ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το παιχνίδι των Θρόνων και των Θρονικών

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το κουίζ της ημέρας: πως γίνεται τόσοι αυτόπτες μάρτυρες να είχαν δει τους κουκουλοφόρους, αλλά οι παρόντες αστυνομικοί όχι; Αυτό κι αν είναι ένα φοβερό μυστήριο που πρέπει να μας εξηγήσουν ο Αρχηγός της Αστυνομίας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Εκτός κι αν έγινε θαύμα και οι κουκουλοφόροι έγιναν αόρατοι στα μάτια των Αστυνομικών!

Ο Μητροπολίτης μας ζήτησε σχεδόν μισό εκατομμύριο για την Προεκλογική του εκστρατεία. Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος

Όταν η χθεσινή στήλη ξεκίνησε με κουίζ σχετικά με τον μυστηριώδη πολιτικό Αρχηγό που παρευρέθηκε στη Μονή Αββακούμ τη μέρα της απαγωγής μοναχών από άγνωστους -λέμε τώρα- οπλισμένους και κουκουλοφόρους, δεν αναμέναμε ποτέ πως λίγο αργότερα θα είχαμε παραδοχή από τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ κύριο Χρίστου. Έπεσα απ τα σύννεφα διότι εγώ, όπως και οι περισσότεροι, υποψιαζόμασταν οποιονδήποτε άλλον, πχ την Αννίτα, ή τον Στεφάνου. Τί, όχι;

Ο Χρίστου πάντως δηλώνει πως πήγε σαν μέλος της θρονικής επιτροπής, έστω κι αν δεν είναι γραμμένος στο σχετικό διαδικτυακό αρχείο της Μητρόπολης. Ένα είναι σίγουρο: οι Αμερικάνοι είχαν το Παιχνίδι του Θρόνου ενώ η δική μας σειρά -με πολύ περισσότερες ιντριγκες και ανατροπές- θα λέγεται το Παιχνίδι των Θρονικών. Φάτε τη σκόνη μας αμερικάνοι γατάκια. Και μην ακούω για Maestro ή Famagusta. Το δικό μας Games of (Tamassos) Thrones είναι η σειρά που θα σαρώσει στο Netflix.

Από τον τρόπο που εξελίσσεται η υπόθεση δε μένουν μόνο οι εμπλεκόμενοι μοναχοί εκτεθειμένοι, αλλά και ο κατήγορος τους, Μητροπολίτης Ησαΐας, ο οποίος μέχρι πρόσφατα έσταζε μέλι για αυτούς. Βέβαια, όταν μειώθηκε η ροή ρευστού προς Ταμασσού, τέλειωσαν και τα μελιστάλαχτα λόγια. Διότι, όπως έγραψαν κάποιοι προφήτες, No Money, No Honey!

Έξαλλοι και στα πρόθυρα εγκεφαλικών πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι για το νέο σχέδιο αξιολόγησής τους. Οι πιο ζωηροί απειλούν με λιντσάρισμα τους αξιολογητές κατηγορώντας τους για ανομοιομορφία στα κριτήρια αξιολόγησης αλλά ακόμη και εκδικητικότητα. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στη νήσο των αγίων; Και σε κάθε περίπτωση είναι λογικό να υπάρχει έστω και ένα μικρό ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων μας που να μην είναι άριστοι; Τι λάθος μπορεί να κάνουν, ειδικά αυτοί που δεν κάνουν σχεδόν τίποτα; Παιδιά αφήστε τα φιλόδοξα προγράμματα με νέους τρόπους αξιολογήσεων και λοιπές αμερικανιές. Επικεντρωθείτε στα βασικά, όπως στο να απαντούν τουλάχιστον τα τηλέφωνα. Αυτό θα ήταν μια τρομερή βελτίωση του συστήματος του δημοσίου, μη σας πω ολόκληρη επανάσταση .

Η επιβολή διδάκτρων στα πανεπιστήμια εξαναγκάζει φοιτήτριες να ψάχνουν για sugar daddies -κατ επέκταση χορηγούς- για να ανταπεξέρχονται οικονομικά. Τάδε έφη Δημήτρης Κουρσούμπας, Γενικός Γραμματέας Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Με λίγα λόγια, κατά την άποψη του συμπαθούς κατά τα άλλα πολιτικού, στα πανεπιστήμια γίνεται της επί χρήμασι φοιτήτριας το κιγκλίδωμα. Μια δήλωση όχι ιδιαιτέρως σοβαρή που προξένησε ποικίλα σχόλια και μειδιάματα. Αλλά, όπως χαρακτηριστικά λέει ο ο ίδιος ο Κουρσούμπας στα βίντεο των LUBEN,  “αυτοί είστε”. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση