ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Θεατής στην Ηλιθιότητα

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ποτέ μην παραμένεις θεατής στην αδικία ή στην ηλιθιότητα. Αυτά τα λόγια του Κρίστοφερ Χέτσινς εμφανίσθηκαν στον ιστότοπο της πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Άννας Προκοπίου λίγο μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Κάποιοι θεώρησαν πώς η μπηχτή είχε ξεκάθαρα συγκεκριμένο αποδέκτη και το σχολίασαν ανάλογα. Τι άραγε όμως ήθελε να πει η ποιήτρια; Σε διευκρινιστική της παρέμβαση το απέδωσε σε σύμπτωση, αφού το πιο πάνω ήταν απλώς μια παλαιότερη ανάρτηση που επανεμφανίστηκε. Είτε το φέισμπουκ έχει φοβερά ανατρεπτικό χιούμορ είτε πρόκειται για σατανική σύμπτωση.

Στην γαλήνια ομορφιά της φύσης, στην Aργάκα, ανάμεσα σε αγαπημένους μου ανθρώπους. Και όχι, αυτή η ανάρτηση δεν είναι από top model influencer με το μαγιό σε κάποια παραλία του Ακάμα περιτριγυρισμένη από φίλες που κάνουν το duck face. Είναι ανάρτηση από τον all time favourite της στήλης Αβέρωφ Νεοφύτου με φώτο όπου κάθεται σε παραδοσιακή καρέκλα ξύλινη δίπλα από ένα μαγκάλι. Κάτι μου λέει πως σύντομα θα τον δούμε και στην Παραδοσιακή Βραδιά να απαγγέλλει τσιαττιστά απέναντι από τον Μιχάλη Χατζήμιχαηλ.

«Στην γαλήνια ομορφιά της φύσης, στην Aργάκα…» Αβέρωφ Νεοφύτου

Δεν σχολίασα καθόλου την σόουμπιζ είδηση ότι ο Νίκαρος διασκέδαζε με το Γενικό Εισαγγελέα πρώτο τραπέζι πίστα στην Θεοδωρίδου, καθότι θεώρησα πως αυτό δεν μπορούσε παρά να είναι ένα κακόγουστο τρολάρισμα και σίγουρα fake news. Όταν όμως είδα το σχετικό βίντεο, και αφού έτριψα καλά καλά τα μάτια μου, έμεινα σιωπηλός, μη μπορώντας να βρω σχόλιο που να ταιριάζει στο επικό αυτό στόρι. Στο τέλος σκέφτηκα πως αυτή τη χώρα, την Κύπρο μας, αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουμε.

Την άρση της καθαίρεσης του τέως Μητροπολίτη Κυρηνείας Κυπριανού αποφάσισε σε έκτακτη σύσκεψή της η Ιερά Σύνοδος. Για την ιστορία, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, ο μητροπολίτης Κυπριανός είχε χαρακτηρίσει μεταξύ άλλων τον Μακάριο Γ’ σαν «νεκροθάφτη της Ένωσης και εθνικό μειοδότη» -ένα κλικ δηλαδή πριν τον χαρακτηρισμό του προδότη-. Και τί άλλαξε ξαφνικά ώστε να μην υφίσταται ο λόγος καθαίρεσης; Τροφή για σκέψη…

Σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης EUROSTAT οι κύπριοι βαθμολογούν την ποιότητα ζωή τους με 7,2 από τα 10. Πάλι καλά που δεν βάλαμε στους εαυτούς μας 10 στα 10 ώστε να βγούμε και εδώ άριστοι των αρίστων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση