ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι

=ΠΕΜΠΤΗ 04 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στο Παρίσι βρέθηκε χθες ο Μικρός -ηλικιακά- Νίκος για γεύμα με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν (ο Μικρός κι ο Μακρόν). Σήμερα φεύγει για Λονδίνο όπου θα παραστεί μεθαύριο στην ενθρόνιση του βασιλιά Καρόλου. Ζει Μεγάλα Μεγαλεία δεν το συζητώ.

Το μεσημεριανό γεύμα σκοτώνει το μισό Παρίσι και το βραδινό το άλλο μισό, είχε δηλώσει πριν τρεις αιώνες ο Γάλλος στοχαστής Μοντεσκιέ. Θεέ μου, ελπίζω η υγιεινή της κουζίνας τους να έχει βελτιωθεί από τότε διότι χθες ο πρόεδρος μας έφαγε στο Παρίσι και γεύμα (με το Μακρόν) και δείπνο (με τα μέλη της πρεσβείας μας). Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε λίγες ώρες πριν την ενθρόνιση του Καρόλου, θα ήταν μια τροφική δηλητηρίαση.

Έρχομαι στο Παρίσι σε τρεις μέρες. Μην πλυθείς. Ναπολέων Βοναπάρτης (γράμμα στη σύζυγό του Ιωσηφίνα, επιστρέφοντας από μια εκστρατεία)

Είδαμε και το Πόθεν Έσχες των μελών της νέας Κυβέρνησης και ομολογώ πώς δεν πρόσεξα κάτι εξωφρενικό, αν εξαιρέσω την έκπληξη για την όχι ιδιαίτερα ανθηρή οικονομική κατάσταση του Προέδρου μας. Παιδί του λαού τελικά και αυτός…

Θυμάστε που κάποτε, όποτε βλέπαμε Πόθεν Έσχες πολιτικών μας, θέλαμε αυθόρμητα να οργανώσουμε ένα έρανο να τους βοηθήσουμε να επιβιώσουν αξιοπρεπώς; Ο ένας έπρεπε να ζήσει με 800 ευρώ το μήνα κι ας ήταν (μυστικά ή φανερά) μέτοχος σε 17 εταιρείες. Ο άλλος είχε απολαβές χαμηλόμισθου δημόσιου υπαλλήλου κι ας ήταν (σχεδόν) πρίγκιπας. Ο άλλος ήταν φορτωμένος χρέη κι ας του καταλόγιζαν οι κακές γλώσσες ύποπτα ταξίδια με ύποπτες βαλίτσες (που βέβαια μπορεί να ήταν ταξίδια για αθώες τρέλες στις Σεϋχέλλες).

Σε κάθε περίπτωση, όπως λέει και το γνωστό άσμα, “οι ωραίοι έχουν χρέη, τα πληρώνουν με φιλιά”! Τα χρέη ήταν ο κοινός παρονομαστής στο Πόθεν Έσχες των πλείστων πολιτικών μας αρχηγών και αυλικών. Χρέη, χρέη, χρέη…σε σημείο που φοβόμασταν πως όλοι τους έπρεπε να ζήσουν με 800 ευρώ το μήνα, κάποτε ίσως και με επιδόματα όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αλλά συνάμα να πληρώνουν δόσεις σε δάνεια εκατομμυρίων, συνήθως για να φτιάξουν μια ταπεινή στέγη πάνω από το κεφαλάκι τους. (καθότι τα στεγαστικά δάνεια είναι και πιο χαμηλότοκα). Ο Θεός να βάλει το χέρι του να ξεχρεώσουν κάποτε οι ηγέτες μας, τίποτα άλλο δεν ζητώ για να νιώσω ευτυχισμένος.

Την περασμένη βδομάδα την επικαιρότητά μας είχε μονοπωλήσει το Happy Birthday του Χατζηγιάννη. Αυτή την βδομάδα το talk of the town ήταν οι φωτογραφίες από το γκλαμουράτο πάρτι του Πρίγκιπα στα κοσμικά περιοδικά της Νήσου μας. Ξεχώρισαν ο εντυπωσιακός χορός του εθνικού μας γαλαζοαίματου ενώ τα βλέμματα έκλεψε -για να θυμηθούμε και λίγο την σχετική ανάρτηση του Υφυπουργείου Πολιτισμού- η πόζα του Νικόλα με τον συγγραφέα της καρδιάς μας, άλλως Νέβερ σαρέντερ, Χριστόφορο Τορναρίτη.

Κάποιοι φωνάζουν πως χάνεται το Βαρώσι αλλά ας μην αγχωνόμαστε. Εξάλλου, όπως είχε δηλώσει κάποτε πολιτικός μας ηγέτης, μιλούμε για μια περιοχή ασήμαντη αφού το μέγεθός της δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από την Αλυκή της Λάρνακας! In any case, the show must go on!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση