ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα μηνύματα του Ερντογάν, το καβαλλίτζεμαν και η ανώμαλη αναδίπλωση

=ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ποια μηνύματα θα στείλει ο Ερντογάν;

Μηνύματα θέλει να στείλει ο νεοσουλτάνος Ερντογάν σε Ελλάδα και Κύπρο γι’ αυτό και ζήτησε να δει σήμερα τον Δένδια. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα είχε σήμερα συνάντηση με τον Τσαβούσογλου ύστερα από την ματαίωση της χθεσνής, προγραμματισμένης συνάντησής τους. Όλως αιφνιδίως ο Δένδιας ενημερώθηκε πως η συνάντηση θα γίνει στο προεδρικό παλάτι και ότι η Αυτού Εξοχότης θα μπορούσε να τον δεχτεί σε συνάντηση. Η συνάντηση μάλιστα διευθετήθηκε πριν απο αυτήν με τον Τσαβούσογλου, στις 3.00 το απόγευμα ενώ στις 4.30 θα ακολουθήσει τελικά η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ. Λόγω των έκτακτων διευθετήσεων ματαιώθηκε και η παράνομη επίσκεψη που θα έκανε σήμερα στα κατεχόμενα ο Τσαβούσογλου η οποία, σύμφωνα με πηγές απο τα κατεχόμενα δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί αύριο ή και το Σαββατοκύριακο.

Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος ζήτησε τη συνάντηση εικάζεται ότι η πρωτοβουλία μάλλον ανήκει στον νεοσουλτάνο. Και ότι το κάνει γιατί θα ήθελε να στείλει κάποια μηνύματα σε Ελλάδα και Κύπρο την ημέρα της έναρξης του διαλόγου με τους ΥΠΕΞ και λίγο πριν απο την πενταμερή για το Κυπριακό. Διπλωματική πηγή μου έλεγε αργά ψες πως τα μηνύματα που ενδεχομένως θα θέλει να στείλει ο Ερντογάν μάλλον θα διαφοροποιούνται απο τις απειλές που εκτόξευσε χθες δημόσια κατά της Κύπρου και της Ελλάδας. Χωρίς αυτό να σημαίνει κατ’ ανάγκη και οποιαδήποτε κάμψη της τουρκικής στάσης.

Σε κάθε περίπτωση ο Δένδιας αναλαμβάνει σήμερα μια αποστολή τεράστιας δυσκολίας στο άντρο του νεοσουλτάνου. «Η ελπίδα, όπως μου ανέφερε η πηγή μου, είναι να καταφέρει να βγάλει απο τους συνομιλητές του κάποια σημάδια ελπίδας για μείωση των προκλήσεων και επιστροφή στη λογική για μια θετική προοπτική».

Τους παρέσυρε ο Αβέρωφ

Τους παρέσυρε όλους ο Αβέρωφ με την επιλογή του εμβολίου AstraZeneca. Τουλάχιστον το Υπουργικό Συμβούλιο, τον ακολούθησε. Και επέλεξε να εμβολιαστεί μαζικά σήμερα με το εμβόλιο που όλοι φοβούνται. Και πολύ καλά κάνουν προκειμένου να ενδυναμώσουν την εμπιστοσύνη σε ένα εμβόλιο που μένει στα ψυγεία και να σπρώξουν με τον τρόπο τους το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Δεν είδαμε όμως πολιτικούς αρχηγούς να ακολουθούν τον Αβέρωφ...

Το καβαλλίτζεμα

Μιας και είμαι στον Αβέρωφ, θαύμασα χθες την επικοινωνιακή του δεινότητα στην κυπριακή διάλεκτο. Ειδικά τα «αντρόσια» που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Νικόλαο ότι βάζει μαζί με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης σε οποία ανάπτυξη γίνεται στον τόπο.
Εκείνο το άλλο, το ότι «Ο Νικόλας «καβαλλίτζιεψε» τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και ότι θέλει να κλείσει τις μεγάλες επιχειρήσεις που εργοδοτούν χιλιάδες κόσμο» δεν σας φάνηκε κάπως; Το «καβαλλίτζιεψε» εννοώ.

Η ανώμαλη αναδίπλωση και ο Οδυσσέας

Όντως εντυπωσιακή ήταν η αναδίπλωση του ΔΗΚΟ στο θέμα των κρατικών εγγυήσεων. Λόγω βεβαίως της έντονης κατακραυγής απο πολλές συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις, οι οποίες απαρτίζονται σε μεγάλο βαθμό από ΔΗΚΟϊκους. Έτσι, ενώ την μια ημέρα το ΔΗΚΟ έλεγε πως δεν υπάρχει περίπτωση να συζητηθεί στην παρούσα Βουλή το νομοσχέδιο, την επομένη ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε πως θα το προωθήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ως ανώμαλη αναδίπλωση χαρακτήρισε την στροφή του ΔΗΚΟ ο ΔΗΣΥ. Εκείνο που δεν ξεκαθάρισε είναι πως θα διαχειριστεί και ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση την απαίτηση του πρίγκιπα Νικόλαου όπως ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις συμμετέχει στην έγκριση των εγγυήσεων ως παρατηρητής...

Η συγκεκριμένη απαίτηση ήταν μια απο τις αιτίες που τούμπαραν, εάν θυμάστε και την αρχική προσπάθεια της κυβέρνησης για κρατικές εγγυήσεις.

Για να δούμε τι θα βγάλει η μέρα...

--------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση