ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το μαχαίρι θα φτάσει στο λείψανο;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το κουιζ της ημερας: ποια άτομα από το χώρο της Εκκλησίας, της Πολιτικής και της Δικαιοσύνης θα βρεθούν σε τεράστια πίεση για να παραιτηθούν και ποια τελικά θα υποκύψουν στην πίεση;

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης Αββακούμ, χωρίς εκπτώσεις, διακηρύσσει -έστω και καθυστερημένα- ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Η αλήθεια είναι πως ο κύριος Χαρτσιώτης, ο οποίος συμπτωματικά είναι και Θεολόγος, μένει κάπως εκτεθειμένος για τους μέχρι στιγμής χειρισμούς της αστυνομίας. Και επειδή η υπομονή των πολιτών έχει σχεδόν εξαντληθεί καλό θα ήταν να μην διαψεύσει τις προσδοκίες τους και αυτή τη φορά το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο, ή έστω σε περιφερόμενο λείψανο ψεύτικου θαυματοποιού.

Κάποιοι δεν ήθελαν να κλείσει η υπόθεση γρήγορα ώστε να βάλουν στο κάδρο των ερευνών και τον Ταμασσού Ησαΐα, δήλωσε ο γνωστός θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού. Μα το να κλείσει η υπόθεση γρήγορα, χωρίς εις βάθος διερεύνηση, δεν θα συνιστούσε κουκούλωμα; Και πού το κακό αν ερευνηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, αφού μόνο έτσι θα καθαρίσει το όνομα των αθώων; Μήπως δεν ήταν η νοοτροπία του να τα κρύβουμε όλα κάτω από το χαλί που μας έφερε στο σημερινό χάλι;

Ουαί εις εσάς, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί. Ιησούς Χριστός

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς και να κάνουμε την αυτοκριτική που μας αναλογεί, τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τα φαινόμενα τσαρλατανισμού που παρατηρούνται στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια φέρουν και κάποιοι -τηλεοπτικοί κυρίως- δημοσιογράφοι που αβίαστα δίνουν βήμα στον κάθε θεομπαίχτη να διαφημίσει τα δήθεν θαύματα του. Με ευκαιρία τα όσα ιλαροτραγικά παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες ελπίζουμε πως αυτό το φαινόμενο θα εκλείψει.

Η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης που μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κυπριακής κοινωνίας τις τελευταίες μέρες είναι η εξής: κάποιοι μπορεί να κριθούν ένοχοι με βάση το εκκλησιαστικό δίκαιο και αθώοι με βάση την αστική δικαιοσύνη. Όπως και το ανάποδο.

Ένα ντροπιαστικό βίντεο δείχνει μοναχό της μονής οσίου Αβακούμ να στριγγλίζει σαν δαιμονισμένος και να χτυπά με τη ζώνη του νεαρή γυναίκα που είχε μεταβεί στο χώρο. Τι να πει κανείς. Ας ελπίσουμε μόνο σε μερικά χρόνια να μην μας περιφέρουν και αυτή τη ζώνη για προσκύνημα. Έφτασε η στιγμή να μπει ένα τέλος στον τσαρλατανισμό και την εκμετάλλευση της πίστης. Και μια τέτοια απόφαση σίγουρα δεν αφορά μόνο τη Μονή στο Φτερικούδι.

Στο χειρότερο δυνατό τάιμιγκ -εδώ τον λες και άτυχο- ο νεαρός Νίκος βρέθηκε στο Άγιο Όρος και ζήτησε από τους μοναχούς «να εντείνουν τις προσευχές τους υπέρ της Κύπρου για να παρέλθουν τα δεινά και η θλίψη της». Το άκουσαν στην Κύπρο και κούνησαν το κεφάλι τους με απελπισία γνωρίζοντας πολύ καλά πως σε αυτό τον τόπο ακόμη και ο Θεός έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Ο βουλευτής του Συναγερμού κύριος Χατζηγιάννης σημείωσε πως αυτή την εποχή δεν είναι προτεραιότητα οι ΑΠΕ! (Βάλτε όσα θαυμαστικά θέλετε). Είναι ο ίδιος που δεν θεωρούσε προτεραιότητα ούτε το ΓΕΣΥ ούτε το e-καλάθι και κατά μια σατανική σύμπτωση βρίσκεται πάντα ενάντια σε οτιδήποτε θα μπορούσε να ωφελήσει τον καταναλωτή και υπέρ των μεγάλων συμφερόντων. Άξιος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση