ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το τσουνάμι του Χατζηπαντέλα και το κόμμα που βάζει τελεία

= ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η ώρα του Χατζηπαντέλα

Για να προλάβει το τσουνάμι που ήδη άρχισε να σχηματίζεται εντός και πέριξ της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, ο Χατζηπαντέλας όρισε για τη Δευτέρα έκτακτη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους. Όπως πληροφορούμαι από πηγή μου στο υπουργείο Υγείας, η κατάσταση με τις δημόσιες διαφωνίες μελών της επιτροπής θορύβησε όχι μόνο τον Χατζηπαντέλα αλλά και τον Λόφο και αποφασίστηκε η σύσκεψη για εκτόνωση της κατάστασης.

Εάν τα καταφέρουν. Γιατί από την πλευρά των διαφωνούντων επιστημόνων το πρόβλημα δεν είναι απλώς θέμα διαφωνίας αλλά πολιτικής.

Οι Κωνσταντίνος Τσιούτης και Χρίστος Πέτρου διαφώνησαν ανοιχτά με την πολιτική του υπουργείου Υγείας στη διαχείριση της πανδημίας και σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν ένα βήμα πριν από την παραίτηση. Και σίγουρα αυτό είναι το τελευταίο που θέλει ο Χατζηπαντέλας σε μια στιγμή που οι δείκτες παίρνουν ξανά την ανιούσα. Και βεβαίως είναι το τελευταίο που επιθυμεί και ο Λόφος σε μια περίοδο που βάλλεται σε υψηλούς τόνους για όλα. 

Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν πως ακόμα και η απόλυτη ηρεμία να επέλθει στη Συμβουλευτική Επιτροπή και να αποφευχθούν φαινόμενα Κωστρίκη, εάν δεν πάρει ξανά μπροστά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, δεν υπάρχει σωτηρία και ενδέχεται να ζήσουμε τον εφιάλτη που ζουν πολλές άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα. 

Φαίνεται πως τώρα ήρθε η ώρα του Χατζηπαντέλα. Να δείξει αν και πόσο μπορεί να διοικήσει και να κατευθύνει τις εξελίξεις. Και ο ίδιος γνωρίζει πως είναι υπό παρακολούθηση. Όχι μόνο από την αντιπολίτευση και τους επιστήμονες συνεργάτες του αλλά κυρίως από τον Λόφο και την Πινδάρου...

Το κόμμα και η τελεία του Σιζό 

Και πέμπτο δικαστικό διάταγμα μέτρησε ο Σιζό την εβδομάδα που μας πέρασε κατά της ΕΔΕΚ και των πρακτικών που ετσιθελικά εφαρμόζει. Γι’ αυτό βεβαίως και αναγκάστηκε να αναβάλει «μέχρι νεωτέρας» και τα συνέδρια του κόμματος και τις εκλογές. Παρ’ όλα αυτά, δικολαβικά, σύμφωνα με τους αντιπάλους του, ανακοίνωσε τα νέα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και της Κεντρικής Επιτροπής. Και αυτό γιατί οι υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν για τις θέσεις της Επαρχιακής και της Κεντρικής Επιτροπής ήταν ακριβώς όσες χρειάζονταν, έτσι ούτε εκλογές χρειάστηκαν, ούτε άλλες διαδικασίες...

Με τον ίδιο τρόπο εξάλλου θα επανεκλεγεί και ο Σιζόπουλος, αφού μετά την απόσυρση Βαρνάβα απέμεινε μοναδικός διεκδικητής της προεδρίας. Το ερώτημα είναι πώς θα συνεχίσει το περήφανο κόμμα του Λυσσαρίδη που τον τελευταίο καιρό αντί για πολιτική παράγει μόνο σκάνδαλα και απαγορευτικά δικαστικά διατάγματα. Πηγή μου από την ΕΔΕΚ μου έλεγε ότι ο Σιζό έχει ήδη αρχίσει να νιώθει απελπιστικά μόνος και αντιλαμβάνεται πως η αμφισβήτηση έχει επεκταθεί και στην κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά και σε όλα σχεδόν τα κομματικά όργανα. Ενδεικτικό είναι αυτό που ακούστηκε από στέλεχος της ΕΔΕΚ: «Στόχος του Σιζόπουλου ήταν να επανεκλεγεί για άλλη μία και τελευταία, όπως δήλωσε, φορά. Φαίνεται ότι θα το καταφέρει. Μετά θα αποχωρήσει. Το θέμα είναι τι θα αφήσει πίσω του και ποιος θα είναι διατεθειμένος να υπηρετεί ένα κόμμα στο οποίο θεωρείται βέβαιο ότι θα μπει τελεία».  

Άστε έξω τα παιδιά

Φάουλ ήταν η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου σε παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία και η παράθεση ποσοστών, όπως τόνισε η επίτροπος για τα παιδιά Δέσπω Μιχαηλίδου, ρίχνοντας κεραυνούς. Υποστήριξε πως τα παιδιά είναι παιδιά και δεν πρέπει να στοχοποιούνται, ηθελημένα ή μη. Υπέδειξε ότι η αναφορά σε αυτά μπορεί να τα καταστήσει στόχους στα σχολεία και στις τάξεις τους, από ότι αυτά αποτελούν ή δημιουργούν πρόβλημα.

Μια οπτική που καλά κάνουν να τη λάβουν υπόψη και στον Λόφο και στο ΥΠΕΣ. Ιδιαίτερα ο Πελεκάνος που κάποιοι του απέδιδαν ρατσιστική νοοτροπία, πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του, θα έπρεπε να είναι διπλά προσεκτικός. Επιπλέον το 30% των παιδιών σε νηπιαγωγεία με μεταναστευτική βιογραφία δεν αφορά μόνο αλλόθρησκες οικογένειες αλλά και παιδιά από την Ελλάδα και την Ε.Ε. που εργάζονται στην Κύπρο.

Ας αφήσουμε λοιπόν τα παιδιά εκτός αναφορών για το μεταναστευτικό. Τα παιδιά οποιασδήποτε εθνικότητας, θρησκείας και οικογένειας δεν είναι αριθμοί, ούτε ποσοστά για επιβεβαίωση πολιτικών πρακτικών. Είναι παιδιά. 

ΚΟΥΙΖ: Αληθεύει ότι το ΑΚΕΛ έχει ήδη απορρίψει δύο υποψηφιότητες που του έχουν προταθεί για τις προεδρικές εκλογές με το επιχείρημα ότι ο υποψήφιος θα επιλεγεί σε συνεργασία και με άλλες πολιτικές δυνάμεις με κύριο κριτήριο την εκλεξιμότητα; 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση