ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Της καινοτομίας το ανάγνωσμα

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Κωνσταντίνου θέλει να είναι ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ για περιφερειάρχης Πάφου. Η Αννίτα δεν έχει ένσταση. Ο Τσέλεπος όμως λέει πως ο Κωνσταντίνου δεν δικαιούται μια τέτοια υποψηφιότητα, αφού σαν αντάρτης δεν υπάκουσε στην απόφαση του κόμματος για υποστήριξη Αβέρωφ Νεοφύτου. Δεκαεφτά άλλα στελέχη συμφωνούν και συντάσσονται με τον Τσέλεπο. Η Αννίτα απειλεί να διαγράψει τους αντάρτες, οι οποίοι αντάρτες συντάσσονται με τον Αντάρτη του 2024 κύριο Τσέλεπο και στρέφονται ενάντια στον Αντάρτη του 2023 κύριο Κωνσταντίνου. Μπερδευτήκατε; Εγώ να δεις…

Πάνω στης Πάφου τα βουνά, ένας αντάρτης πολεμά. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα η προς Συναγερμικούς επιστολή, Τριανταφυλλίδου το ανάγνωσμα, σύμφωνα με την οποία ο κύριος Κωνσταντίνου, με βάση το καταστατικό του κόμματος, ίσως να μη δικαιούται να είναι υποψήφιος, εξαιτίας της αντάρτικής του στάσης στις προεδρικές εκλογές. Όπως λέει και το άσμα, «το δικό μου το κόμμα έχει μοιραστεί στα δυο, ποιον από τους δυο αντάρτες πρέπει να αγαπώ»; Καλά κρασιά και καλά ξεμπερδέματα.

Κρατούμενος το έσκασε από αστυνομικά κρατητήρια, αφαιρώντας τούβλα από τον τοίχο χωρίς να γίνει αντιληπτός. Δημιουργείται βέβαια η απορία πόσο τούβλα πρέπει να ήταν αυτοί που τον πρόσεχαν για να μπορέσει ανενόχλητος να χαλάσει τοίχο και να φύγει άνετος και ωραίος. Η είδηση βέβαια της εβδομάδας, η οποία πέρασε απαρατήρητη, ήταν πως ο νεαρός Συνταξιούχος Πρόεδρος μίλησε με τον Φαλακρό Αετό, Πρόεδρο της ΚΟΠ. Η στήλη που έχει φίλο χειριστή του νέου μηχανήματος της ΚΥΠ, σας μεταφέρει αυτολεξεί την στιχομυθία:        

Σ.Π.: Έλα Γιώργο, σόρρυ φίλε μου, δεν θα ξεκινήσει ο αγώνας.

Φ.Α.: Πρόεδρε, να χαρείς σε παρακαλώ εν καλά παιθκιά μην τα παρεξηγείς.

Σ.Π.: Κανόνισε να πιάσει πρωτάθλημα η Πάφος και θα το σκεφτώ.

Φ.Α.: Να ρωτήσω τον κουμπάρο και να σου πω. Αν τον κάνεις επίτροπο πάντως, το κλειδώνω το πρωτάθλημα τώρα.

Σ.Π.: Να ρωτήσω τη Φιλίππα και να επανέλθω, φίλε μου.

Μετά από την πιο πάνω συνομιλία, και με προφανή την απάντηση της Φιλίππας, η κυβέρνηση προέβη σε ακόμη μία καινοτομία, ανέβαλε ο ίδιος ο Πρόεδρος ποδοσφαιρικό αγώνα. Σε συνέχεια των καινοτομιών, ο Αρχηγός της Αστυνομίας δήλωσε πως οι έλεγχοι στις εισόδους του σταδίου ήταν καινοτόμα «εξονυχιστικοί». Δηλαδή αν δεν ήταν θα περνούσαν στο γήπεδο RPG.

Την ίδια ώρα ο Μάκης του ΑΠΟΕΛ, δήλωνε στο προεδρικό μέγαρο του aka Costa Coffee, «Σε αυτούς φτιάξατε το πιο ακριβό γήπεδο της Ευρώπης, με 65 εκατομμύρια για 10 χιλιάδες, 6.500 ευρώ κόστος η κάθε θέση που βάζουν φωτιά οι Λεμεσιανοί». Για να του απαντήσει ο Κρις Τριανταφυλλίδης «Τα ακριβά γήπεδα, όμορφα καίγονται».

Έστειλαν λέει αστυνομικό να προσέχει την ΚΟΠ και αυτός ο αθεόφοβος εν ώρα φρουράς κοιμήθηκε. Τι πιο σύνηθες που θα έλεγε κι ο Ευαγγελάτος. Απολογούμενος ο αστυνομικός δήλωσε πως ήταν νυσταγμένος, διότι προηγουμένως δούλευε βάρδια στο περίπτερό του, που είχε γραμμένο στο όνομα της γυναίκας του.

Πάντως πολλοί είναι αυτοί που κοιμούνται –ή κάνουν πως κοιμούνται, όταν τους συμφέρει– στην ΚΟΠ. Τόσοι, που θα μπορούσε και να τη λέμε Κοιμώμενη Ομοσπονδία Κύπρου. Μειώνονται αισθητά οι μέρες ασθενείας που δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι και ένας ξάδερφος, δημόσιος υπάλληλος, μου είπε προχθές «τώρα θα πρέπει να χρησιμοποιούμε την άδεια ασθενείας μας μόνο σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις». Εννοείς όταν είσαστε πραγματικά άρρωστοι; τον ρώτησα αφελώς. Όχι, μου απάντησε με πάσα σοβαρότητα, εννοώ «όταν θα βολεύει να ενώνουμε την άδεια ασθενείας με Σαββατοκύριακα ή αργίες για να δημιουργούμε τριήμερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση