ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το τεράστιο έργο που δεν το χωρούν οι τόποι

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

«Ηγούμαι μιας καινοτόμας κυβέρνησης που έχει ξεκάθαρο πλάνο…» διάβασα σε ένα λογαριασμό στο Χ με την ονομασία President of the Republic of Cyprus. Κοίταξα με σιγουριά τον λογαριασμό θεωρώντας πως είναι troll. Μετά από λίγα λεπτά αμηχανίας συνειδητοποίησα πως είναι ο επίσημος λογαριασμός του ξεκάθαρου μικρού συνταξιούχου Νίκου. Κάποιος να του πάρει το κινητό από το χέρι θα συμβούλευα. Ούτε ο Elon Musk υπό την επήρεια ναρκωτικών δεν γράφει τέτοια ποστ. Καινοτόμα στις πολιτικές γκάφες είναι ξεκάθαρα πάντως η κυβέρνηση και ο ίδιος ειδικά.

«Το έργο που έχει ήδη επιτευχθεί στην Παιδεία, στο Μεταναστευτικό, στην Οικονομία, στην Εργασία, με κάνει ακόμη πιο αισιόδοξο για τα αποτελέσματα που θα δείτε στη συνέχεια». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο πρόεδρος. Αν το ξαναδιαβάσετε προσεκτικά θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχουν αναφορές στους Τομείς Υγείας, Γεωργίας, Δικαιοσύνης ή Άμυνας. Κοίτα σατανική σύμπτωση.

Ο Βίκτωρας –από το Victory, δηλαδή Νίκη– μας τόνισε όμως ότι το έργο αυτών που φεύγουν ήταν τεράστιο. Καλά, αφού οι άνθρωποι έχουν παραγάγει τεράστιο έργο, τότε γιατί τους διώξατε; Μήπως η παραγωγή τους ήταν μεγαλύτερη από αυτή που θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε, ένα πρόβλημα δηλαδή παρόμοιο με αυτό που έχει η ΑΗΚ με τα φωτοβολταϊκά;

«Οι πρώτες χώρες που έσπευσαν να χαιρετίσουν το διορισμό Θεολόγου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν το Ιράν και η Σαουδική Αραβία». Αυτό και διάφορα άλλα σαρκαστικά σχόλια διάβασα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την ιδιότητα του νέου υπουργού. Πέραν της πλάκας, ο άνθρωπος είναι και νομικός και σίγουρα δεν είναι δικηγόρος του… Διαβόλου. Ας του ευχηθούμε θεία φώτιση, θα τη χρειαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, εκτός από νομικός και θεολόγος, είναι και γραμματέας σε γραφείο Τελετών στη Λεμεσό και εξ απορρήτων του Αθανάσιου. Όπως πληροφορηθήκαμε, το συγκεκριμένο γραφείο κηδειών πετάει, εξυπηρετεί καθημερινώς πολλούς συμπατριώτες μας που εγκαταλείπουν τον μάταιο ετούτο κόσμο και από τους αποδημήσαντες ποτέ κανένας δεν είχε παράπονο.

Φίλος που θα ήθελε μια ακόμη πιο… χριστιανική διακυβέρνηση μου είπε με παράπονο πως η πιο σοφή κίνηση στον ανασχηματισμό θα ήταν ο διορισμός του Μόρφου Νεόφυτου στο υπουργείο Παιδείας. Έκανα το λάθος να του απαντήσω και κάπου εκεί ο φίλος μου έγινε πρώην φίλος μου.

Στο ρεκόρ Γκίνες έχει μπει ο ασπασμός μεταξύ Κανάρη και Γιαννάκη κατά την παράδοση του υπουργείου Υγείας. Η απόσταση που μετρήθηκε από το μάγουλο εκάστης κατά τη στιγμή του φιλιού ήταν 33 cm. Διότι ναι μεν ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα αλλά στη σημερινή εποχή –και εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού– είναι καλό να τηρούνται οι αποστάσεις.

Ορθόδοξος και με ελληνικές ρίζες φέρεται να είναι ο νέος –και ο πρώτος openly gay– πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Αττάλ. Το έψαξα το θέμα και στην πραγματικότητα το παιδί έχει ρίζες κυπριακές: Κατάγεται από τους Τρούλλους, όπου ο πατέρας του ήταν δεξιός ψάλτης –που μετέπειτα έγινε ακροδεξιός ψάλτης– και το αυθεντικό του όνομα είναι Γαβρίλης Ατταλίδης.

Μοναδικός μας στόχος να υλοποιήσουμε όσα υποσχεθήκαμε στον κυπριακό λαό, λέει ο πρόεδρος. Η αλήθεια είναι ότι, όσον αφορά τουλάχιστον τη σατιρική αρθρογραφία, μας έχετε δώσει πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαμε να φανταστούμε. Έχουμε σχεδόν ξεχάσει τον Νίκαρο και τον Φούλη που κάποτε πρωταγωνιστούσαν σε αυτού του είδους τις στήλες. Και με τον Μαυρογιάννη πρόεδρο πιστεύω θα πλήτταμε μέχρι θανάτου. Ο Ονασαγόρας είναι ευγνώμων και σε ευχαριστεί, Νίκο μου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση