ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το ξεχασμένο τασάκι

=ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ένα τασάκι με το οποίο ο Αναστασιάδης ήταν συναισθηματικά δεμένος, διότι το είχε ρίξει σε διάφορες περιπτώσεις και δεν έσπασε ποτέ, θεάθηκε τελικά να κρύβεται κάτω από το προεδρικό γραφείο. Είναι προφανές πως ενώ το προεδρικό έχει ενισχυθεί με αισθητικούς, και όχι μόνο, εντούτοις υστερεί κάπως στο θέμα καθαρίστριας (και καθαριστή για να είμαστε politically correct). Και επειδή τα τασάκια είχαν σε κάποια περίοδο αναχθεί σε σύμβολο του πρώην Προέδρου μας, του αφιερώνω με πολλή αγάπη τους στίχους από το ομώνυμο σουξέ της λαίδης Δημητρίου, όχι της Αννίτας, της Άντζελας: «Στο τασάκι σ’ έχω σβήσει, στο ποτήρι σ’ έχω σπάσει, στο μυαλό μου σ’ έχω κάψει...».

Είπα κάψει και θυμήθηκα τον Καμμένο που δεν έκαψε αρκετά τον Τσίπρα σαν συγκυβέρνηση κι έτσι ο Αλέξης κατάφερε να αυτοπυρποληθεί –σαν άλλη Ελένη Θεοχάρους– και να κάψει τον ΣΥΡΙΖΑ μόνος του. Απ’ την άλλη, ο Μητσοτάκης πετά. Είπα πετά και θυμήθηκα το αεροπλάνο που μας δώρισε, το οποίο ακούγεται πως θα μας κοστίζει σε συντήρηση και άλλα έξοδα κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ωχ. Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας. Και μας προέκυψε και Πρόεδρος που λατρεύει τα ταξίδια.

Αλλά δε βαριέσαι, λεφτά υπάρχουν, που έλεγε και ο αξέχαστος Γιωργάκης Παπανδρέου. Τι να γίνεται άραγε αυτή η ψυχή; Επανεκλέγηκε πάντως βουλευτής την Κυριακή, αλλά το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πια σε άλλα χέρια και αν ζούσε ο Ανδρέας μια σφαλιάρα σίγουρα θα του την έριχνε. Πόσο τυχεροί είμαστε όσοι ζήσαμε τον Ανδρέα με το σύμβολο του σεξ των 80s, τη Δήμητρα. Και κανένας δεν τόλμησε να παραπονεθεί πώς πήρε αεροσυνοδό στην κυβέρνηση. Από την άλλη, είναι και το θέμα του ποδοσφαίρου. Ακούεις λένε, το Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο «Καρμιώτισσα», αυτή η ιστορική ομάδα των Πολεμιδιών, έχει λάβει ούτε λίγο ούτε πολύ έντεκα (11) κόκκινους φακέλους. Και τι έγινε, Γιώργο; Να τους εκατοστίσει, και δεν είναι μακριά βέβαια, αν προσθέσουμε τις διαχρονικές αποστολές φακέλων στη συγκεκριμένη ομάδα.

Από την άλλη, ο κυρ Γιώργος θα πρέπει να λάβει τα συγχαρητήριά μας για την ευγενή πρωτοβουλία της ΚΟΠ να προάγει το δημοφιλές πρωτάθλημα Futsal, επιχορηγώντας τις απευθείας μεταδόσεις στη Cytavision. Μεταδόσεις στο πρωτάθλημα Futsal που μας πέρασε ήταν όντως υψηλού επιπέδου, αφού γινόντουσαν ως παραγωγή από την εταιρεία του κυρ Γιώργου, ή με φιλικές προς αυτήν, που είναι και στρατηγικός συνεργάτης εδώ και χρόνια στις παραγωγές του ημικρατικού οργανισμού. Κυρ Γιώργος κερνά, κυρ Γιώργος πίνει.

Πάντως, αν δω τον γενικό ελεγκτή να μπαίνει και να ελέγχει την ΚΟΠ, και ειδικά του «δανεισμούς» που κάνει σε ομάδες, θα είναι τα ύστερα του κόσμου. Αν μάλιστα το πλυντήριο – ΚΟΠ μπει και στο τουίτερ, μέσω Νέας Υόρκης, τότε θα κάνω ένα τάμα στον Άγιο Γεώργιο τον θαυματουργό της Αργάκας και θα ανέβω το βουνό Μακούντα γονατιστός για το θαύμα του.

Και, άσχετο αλλά, μιλώντας για τελείες, θυμήθηκα ένα κόμμα, αυτό του Παπαδάκη. Θα γίνει τελικά; Διότι έχω να του προτείνω τίτλο: ΠΑΣΟΚ Κύπρου!

Η influencer πρόεδρος άκουσε μεμψιμοιρίες καθότι η Πολωνή αξιωματούχος που προσκάλεσε για να μιλήσει στη Βουλή μας παρουσιάστηκε πολύ αυστηρή όσον αφορά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά ξέχασε παντελώς την εισβολή της Τουρκίας και τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου. Αυτό άφησε μια γεύση τόσο ξινή που δεν έμενε περιθώριο ούτε για μια selfie στο Instagram.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση