ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα ψυχαγωγικά πόθεν έσχες και το ρινγκ της ΕΔΕΚ

= ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πόθεν έσχες και άλλα ανέκδοτα

Το ανέκδοτο με τα πόθεν έσχες που ζήσαμε την περασμένη εβδομάδα με τους βουλευτής συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα με τους υπουργούς. Και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βεβαίως. Όποιος ρίξει μια ματιά στις δηλώσεις θα διαπιστώσει ότι έγιναν βιαστικά, χωρίς καμιά ιδιαίτερη επιμέλεια να απαντηθούν τα ερωτήματα που τίθενται, να δοθούν δηλαδή ξεκάθαρες απαντήσεις για τα περιουσιακά, τα έσοδα και τα χρέη των υπουργών. Για να μην αναφερθώ και σε αυτούς που επέλεξαν να τις υποβάλουν χειρόγραφα με γράμματα που μόνο… φαρμακοποιός μπορεί να διαβάσει. 

Μπορεί οι πιο πάνω λεπτομέρειες να φαίνονται άσχετες, είναι όμως ουσιαστικές. Και θα πρέπει κάποια υπηρεσία με ειδικούς να τις αξιολογήσει και να ξεκαθαρίσει πως απαιτείται ομοιομορφία για να μπορεί ο κάθε πολίτης να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αρκετοί υπουργοί απέφυγαν να καταγράψουν τους μισθούς τους και πιθανά άλλα έσοδα. Το γεγονός ότι άφησαν κενό το συγκεκριμένο πεδίο προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Ούτε τον υπουργικό τους μισθό δεν κατέγραψαν κάποιοι. 

Θα μου πείτε, αυτό μας μάρανε; Αφού όλοι γνωρίζουμε ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι στη σύζυγο και τα παιδιά τους, οπόταν, όπως δημοσιοποιείται τώρα το πόθεν έσχες τους, δεν μπορούμε με τίποτε να τα δούμε…

Ας πούμε, γίνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην έχει σπίτι στο όνομά του; Και καλώς είναι γενναιόδωρος και πιθανότατα έγραψε την κατοικία στη Λεμεσό στην κυρία Άντρη. Είναι σωστά πράγματα να μας αφήνει με την απορία πού ζει, τρώει, κοιμάται και διασκεδάζει όταν δεν βρίσκεται στο Προεδρικό; Και αφού έδωσε όλη σχεδόν την περιουσία του στα παιδιά του γιατί δεν έδωσε και τα χωράφια και τα οικόπεδα στο Πέρα Πεδί; 

Υπάρχουν και υπουργοί με καθόλου ή ελάχιστες καταθέσεις στην τράπεζα. Να πιστέψουμε ότι έχουν τόση απρονοησία αυτοί που αποφασίζουν για το μέλλον μας που δεν έχουν φυλάξει μία για τις δύσκολες ώρες; Δεν είναι και οι υπουργοί άνθρωποι που μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούν στην ανάγκη; 

Κάτι άλλο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση από τα πόθεν έσχες ήταν η δήλωση της Ζέτας με τις 38.932 μετοχές στον Δία και άλλες 12.978 μετοχές στο Sigma. Επίσης η δήλωση του αυτοκινήτου του Κωνσταντίνου Πετρίδη Alfa Romeo αξίας 1.000 ευρώ. Αλλά και η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου στην οποία αναφέρεται ότι έχει δύο στεγαστικά δάνεια ενώ δηλώνει ένα σπίτι. Παρατήρησα ακόμα ότι κάποιοι υπουργοί διαθέτουν τρεις και τέσσερις ασφάλειες και διερωτήθηκα εάν πρόκειται για μια καλή επενδυτική κίνηση ή απλά μια υπέρ-ασφάλιση του υπερεγώ.

Πάντως, εάν δεν θέλουν Πρόεδροι, υπουργοί και βουλευτές να γίνονται περίγελος στα μάτια των πολιτών και κάθε δημοσιογράφος να τους γράφει διάφορα, ας φροντίσουν να ρυθμίσουν το ανέκδοτο που λέγεται πόθεν έσχες.

Όχι ότι με μια σωστή ρύθμιση θα τα μάθουμε όλα ή τουλάχιστον τα μισά για τα οικονομικά τους και τις πραγματικές τους εξαρτήσεις. Τουλάχιστον θα έχουν μια επίφαση κανονικότητας και θα ξεφύγουμε από το φάσμα της φαιδρότητας, στο οποίο μπαίνουμε κάθε φορά που ανακοινώνεται πανηγυρικά η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες (λέμε) τώρα, των αρχόντων μας.  

Άρχισε και το ξύλο στην ΕΔΕΚ;

Αναμενόμενα τα παρατράγουδα στην ΕΔΕΚ εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση αλλά όχι και να πέσει και ξύλο. Τα πράγματα αγριεύουν όσο πλησιάζουμε στο εκλογικό συνέδριο. Υποψήφιος στις εκλογές της Πάφου δέχθηκε, λέει, «σωματική και λεκτική επίθεση» ενώ κατήγγειλε τους αστυνομικούς του Σιζό ότι «ανέλαβαν αναρμοδίως και παρανόμως ρόλο εποπτείας της εκλογικής διαδικασίας, ότι προέβαιναν σε παρατηρήσεις σε ψηφοφόρους και ότι σε ορισμένες περιπτώσεις προπηλάκισαν ψηφοφόρους».  

Μπορεί ο Ανδρέας Σιήκκης της εφορευτικής στο συνέδριο της Πάφου να διέψευσε τις καταγγελίες, η υπόθεση όμως θα εξεταστεί από την Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΔΙΠΑ). Και επειδή ο Σιήκκης αναφέρθηκε σε σκόπιμα πρωτοσέλιδα, οι αντίπαλοι αναφέρονται σε άλλα πρωτοσέλιδα που πιεστικά πυροδότησε η πλευρά του Σιζόπουλου. 

Ποια ΕΔΕΚ θα προκύψει μέσα από αυτό τον άγριο πόλεμο; Και… πόση; 

ΚΟΥΪΖ: Αληθεύει ότι κάποιοι υποβάλλουν στον Αναστασιάδη ότι θα πρέπει να κάνει μια νότα διαμαρτυρίας στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο για τη συμμετοχή του στα εγκαίνια του Ερντογάν μαζί με τον Τατάρ;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση