ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το Κατάρ, ο Ξανθόπουλος και η ανοικτή παλάμη

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, το σύγχρονο παιδί του λαού, με θλιμμένο ύφος τεσσάρων Ξανθόπουλων, δήλωσε στις κάμερες πως «με δικά του προσωπικά έξοδα έκοψε εισιτήριο» (οπότε δεν πήγε με το ιδιωτικό μας τζετ) και με δικά του προσωπικά έξοδα πλήρωσε ξενοδοχείο στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τον τελικό του Conference Cup. Υποθέτουμε πως με δικά του προσωπικά έξοδα στο διάλειμμα πήρε σάντουιτς, χυμό και γλυσταρκά! Είναι –ξεκάθαρο– ότι ο πρόεδρος έχει πολλά έκτακτα έξοδα και έδωσε μια απάντηση ράπισμα σε όσους ειρωνεύονται την πρόωρη σύνταξή του.

Δεν ξέρουμε βέβαια ποιος έκανε την ερώτηση –ο ελεγκτής τώρα είναι απασχολημένος με πιο σοβαρά πράγματα– αλλά σε κάθε περίπτωση η απάντηση και το σπαραξικάρδιο ύφος του Νίκου μας γέμισε τα μάτια μας δάκρυα. Τόση συγκίνηση είχα να νιώσω από τότε που ο Νίκαρος μάς δήλωσε πως φεύγει από την πολιτική πτωχότερος. Έχουμε πάρει το δράμα σε άλλα επίπεδα σε αυτό τον τόπο: κάμερες γράφουν, 3, 2, 1, άκσιον!

Ειδική έρευνα και για το θέμα παρακολουθήσεων με βάση όσα αναφέρονται στο κεφάλαιο «Η παλάμη του χαφιέ» στο βιβλίο του Δρουσιώτη «Κράτος Μαφία». Από την παλάμη της ΕΔΕΚ, μέχρι την παλάμη του χαφιέ, πάμε ακάθεκτοι για το παράσημο της ανοιχτής παλάμης.

«Ο τομέας του διαστήματος αποτελεί για εμάς αναδυόμενη προτεραιότητα». Αυτή η δήλωση δεν έγινε ούτε από τον ηγέτη της Κίνας ούτε από τον διευθυντή της ΝΑΣΑ. Έγινε από τον νεαρό μας πρόεδρο και σκόρπισε ρίγη ενθουσιασμού αφού όπως όλα δείχνουν το επόμενο έργο-μαμούθ που θα αναλάβουμε θα είναι η κατάκτηση του διαστήματος, με στρατηγικούς επενδυτές βεβαίως, βεβαίως.

Από άκρατο ενθουσιασμό –ή άκρατη απελπισία– είπαμε στο Κατάρ να μας θεωρεί τον πρεσβευτή του στην Ευρώπη. Στο Κατάρ, που στο θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν περνά ούτε τα κριτήρια των τζιχαντιστών. Προφανώς θα πάρουμε και την Εύα Καϊλή για σύμβουλο.

Ο Φαίδωνος καταγγέλλει πως επιτελείο ανθυποψηφίου του προσπαθεί να εξαγοράσει ψήφους με δωροκουπόνια υπεραγοράς. Γουάου. Όσοι λοιπόν δυσκολεύεστε με τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ, προλαβαίνετε να πάτε στην Πάφο. Κάποτε θα σας έδιναν 40 παρά μια βουρδουλιές, τώρα δίνουν δωροκουπόνια!

Να μην αγχωνόμαστε για τα συνεχόμενα ναυάγια σε έργα υποδομής, διαμηνύει η κυβέρνηση. Υπάρχει λένε Plan B. Μακάρι να έχουμε PLAN B, C και D, καθώς και τις αντίστοιχες βιταμίνες. Και ας ελπίσουμε η επόμενη συμφωνία να μη γίνει με παρόμοιο βεβιασμένο, κουτουρού μειοδοτικό τρόπο. Ίσιαλλαχ, που θα έλεγε και ο εμίρης.

Βέβαια όλοι υπονοούν αλλά δεν το λένε πως τα έργα των εθνικών εργολάβων είναι τα σημαντικά που καθυστερούν. Μάλιστα, για να κλείσει το καρέ δεν μας έφταναν οι δύο εθνικοί μας εργολάβοι, δώσαμε τον δρόμο Πάφου – Πόλης, στον εθνικό εργολάβο της μητέρας πατρίδας και ω σύμπτωση! καθυστερεί και αυτό το έργο. Εθνικό εργολαβικό δόγμα.

Σύμφωνα με έρευνα, ένας στους δύο νέους Κυπρίους θέλει να εγκαταλείψει τη χώρα! Βρε μπας και γι’ αυτό ο Χριστοδουλίδης ταξιδεύει εκτός Κύπρου στην κάθε ευκαιρία; Για να ζει την ψευδαίσθηση πως τα κατάφερε και έφυγε; Πέραν της πλάκας, αυτό που αποτυπώνει η έρευνα είναι θλιβερό και τραγικό.

Ο καθένας ας αναλογιστεί τις ευθύνες που του αναλογούν. Κύπρος είναι για σένα, παμ!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση