ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το πρότυπο Κασσελάκης

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Δικαστής δικαίωσε κουρεμένο καταθέτη, δημιουργώντας πολιτικό και οικονομικό σεισμό πολλών Ρίχτερ (μη σας πω εκατομμυρίων Ρίχτερ). Στην απόφασή του σημείωσε πως πράξεις και παραλείψεις της Δημοκρατίας υπήρξαν οι λόγοι για την απώλεια των καταθέσεων, αναφερόμενος και στη δέσμευση Νίκαρου περί μη κουρέματος (ενώ όλοι γνωρίζουμε πως ένα αστειάκι έκανε ο άνθρωπος, καθότι γνωστός χιουμορίστας). Αν το σκεπτικό του συγκεκριμένου δικαστή ακολουθήσουν και άλλοι, τότε ίσως ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με το ενδεχόμενο εκατοντάδων εκατομμυρίων σε αποζημιώσεις, από τα ταμεία του κράτους, για τους κουρεμένους.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως μιλάμε για πολύ άσχημα κουρέματα, χειρότερα και από αυτά που κάναμε τη δεκαετία του ’80 προσπαθώντας να μιμηθούμε το κούρεμα των ροκ σταρ της εποχής. Βέβαια ο δικαστής ίσως να θέλει να πάμε και σε νέο κούρεμα με την απόφασή του. Έτσι κι αλλιώς ο ίδιος ούτε μείωση μισθού το 2013 δεν είχε. Άρα με μύγα που τον τσίμπησε.

Τη Δευτέρα, αντιπροσωπεία από την Ελλάδα θα μεταβεί στην Άγκυρα όπου και θα συναντηθεί με αντίστοιχη τουρκική αντιπροσωπεία με σκοπό τη διαμόρφωση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών. Άραγε Σιζόπουλος και εθνικός Πρίγκιπας ρωτήθηκαν; Υπάρχει αλλαγή στη σχέση μας με την Τουρκία το τελευταίο διάστημα δηλώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Να ελπίσουμε μόνο πως η σχέση δεν θα μετατραπεί από καθαρά πλατωνική σε οθωμανική.

Σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Νεολαίας, 80% των νέων μας νιώθει πως ζει σε μια άδικη κοινωνία. Μόνο τόσοι; Προφανώς το υπόλοιπο 20% ζει στο εξωτερικό με τα λεφτά του μπαμπά.

Διαβάζω ότι για το πρόβλημα του μεταναστευτικού γίνονται εισηγήσεις ώστε η Κύπρος σαν προορισμός να καταστεί λιγότερο ελκυστική. Παιδιά, με προσοχή όμως. Με μέτρο η μείωση. Διότι είμαστε σε σημείο που, αν μειώσουμε κι άλλο την ελκυστικότητά μας, κινδυνεύουμε πια όχι μόνο να σταματήσουν να έρχονται μετανάστες, αλλά να σηκωθούμε να φύγουμε και εμείς. Γιατί μετά θα πρέπει να πάμε στις οικοδομές και τα χωράφια. Και ποιος θα μας φέρνει το foody χειμώνα καιρό μες στα μεσάνυχτα;

1.300 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια με ηγετικές θέσεις, καταγγέλλουν σαν φαινόμενο απάτης την ηγεσία Κασσελάκη και ζητούν νέο χώρο που να εκφράζει την Αριστερά. Εγώ πάλι, πιστεύω πως Κασσελάκης μας είναι μια χαρά σύγχρονος αριστερός. Πριν από μερικές βδομάδες για παράδειγμα, μετά τον γάμο του, δέχτηκε καλεσμένους στο ταπεινό σπιτάκι του στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Σε αυτό υπάρχουν, μεταξύ άλλων, δύο λίμνες και ένα μικρό ποτάμι. Μικρό ποτάμι, μη φανταστείτε κανένα Αμαζόνιο. Μιλάμε για ένα ταπεινό, οικολογικό, αριστερών προδιαγραφών ποταμάκι. Το ερώτημα σε όσους χλευάζουν το παιδί, αν προτιμούν από το πρότυπο Κασσελάκης, το πρότυπο Χρίστος Χριστόφιας, ο οποίος προτείνει στο ΑΚΕΛ «ιδεολογική καθαρότητα». Πρότυπο Στέφανου, όχι δεν υπάρχει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση