ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Θα πάρει ο διάβολος το ΡΙΚ και θα παίξει πρώτο βιολί ο Οδυσσέας;

= ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το σημείο εκκίνησης

Ως «σημείο εκκίνησης» χαρακτήρισε το μοντέλο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας για λύση στο Κυπριακό ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ, μιλώντας για ανάγκη ευελιξίας και πραγματισμού. Η αναφορά του έγινε σε απάντηση της ερώτησης του κυπριακής καταγωγής βουλευτή των Εργατικών Πάμπο Χαραλάμπους που είχε ζητήσει από την βρετανική κυβέρνηση επαναβεβαίωση της δέσμευσής της στη ΔΔΟ ως μόνη βάση για λύση του Κυπριακού.

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες εβδομάδες για την φημολογούμενη πρόταση της Βρετανίας για το Κυπριακό η οποία επίσημα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Κάποιος στην Πινδάρου σχολίασε χθες πως «η ΔΔΟ θα ήταν καλό να ήταν σημείο κατάληξης και όχι εκκίνησης», συμπληρώνοντας πως «αρχίζοντας από την ΔΔΟ εύκολα μπορούμε να καταλήξουμε αλλού ενώ αν υπήρχε ως σημείο κατάληξης ίσως να μην χάναμε τον δρόμο».

Τα μαθήματα του ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του ζητά από τον ΘΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες «ώστε οι εργαζόμενοι να νιώθουν ασφαλείς τόσο στον ΘΟΚ όσο και στις άλλες θεατρικές σκηνές για να καταγγέλλουν όσους, αξιοποιώντας τη θέση εξουσίας που κατείχαν ή κατέχουν, εκμεταλλεύονται με εγκληματικό και απάνθρωπο τρόπο την ανάγκη των εργαζομένων, κυρίως των νέων, για εργασία. Ως πρώτο βήμα, καλούμε τον ΘΟΚ να υιοθετήσει τον σχετικό κώδικα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν συνομολογήσει οι Συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ και η Ομοσπονδία Εργοδοτών». Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ εκδόθηκε μετά την καταγγελία ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ωστόσο, δεν είδαμε ανάλογη ανακοίνωση από το ΑΚΕΛ και με τόσο συγκεκριμένες οδηγίες όταν έγινε καταγγελία από γυναίκα για σεξουαλική παρενόχληση από πολιτικό που όπως γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε ανήκει στο ΑΚΕΛ. Άραγε το ΑΚΕΛ έχει υιοθετήσει τον κώδικα που καλεί άλλους να υιοθετήσουν; Έχει το ΑΚΕΛ αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε οι εργαζόμενοι και φίλοι του κόμματος να νιώθουν ασφαλείς τόσο στο ΑΚΕΛ όσο και στα άλλα κόμματα για να καταγγέλλουν όσους, αξιοποιώντας τη θέση εξουσίας που κατείχαν ή κατέχουν, εκμεταλλεύονται με εγκληματικό και απάνθρωπο τρόπο την ανάγκη των εργαζομένων, κυρίως των νέων, για εργασία; Όσοι γνωρίζουν αντιλαμβάνονται γιατί υποβάλλονται τα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Το βιολί του Οδυσσέα

Για μια σειρά από σκάνδαλα που εντόπισε η Ελεγκτική Υπηρεσία στην Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου κάνουν λόγο δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πολίτης» τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις αν και βρήκε αρκετές ατασθαλίες που καταγράφονται στο προσχέδιο της έκθεσής του, το οποίο είναι έτοιμο από τον Νοέμβριο του 2020, δεν έχει ασκήσει καμιά πίεση στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου για να απαντήσει τα ερωτήματα που θέτει με αποτέλεσμα η έκθεση να αγνοείται. Σημειώνεται πως σε άλλες περιπτώσεις η Ελεγκτική Υπηρεσία είναι ιδιαίτερα πιεστική σε οργανισμούς που ελέγχει προκειμένου να απαντήσουν τα ερωτήματα που τους θέτει. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η καθυστέρηση στην δημοσιοποίηση της έρευνας οφείλεται στο γεγονός ότι επηρεάζεται άμεσα υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΟ. Μετά τα δημοσιεύματα η Ελεγκτική Υπηρεσία έσπευσε να ανακοινώσει ότι η έκθεση θα δημοσιοποιηθεί τελικά στις 23 Μαρτίου. Ωστόσο, ο Συναγερμός άρπαξε την ευκαιρία και ενέγραψε το θέμα για συζήτηση στην επιτροπή Ελέγχου της Βουλής. Έκανε έτσι μια αντεπίθεση και στον Οδυσσεά-Τσακ Νόρις αλλά και στον πρίγκιπα Νικόλαο. Κάποιος υποστηρίζει ότι «στην επιτροπή ελέγχου θα ακουστούν ανατροπές και θα είναι μια από τις φορές που ο Οδυσσέας δεν θα είναι το πρώτο βιολί της ορχήστρας». Ό,τι και να εννοούσε μ’ αυτό...

Θα μας πάρει ο διάβολος;

Μπορεί η όλη ιστορία με το τραγούδι που επέλεξε το ΡΙΚ να βρισκόταν στα όρια της γραφικότητας. Μετά την παρέμβαση της ίδιας της Ιεράς Συνόδου και κάποιων άλλων παραγόντων, πληροφορούμαι ότι η ιστορία λαμβάνει και πολιτικό χαρακτήρα. Είναι θέμα χρόνου, μου ανέφερε πηγή που γνωρίζει, και άλλο πολιτικό κόμμα ενδεχομένως και δύο, εκτός από το ΕΛΑΜ, να τοποθετηθούν δημόσια κατά του τραγουδιού και να ζητήσουν την απόσυρσή του. Απ’ ό,τι ακούγεται στο ΡΙΚ τις τελευταίες ημέρες γίνεται εξέταση διαφόρων σεναρίων για αντιμετώπιση της ξαφνικής κρίσης.

ΚΟΥΙΖ: Η κόντρα μεταξύ δύο στελεχών, που βρίσκονται στα ψηλά δώματα κόμματος προκαλεί σοβαρούς τριγμούς. Η μεταξύ τους κόντρα ήταν γνωστή από παλιά και εντός και εκτός κόμματος, τώρα με την διεκδίκηση βουλευτικής έδρας στην ίδια επαρχία η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κάποιοι φοβούνται πως ίσως τα πράγματα οδηγηθούν στα άκρα και οι επιπτώσεις θα βλάψουν το κόμμα στην κρίσιμη προεκλογική περίοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση