ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το φιάσκο του Πουρνάρα και ο πρίγκιπας στο δρόμο που χάραξε ο Φούλης

= ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η Χριστιάνα, ο πρίγκιπας και ο Στέφανος

Την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου τράβηξε από το μανίκι του ξαφνικά ο πρίγκιπας Νικόλαος, βαδίζοντας στον δρόμο που χάραξε ο Φούλης με την επιλογή της Αννίτας. Απ’ όσα ακούω, στην Εζεκία Παπαϊωάννου συζητείται έντονα το θέμα «Χριστιάνα» από την ημέρα που έκανε πρώτη και καλύτερη την αποκάλυψη η «Καθημερινή». Κάποιοι δεν είναι αρνητικοί στην συζήτηση της πρότασης, ενώ υπάρχει και η αντίθετη άποψη που επιμένει στη στήριξη τρίτου προσώπου, που να μην κατέχει κομματικό αξίωμα ούτε στο ΑΚΕΛ, ούτε στο ΔΗΚΟ, ούτε σε άλλο κόμμα.

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου ανέφερε πως έχει ακούσει ότι και ο Στέφανος θα πάει στη συνάντηση με τον πρίγκιπα Νικόλαο με δική του αντιπρόταση ή μάλλον αντιπροτάσεις. Όπως μου είπε, στην μικρή λίστα του ΑΚΕΛικού ηγέτη βρίσκονται τρία ονόματα με τα οποία θα προσπαθήσει να δελεάσει το ΔΗΚΟ.

Η κουτσόφτερη επικοινωνιακή ομάδα

Με… σπασμένα φτερά προσπαθεί να πετάξει η επικοινωνιακή ομάδα του Λόφου. Η πρόσφατη επίσκεψη του μεγάλου Νίκου στο Πουρνάρα έφερε τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά στα οποία στόχευε. Τα σχόλια τόσο στον τύπο όσο και στα κοινωνικά δίχτυα είναι πιο επικριτικά και από ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ενώ η εικόνα που τελικά έμεινε είναι πως η επίσκεψη έγινε μόνο για ένα κακόγουστο σόου. Η προεδρική, εξ αποστάσεως εξέταση του χώρου και των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών και των παιδιών που φιλοξενούνται (λέμε τώρα) στο εν λόγω κέντρο, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Για να μην αναφερθώ και στην κάλυψη που έσπευσε να δώσει στον Νουρή και φορτώθηκε ο ίδιος τα στραβά και ανάποδα του άτεγκτου και καθόλου καλής φήμης σε ό,τι αφορά τον ανθρωπισμό, υπουργό του.

Μαζί με όλα αυτά βγήκε και η εικόνα πως για όλα θα πρέπει να τρέχει ο Πρόεδρος να κάνει αυτοψία και να λαμβάνει αποφάσεις, καλύπτοντας την ανικανότητα των υπουργών του. Είναι κάτι που το ξαναέγραψα για τις επανειλημμένες πρωτοβουλίες που έλαβε ο μεγάλος Νίκος και ενίοτε τον εξέθεσαν.

Αυτή τη φορά όμως το θέμα φαίνεται να είναι πιο σοβαρό. Ο Πρόεδρος εκτέθηκε και εντός και εκτός, επισκεπτόμενος το Πουρνάρα και φωτογραφιζόμενος να παρατηρεί τα ασυνόδευτα παιδιά του κέντρου από απόσταση. Έχουν σκεφτεί εκεί στον Λόφο πόσο θετική θα ήταν μια δυναμική απόφαση για οριστική επίλυση του ζητήματος με την χωρίς καθυστέρηση μεταφορά όλων των παιδιών σε κατάλληλους χώρους και παροχή σε αυτά κατάλληλης φροντίδας; Και γιατί όχι να ακολουθούσε σε εύθετο χρόνο με μια προεδρική επίσκεψη για έλεγχο εφαρμογής της απόφασης;

Με προεδρική τελετή

Θεαματική αναμένεται να είναι την Κυριακή η τελετή του ΔΗΣΥ στο στάδιο «Ελευθερία- Τάσσος Παπαδόπουλος» για επικύρωση της υποψηφιότητας του Αβέρωφ Νεοφύτου. Όπως πληροφορούμαι ετοιμάζεται και φιλμάκι με την πορεία του Συναγερμικού προέδρου από την Αργάκα, στην Πόλη Χρυσοχούς μέχρι τη Λευκωσία, το υπουργείο Συγκοινωνιών και την Πινδάρου. Και Θεού και λαού θέλοντος μέχρι τον Λόφο…

Επί του παρόντος ο Αβέρωφ οικουρεί λόγω του κορωνοϊού από τον οποίο έχει προσβληθεί και ο οποίος ανέστειλε προσωρινά τις προεκλογικές επισκέψεις του. Γιατί, σύμφωνα με όσα μου λέει η Μάνταμ του Φούλη, όλη η υπόλοιπη προεκλογική εκστρατεία διεξάγεται κανονικότατα με τον Αβέρωφ να δίνει κατά περίπτωση προστάγματα από τηλεφώνου. «Για να μην σας πω ότι αναμένει με αγωνία την αποδέσμευσή του για να μπορέσει άφοβα πια, με περισσότερη όρεξη και ορμή,να ξεχυθεί σε δρόμους, χωριά και πολιτείες να διαδώσει το μήνυμα της νίκης του», μου είπε.

Ένα βιβλίο, πολλές παρουσιάσεις

Στην Αθήνα θα παρουσιάσει μεθαύριο Παρασκευή το βιβλίο του «Οι Γεωπολιτικές Πραγματικότητες στα Σχέδια Λύσης του Κυπριακού (1948-1978)» ο τέως ΥΠΕΞ και μελλοντικός υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης. Η παρουσίαση θα γίνει στο πολεμικό μουσείο και το ενδιαφέρον είναι τα άτομα που θα μιλήσουν στην εκδήλωση: ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Άγγελος Συρίγος και ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευάνθης Χατζηβασιλείου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την επίσημη έναρξη του προεκλογικού του Νίκου Χριστοδουλίδη, εκτός Κύπρου. Διερωτώνται μάλιστα πότε θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου στην Κύπρο και ποιοι θα κληθούν για να μιλήσουν σε αυτήν. Κυρίως, πόσοι θα αποδεχθούν την πρόσκληση και τι αυτό θα σημαίνει, αφού, όπως προβλέπουν, μάλλον η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σε περισσότερες από μία εκδηλώσεις, σε διαφορετικές επαρχίες και θα ενταχθούν στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας…

ΚΟΥΙΖ: Μεγάλη αναταραχή υπάρχει στα ψηλά δώματα μεγάλου κόμματος. Δεν αποκλείεται και η παραίτηση ή αποχώρηση μεγαλοστελέχους που βρίσκεται σε έντονη αντιπαράθεση με άλλο στέλεχος. Η αντιπαράθεση μεταξύ τους χρονολογείται και έχουν κατά καιρούς επέμβει άλλα στελέχη ακόμα και ο κομματάρχης για να τα βρουν, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Αληθεύει ότι πρόσφατα υπήρξε νέα πράξη του κομματικού δράματος με κάποιους να υποστηρίζουν ότι η διαμάχη μπήκε πια σε πορεία χωρίς ελπίδα για γυρισμό;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΚΟ  |  ΑΚΕΛ  |  Εκλογές  |  ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση