύντρια και αναπληρώτρια διευθύντρια. Να τις εκατοστίσουμε. Δεύτερο, ευτυχώς που στάζει μόνο όταν βρέχει, φανταστήκατε να έσταζε ολόχρονα, ακόμη και καλοκαίρι;

Λήστεψαν γραφείο κηδειών και έφυγαν με τη νεκροφόρα. Πάλι καλά που η νεκροφόρα δεν είχε μέσα… πελάτη. Αν λήστευαν το ταμείο του ιπποδρόμου θα έφευγαν καβάλα σε άλογο; Με αγχώνει το ότι ακόμη δεν έχουν σφίξει οι ζέστες και δεν ολοκληρώθηκαν οι πρώτες εκατό μέρες της κυβέρνησης.

Πάντως, στο προεδρικό μαθαίνω πως όλοι μιλούν πως την κυβέρνηση τη φωνάζουν «3Φ». Ρώτησα και εγώ να μάθω τι ορολογία είναι αυτή βγαλμένη από ελληνική ταινία. Με ενημέρωσαν πως τα 3Φ είναι η κωδική ονομασία για τα «τρία φρούτα» του υπουργικού: Τουρισμού, Καινοτομίας, Πολιτισμού. Είναι χαρά της δημοσιογραφίας τους ενημέρωσα, και να τους προσέχουν σαν τα μάτια τους. Εγώ θα τους έλεγα ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχετος. Βάλτε εσείς τα ονόματα.

Ένιωσα ρίγη εθνικής συγκίνησης όταν αντίκρισα στην ενθρόνιση του Καρόλου την πρώτη μας κυρία Φιλίππα Χριστοδουλίδη, ντυμένη στα ολόλευκα, έστω και αν είπαν οι κακές γλώσσες πως θύμιζε παρανυφάκι χωρίς λαμπάδα. Στα μάτια μου φαινόταν γεννημένη για μεγαλεία και σαν έτοιμη από καιρό για ενθρονίσεις. Έφαγε τη σκόνη μας η Καμήλα ενώ σίγησε και η γνωστή καμήλα στο Πεντάκωμο.

Και το παραδέχομαι, αν κάποτε γίνουμε βασιλευόμενη μοναρχία θα είμαι ο πρώτος που θα στηρίξει Χριστοδουλίδη. Όπως και να το κάνουμε έχει μια… αριστοκρατικότητα, εφάμιλλη του εθνικού μας Πρίγκιπα. By the way, long live the Prince!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση