ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Θέλουμε και Πάπα να μας τα πει;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Συνάντηση με την αυτού Αγιότητα Πάπα Φραγκίσκο θα έχει σήμερα ο Πρόεδρός μας, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, είχε παρομοιωθεί σε ανύποπτο χρόνο, από τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, με τον αμφιβόλου θετικότητας χαρακτηρισμό “επόμενος Μακάριος”. Φήμες ότι θα ζητήσει και από τον Πάπα διορισμό ειδικού απεσταλμένου για το κυπριακό ελέγχονται ως αβάσιμες.

Το θετικότερο από την επίσκεψη του Προέδρου στη Σερβία είναι πως καταφέραμε να ξεφορτωθούμε 12 αρχαία σοβιετικά ελικόπτερα τα οποία και πουλήσαμε στους σέρβους αδελφούς. Τι θα τα κάνουν αυτοί; Μάλλον θα τα χρησιμοποιήσουν σαν ανταλλακτικά ή σαν decoration σε μουσείο πολέμου. Σε κάθε περίπτωση ο μακαρίτης Τίτο -αδελφικός φίλος του Μακαρίου- θα ήταν πολύ περήφανος για αυτή τη συμφωνία.

Το να αποκηρύσσει ένας ηγεμόνας την κολακεία είναι σαν να αποκηρύσσει ο Πάπας το Αλάθητο. Βολταίρος

Και τώρα που θυμήθηκα τον ηγέτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τι απέγινε άραγε εκείνος ο γιγάντιος ρότσος-μνημείο που κοσμούσε κάποτε την πλατεία Ελευθερίας, πριν της αλλάξει τα φώτα η Ζαχίντ; Άραγε θα μπορούσαμε με τα ελικόπτερα να πουλήσουμε στη Σερβία και τον ρότσο του -Κροάτη στην καταγωγή- Τίτο; Τροφή για σκέψη…

Ο Στέφανος -ο δικός μας, όχι ο Τσιτσιπάς ή ο Κασσελάκης- απέστειλε επιστολή στον ξεκάθαρο Νίκο ζητώντας του συνάντηση για τη Δημόσια Υγεία και το ΓΕΣΥ, αλλά λόγω βεβαρημένου προγράμματος του Προέδρου -έχουμε να δούμε τον Πάπα και να λύσουμε και το Μεσανατολικό βλέπετε- δεν είναι εύκολο να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία. Εισηγούμαι αγαπητέ Στέφανε να κάνεις εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του ΑΚΕΛ και να καλέσεις το μικρό -νεαρό- μας Νίκο να κόψει την κορδέλα. Στο περιθώριο των εγκαινίων θα μπορέσετε να δείτε και τα ζητήματα της Υγείας, αλλά δεν θέλω να αγχώνεστε, δεν υπάρχει βιασύνη, έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή όλοι θα πεθάνουμε. Θέλουμε και παπά –ή Πάπα- να μας το πει;

Ένας οπαδός του Τραμπ εκλέγεται πρόεδρος της Αργεντινής, ένας ακροδεξιός εκλέγεται Πρόεδρος στην Ολλανδία ενώ ο ίδιος ο Τραμπ προηγείται στις δημοσκοπήσεις για επανεκλογή στην Προεδρία της Αμερικής. Ο τραμπισμός τελικά φαίνεται πως μετατρέπεται σε παγκόσμιο ρεύμα, ότι κι αν σημαίνει αυτό. Η αποτυχημένη προεδρία Biden σίγουρα έπαιξε τον ρόλο της αλλά ας πάρουν τα μηνύματα των καιρών και οι δικοί μας πολιτικοί -και πολιτικάντηδες- προτού βρεθούμε ενώπιον παρόμοιων φαινομένων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση