ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Together we're strong, we can't go wrong

= ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μια πραγματική φιλία

Πλήρως ευχαριστημένος επιστρέφει ο μεγάλος Νίκος από το Ισραήλ, αφού έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι που είχε θέσει για την τριμερή. Η επαναβεβαίωση των καλών σχέσεων με το Ισραήλ έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και διά στόματος τόσο του προέδρου όσο και του πρωθυπουργού της χώρας. Η πολυαναμενόμενη Κοινή Διακήρυξη της τριμερούς, όπως σας έγραψα χθες, στην online έκδοση, ουσιαστικά δηλώνει ένα κοινό μέτωπο κατά της Τουρκίας. 

Ιδιαίτερα διαχυτικός φάνηκε ο Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αντιμετωπίζουμε τις καταστροφικές δυνάμεις της περιοχής μαζί με τους φίλους μας… Μαζί είμαστε πιο ισχυροί». Together we're strong, We can't go wrong που λέει και το τραγούδι…

Στρεφόμενος δε στους Αναστασιάδη και Μητσοτάκη τους είπε, στα ελληνικά μάλιστα: «Δεν είστε μόνο σύμμαχοι αλλά πραγματικοί φίλοι».

Κάπως έτσι ξεκίνησε μια δυνατή, πραγματική φιλία με τον Νίκο, τον Κυριάκο και τον Ναφτάλι. Ούτε η έξαρση του κορωνοϊού δεν κατάφερε να ματαιώσει την τριμερή ή να την μετατρέψει σε τηλεδιάσκεψη. Οι Ισραηλινοί έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την επιθυμία τους για ενδυνάμωση του τριγώνου ισχύος μεταξύ των τριών πραγματικών φίλων και όλοι αναμένουμε πια τα καλύτερα.  

Η πολυμερής της χαμογελαστής Νατάσας

Σημαντικές επαφές είχε στο Χιούστον η χαμογελαστή υπουργός Νατάσα Πηλείδου για τα ενεργειακά. Όπως πληροφορούμαι από πηγή μου που γνωρίζει, πολύ σημαντική ήταν η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ExxonMobil. Η συζήτησή τους αφορούσε τη δράση της εταιρείας στην Κύπρο και ειδικά την επικείμενη επιβεβαιωτική γεώτρηση στο τεμάχιο 10, πριν το τέλος του έτους και την επίσης επικείμενη υπογραφή του συμβολαίου για την έρευνα στο τεμάχιο 5 στις επόμενες ημέρες. Η Νατάσα τα είπε και με τον υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου και τον πρόεδρο της εταιρείας Chevron για την περιοχή μας και είχε σημαντική συζήτηση για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από το «Αφροδίτη» στην Αίγυπτο. Επιπλέον είχε και συνάντηση με τον ΓΓ του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ (International Energy Forum - IEF). Ως γνωστόν πολύ σύντομα, την Πρωτοχρονιά, η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία του East Mediterranean Gas Forum (EMGF). Πρόεδρος του Φόρουμ θα είναι η ίδια η χαμογελαστή Νατάσα η οποία θα έχει ακόμα έναν λόγο να χαμογελάει, αφού η θέση είναι όντως τιμητική αλλά και ουσιαστική. Και παρέχει τη δυνατότητα για ευρεία δράση. Η πηγή μου με ενημέρωσε ότι η χαμογελαστή Νατάσα έχει ήδη κοινοποιήσει τους στόχους της κυπριακής προεδρίας τους οποίους οι εταίροι μας υποδέχτηκαν με θερμά λόγια. Ποιοι είναι οι εταίροι στο EMGF; Αίγυπτος, Κύπρος, Γαλλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία και Παλαιστίνη. Και παρατηρητές οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Παγκόσμια Τράπεζα. Βασικά εδώ δεν μιλάμε για τριμερή ή τετραμερή για την ενέργεια αλλά για πολυμερή και μάλιστα με τρανταχτούς παίχτες, με επικεφαλής το πιο πλατύ χαμόγελο της κυβέρνησης. 

Ούτε η καλύτερη καθαρίστρια 

Μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής να αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν υφίσταται παραδεκτό της καταγγελίας που υποβλήθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδη Γεάδη κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη, ωστόσο η τάτσα για τις καθαρίστριες μάλλον έμεινε. Το παράξενο είναι που ο ίδιος ο Λουκαΐδης δεν απάντησε στις καταγγελίες και τις πολλές αναφορές που έγιναν στα ΜΜΕ. Η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμα περισσότερα, μου είπε πως η σιωπή Λουκαΐδη στις καταγγελίες του ΕΛΑΜ έγινε και με κομματική υπόδειξη, για δύο λόγους. Πρώτον για να μην δοθεί περισσότερη δημοσιότητα στο θέμα των «καθαριστριών» που έβλαψε το κόμμα της εργατιάς και δεύτερο για να τηρηθεί η ΑΚΕΛική γραμμή ότι το κόμμα δεν μιλά και δεν έχει οποιαδήποτε ανταλλαγή απόψεων, ακόμα και κατηγοριών, κατά πρόσωπον με τους ΕΛΑΜίτες.
Η κυρία Γιαννούλλα πάντως ήταν ξεκάθαρη ότι η τάτσα με τις καθαρίστριες πολύ δύσκολα θα καθαρίσει. «Ακόμα κι αν την αναλάβει η καλύτερη καθαρίστρια», όπως χαρακτηριστικά μου είπε. 

ΚΟΥΙΖ: Αληθεύει ότι κάποιοι στο ΑΚΕΛ επιμένουν ότι το όνομα του Γ.Γ. Στέφανου Στεφάνου πρέπει να βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων που θα συζητήσει το κόμμα για τις συνεργασίες για το 2023; Ιδιαίτερα στις συζητήσεις που γίνονται με το πριγκιπικό επιτελείο; Ακόμα κι αν δεν υπάρχει περίπτωση το ΑΚΕΛ να επιμείνει μέχρι τέλους στην υποψηφιότητα του Στεφάνου;  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση