ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το δικό μου κόμμα έχει μοιραστεί στα δυο;

=ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Δημήτρης Παπαδάκης αρχίζει συγκεντρώσεις σε όλη την Κύπρο στα πλαίσια των προσπαθειών για δημιουργία νέου σοσιαλιστικού κινήματος. Στο πλευρό του μαθαίνουμε πως βρίσκονται -στα κρυφά προς το παρόν- πρωτοκλασάτα στελέχη της ΕΔΕΚ που δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα κάνουν την επανάστασή τους τώρα ή αν θα περιμένουν πιο ευνοϊκές συνθήκες και…timing.

Τι τραγική ειρωνεία. Τόσα χρόνια εκτός εξουσίας η ΕΔΕΚ είχε παραμείνει -σχετικά- ενωμένη και τώρα που έγινε συγκυβέρνηση αντιμετωπίζει διάσπαση. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, ειδικά του σοσιαλιστή. Φυσικά πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Παπαδάκης διαγράφηκε τον Φεβρουάριο του 2020 από την ΕΔΕΚ για -κάπως ασαφή και αδιευκρίνιστα- πειθαρχικά παραπτώματα. Έκτοτε, με άλλους δυσαρεστημένους εδεκίτες -διαγραφέντες και μη- φλέρταρε έντονα με την ιδέα δημιουργίας νέου κόμματος στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Εξ άλλου η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα κρύο.

Αν το κόμμα ισχυρίζεται ότι είμαι προδότης, θα έχει τις πληροφορίες του. Νίκος Πλουμπίδης στέλεχος ΚΚΕ

Ας θυμηθούμε λοιπόν κάποιους στίχους από το τραγούδι του Λεύτερου που αποτελούν και το τραγούδι ύμνο της ΕΔΕΚ: Θα ρίξω τα μαλλιά μου πίσω (στις Βρυξέλλες) θα φορέσω το πρόσωπο ανάποδα (στο ψηφοδέλτιο) και θα βγω στους δρόμους και στις πλατέες (σε καφενεία και σωματεία) με ντουφέκια, φωνές, με συνθήματα…(με αναρτήσεις σε Facebook και Twitter). Αναμένονται με αγωνία οι επίσημες -αλλά και οι παρασκηνιακές- αντιδράσεις Σιζόπουλου.

Το άλλο τραγούδι με στίχο “το δικό μου το κόμμα έχει μοιραστεί στα δυο, ποιο από τα δυο κομμάτια πρέπει να αγαπώ» που είχαν τραγουδήσει πρόσφατα οι Δηκοικοί, όταν έγινε η ΔΗΠΑ, φαίνεται πώς θα αποτελέσει τώρα ύμνο και για τους Εδεκίτες. Και φυσικά οι του ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ας μην χαμογελούν ειρωνικά, διότι «γιορτή δική μου παραμονή δική σου» λέει μια σοφή κυπριακή παροιμία. Και ο νοών νοείτω.

Αστυνομικός καταγγέλλει την…Αστυνομία Κύπρου (!) για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, με αφορμή μήνυμα που στάλθηκε σε αστυνομικούς για να στηρίξουν υποψηφιότητα γυναίκας μέλους της Αστυνομίας στην ψηφοφορία για τα βραβεία Γυναίκα της χρονιάς Madam Figaro! Τι να πω; Μένω άφωνος, μένω Στρόβολο, αλλά στο μυαλό στριφογυρνούν οι στίχοι Madame, madame, madame. Κάθε μέρα στη στάση του τραμ, η καρδιά μου χτυπάει σαν ταμ – τάμ! Ελπίζω τα επόμενα μηνύματα να μην είναι για αστυνομικούς που πήγαν να διαγωνιστούν στο The Voice ή στο Your style rocks διότι η έλλειψη σοβαρότητας μπορεί να βλάψει σοβαρά την Aστυνομία σας. Σε κάθε περίπτωση τις καταγγελίες εναντίον της Αστυνομίας θα τις διερευνήσει η Αστυνομία η οποία και αναμένεται να αθωώσει την Αστυνομία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση