ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα κάλαντα του Αβέρωφ από τον σκηνοθέτη-ινφλουένσερ

= ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αβέρωφ ήταν αναμενόμενη, όσο κι αν ο ίδιος, όπως και ο Χριστοδουλίδης, επέμειναν πως δεν είναι η ώρα για τα προεκλογικά του 2023. Εξάλλου, σε λίγες ημέρες, η επίσημη διαδικασία επιλογής του ΔΗΣΥ θα ανακοινωθεί, βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που το ίδιο το κόμμα έθεσε, υιοθετώντας τη δική του πρόταση. Αν και αναμενόμενη η υποψηφιότητά του ήρθε πιο σύντομα απ' ότι αναμενόταν και σίγουρα αποτελεί το κύριο θέμα συζητήσεων των φετινών Χριστουγέννων, η θέση που διατύπωσε στο φιλμάκι που γύρισε στην πλατεία Ελευθερίας ότι η Κύπρος ετοιμάζεται για το «άλμα στο μέλλον», ακούστηκε ως τα κάλαντα του Αβέρωφ για τη νέα χρονιά. Το βίντεο του Αβέρωφ ήταν σωστά δομημένο ως προς το περιεχόμενο εστιάζοντας στο αύριο και στις μεταρρυθμίσεις και με ξεκάθαρα μηνύματα προς τους Συναγερμικούς αλλά και στον Χριστοδουλίδη. «Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με γνώση και όχι με δημόσιες σχέσεις», υπέδειξε περπατώντας συμβολικά στη νέα πλατεία Ελευθερίας.

Ντυμένος με «country chic» look, όπως απαιτεί στους καλεσμένους του στην Αργάκα, και με φόντο την απαστράπτουσα πλατεία της Ζάχα, ο μεγάλος αρχηγός κατέγραψε σε τέσσερα λεπτά και έντεκα δεύτερα την πολιτική του πλατφόρμα. Ευστόχως θα έλεγα. Εκεί όμως σταματούν τα καλά… Τον Ελλαδίτη σκηνοθέτη από πού τον βρήκε ο μεγάλος αρχηγός; Από τα Lidl; Έβαλε τον άνθρωπο να μιλά και να περπατά στον ίδιο διάδρομο και να μένει ακίνητος λες και περπατούσε σε διάδρομο γυμναστηρίου! Άσε και κάποια cuts που ούτε ερασιτέχνης ινφλουένσερ δεν θα τα έκανε τόσο άγαρμπα. Κόσμος και κοσμάκης περνούσε δίπλα του στο πλάνο και του γύριζε την πλάτη, ενώ ο ίδιος σε άλλα πλάνα συναντά κόσμο και δεν τους έκανε μια χειρονομία, μια χαιρετούρα, ένα thumps up, μια πανδημιακή γροθιά; Παρά μόνο μια αμηχανία στο βλέμμα. Στο δε τέλος ούτε ένα όνομα, ένα λογότυπο, ένα back shot, όπως λένε και οι διαφημιστές. Απλά άσπρισε η εικόνα λες και μπήκε σύννεφο στο πλάνο. «Ωραίο case study για τα πανεπιστήμια πως να ΜΗΝ κάνετε προεκλογικό φιλμάκι», μου έστειλε γνωστός διαφημιστής με πείρα σε προεκλογικές.

Πρόκειται όμως για την πρώτη ισχυρή υποψηφιότητα για το '23 που μπήκε στο ρινγκ ουσιαστικά ως μονομάχος που ζητάει αντίπαλο. Δεν ξέρω πόσο θα περιμένει αλλά ο αξιόμαχος αντίπαλος ή αντίπαλοι δεν θα καθυστερήσουν να εμφανιστούν. Όχι βεβαίως οι εσωκομματικοί αλλά εκτός ΔΗΣΥ. Γιατί ο Χριστοδουλίδης φαίνεται πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει τις κομματικές διαδικασίες, αλλά στο ρινγκ θα μπει φορώντας το καπέλο του ανεξάρτητου. Σενάριο που η Πινδάρου ούτε να το σκεφτεί δεν ήθελε αρχικά. Στη συνέχεια όμως φαίνεται πως το σκέφτηκε και μάλλον βρήκε τρόπο να το χειριστεί. Σύντομα θα φανεί εάν οι χειρισμοί είναι όντως επιτυχείς.

Πολλοί είναι αυτοί που αναμένουν τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την εξαγγελία Αβέρωφ για να καθορίσουν συνεργασίες, γραμμές, τακτικές και... συνθήματα. Για κάποιους το 2022 δεν πρόκειται να είναι καθόλου εύκολο.

Μεγάλη ένταση μεταξύ στελεχών του ΑΚΕΛ καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες. Όπως μου αποκάλυψε η αγαπημένη μου κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμα περισσότερα, τα στελέχη μιλούσαν για το ενδεχόμενο να στηρίξει το ΑΚΕΛ τον πρίγκιπα Νικόλαο για τις Προεδρικές του 2023. Το ένα στέλεχος υποστήριξε ότι εάν όντως το ΑΚΕΛ θέλει να βρίσκεται στην επόμενη κυβέρνηση μόνο μια επιλογή έχει αυτή τη στιγμή, τη συνεργασία με το ΔΗΚΟ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ανέφερε δε πως εάν το ΔΗΚΟ επιμένει στην στήριξη του Νικόλα το ΑΚΕΛ ίσως να μην έχει άλλη επιλογή από την συστράτευση μαζί του. Το άλλο στέλεχος σε έντονο ύφος υπέδειξε ότι η επιλογή του Νικόλα είναι εξαρχής καμένο χαρτί για το ΑΚΕΛ. Επέμεινε ακόμα ότι η βάση του κόμματος δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει τον Νικόλα γιατί θυμάται ακόμα την άγρια κριτική που είχε ασκήσει στο κόμμα τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να υποστηρίξει για δεύτερη φορά μια κυβέρνηση ευρισκόμενο σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική γραμμή που θα ακολουθεί ο Πρόεδρος στο Κυπριακό αλλά και στην οικονομία. «Θα είμαστε πιο έντιμοι αν ξεκαθαρίσουμε εξαρχής ότι συνεργαζόμαστε με το ΔΗΚΟ μόνο με υποψήφιο που θα υποστηρίζει τις θέσεις μας στο Κυπριακό και με ένα κοινό πρόγραμμα για την οικονομία», επέμεινε.

Η κυρία Γιαννούλλα μου ανέφερε ότι στη συνέχεια η συζήτηση έγινε ακόμη πιο έντονη. Προκλήθηκε μάλιστα ένταση όταν το ένα από τα δύο στελέχη υποστήριξε πως εάν ο Νικόλας εξαγγείλει υποψηφιότητα χωρίς να προηγηθεί συμφωνία με το ΑΚΕΛ, οι επιλογές του κόμματος ουσιαστικά τελειώνουν. «Το κόμμα δεν αντέχει άλλη χαμένη εκλογική μάχη και πρέπει όσοι αποφασίζουν να δουν επιτέλους και λίγο πέρα από τη μύτη και την άνεσή τους», ανέφερε, προκαλώντας την... έκρηξη του συνομιλητή του. Η κυρία Γιαννούλλα επιμένει ότι παρόμοιες συζητήσεις γίνονται καθημερινά στη βάση του ΑΚΕΛ, με την ίδια ίσως και χειρότερη ένταση.

ΚΟΥΙΖ: Θα δούμε ξανά τον έμπειρο Ιωάννη Κασουλίδη στο ΥΠΕΞ τον Ιανουάριο; Θα συνδυαστεί η επιστροφή του και με συγκεκριμένη πολιτική κίνηση του Αναστασιάδη για το Κυπριακό και τη ΔΔΟ;

Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες η στήλη σας εύχεται Χαρούμενα Χριστούγεννα. Το ίδιο και στους πρωταγωνιστές της στήλης, πολιτικούς και άλλους τους οποίους ενίοτε επικρίνουμε και αποκαλύπτουμε αλλά κακία δεν κρατάμε. Ελπίζουμε ούτε κι αυτοί!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση