ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το νομοσχέδιο Μενέντεζ-Ρούμπιο, το... bonus και η τεχνητή νοημοσύνη

= ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Οσονούπω ψηφίζεται σε νόμο των ΗΠΑ το νομοσχέδιο των Μενέντεζ-Ρούμπιο. Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και θα δοθεί ως χριστουγεννιάτικο δώρο στην Κύπρο η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Μπόνους είναι η πρόνοια για την υποχρέωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ να καταγράψει τα περιστατικά παραβίασης του εναέριου χώρου του κυρίαρχου εδάφους της Ελλάδας από τους γείτονές της» και μάλιστα από την 1/1/2017.
Ως εδώ όλα καλά...

Το άλλο ζητούμενο από τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, όπως προβάλλει μέσα από το νομοσχέδιο, είναι η κατάθεση έκθεσης για την «κακοήθη συμπεριφορά της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ», επίσης από την 1//1/2017.
Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει η έκθεση, μπορεί να προβλέψει ότι θα γίνει... best seller την Κύπρο και ειδικά στην Εζεκία Παπαϊωάννου.

Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να καταγραφούν οι στόχοι της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο για την ασφάλεια, την πολιτική και την ενέργεια, κατάλογος με ρωσικής ιδιοκτησίας μέσων μαζικής ενημέρωσης στις προαναφερόμενες χώρες με στοιχεία για τα μέσα ενημέρωσης και τη τηλεθέασή τους, τηn πιθανή διενέργεια κυβερνοεπιθέσεων από τη Ρωσία για να επηρεάσει εκλογές στις χώρες αυτές και εκστρατείες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και το πολύ επίκαιρο: προσπάθεια της ρωσικής κυβέρνησης να εκφοβίσουν και να επηρεάσουν την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία.

Μια άλλη έκθεση που θα απαιτείται από τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα αφορά την αξιολόγηση των προσπαθειών για προστασία των υποδομών ενεργειακής εξερεύνησης στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και των εταιρειών των ΗΠΑ αλλά και αξιολόγηση της ικανότητας της Κύπρου να φιλοξενήσει ένα Κέντρο Ενεργειακής Κρίσης στην περιοχή, το οποίο θα μπορούσε να παράσχει διευκολύνσεις ως βάση για την υποστήριξη προσπαθειών αναζήτησης και διάσωσης σε περίπτωση ατυχήματος. Κάτι που ίσως ανοίγει προοπτικές...
Επιπλέον, ζητείται και η αξιολόγηση του χρονοδιαγράμματος για την παράδοση φυσικού αερίου στην περιοχή και αξιολόγηση των τελικών χωρών προορισμού για την παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή.

Λέτε εκτός από τον Άντρο αυτή τη φορά να αντιδράσει και ο Τόμυς;

Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου έλεγε ότι η ανακοίνωση για το νομοσχέδιο είναι ήδη έτοιμη. «Δεν λέει άγνωστα πράγματα και κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι με το νομοσχέδιο προσπαθούν να διασαλεύσουν τις σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας», μου είπε.

Σε ποιο κόμμα δεν βγαίνουν με τίποτα τα μαθηματικά για τις βουλευτικές εκλογές και όλοι φοβούνται παταγώδη αποτυχία;
Αληθεύει ότι σε πρόσφατη σύσκεψη ακούστηκαν πολύ θλιβερά νούμερα και βυθίστηκαν όλοι στη θλίψη;
Και ότι κάποιος εισηγήθηκε να μην παραγγείλουν ξανά νέα δημοσκόπηση μέχρι την Άνοιξη, να προλάβουν να φτιάξουν και λίγο τα κέφια;

Οδικό χάρτη με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προτείνει ο Συλλούρης μετά την επίσκεψh που είχε και τη συνάντησή του με τον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης. Όπως σχολίασε πρόσφατα βουλευτής: «Ο Συλλούρης θα κάνει όλα όσα δεν έκαναν όλοι μαζί οι προέδροι της Βουλής. Και μάλιστα στο λίγο διάστημα που του απομένει πριν λήξει η θητεία του. Πόσους άλλους προορισμούς έχει άραγε μαρκάρει στον χάρτη του;».

Πάντως, το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται να τον απασχολεί πολύ, μανία του έχει γίνει. Άντε με το καλό να τον δούμε να πετάγεται μέχρι το ΜΙΤ ή και στο αρχηγείο της Apple να τους προτείνει υπογραφή μνημονίων. Αν και είναι κομματάκι πιο δύσκολο να πάει εκεί απ' ότι στις χώρες που «όργωσε» τελευταία...

ΚΟΥΙΖ: Ποιο κόμμα ανησυχεί πολύ η εξέλιξη της ΔΗ.ΠΑ του Μάριου Καρογιάν; Ειδικά για την προσέλκυση ψηφοφόρων από τη δική του δεξαμενή; Όχι, δεν εννοώ το ΔΗΚΟ...

ΕΝΤΥΠΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  ΑΚΕΛ  |  Βουλή  |  ΔΗΚΟ  |  Ασία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση