ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τρία πουλάκια κάθονταν στην Πινδάρου

=ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Υπό τις παρούσες συνθήκες –και με το βεβαρημένο πρόγραμμα της ινφουενσερ προέδρου, που τρέχει τα καθήκοντά της στη Βουλή και ταυτόχρονα πρωταγωνιστεί σε ταινίες μικρού μήκους στο ίνσταγκραμ– η θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ γίνεται σημαντική όσο ποτέ προηγουμένως και η κατάσταση μπορεί να συνοψισθεί ως εξής: Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!

Βασικά οι τρεις υποψήφιοι για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου «λαλούν» διάφορα, τα οποία συνήθως αρχίζουν από «θα», ενώ οι δύο πρώην πρόεδροι του κόμματος σέρνουν τον χορό στο παρασκήνιο, φιλοδοξώντας να ενισχύσουν τον δικό τους σκιώδη ρόλο στα τεκταινόμενα.

Το άλλο που ταιριάζει γάντι είναι οι στίχοι «Τρία πουλάκια κάθονταν στου Διάκου το ταμπούρι… το τρίτο το καλύτερο μοιρολογάει και λέει…» και βασικά όλα λένε «ψηφίστε εμένα, δεν είμαι ασχημόπαπο, είμαι κύκνος, δεν είμαι μπούφος, είμαι η σοφή κουκουβάγια».

Μιλώντας για πουλιά μου ήλθε στο μυαλό η περιβόητη και μυστηριώδης ανάρτηση του Αβέρωφ Νεοφύτου –συνοδευόμενη από φωτογραφία στην οποία κάθεται περιτριγυρισμένος από κοτοπουλάκια– με την αινιγματική λεζάντα «η αλεπού έξυπνα και πονηρά, τα πουλάκια πιάνει και γελά». Προφανώς κανείς δεν είχε πει στην αλεπού της Αργάκας – και αλεπού της καρδιάς μας– πως γελά καλύτερα το πουλάκι που γελά τελευταίο. Και πως, ωιμέ, το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται.

Τώρα, ποιος από τους τρεις (Δίπλαρος, Σοφοκλέους, Σαμψών) είναι η κουκουβάγια και ποιος ο μπούφος είναι ένα ερώτημα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Το ελαφρύ προβάδισμα που δίνουν στον Δίπλαρο οι δημοσκοπήσεις δείχνει πως η επικρατούσα τάση στον Συναγερμό στην παρούσα φάση είναι η Λαϊκή Δεξιά –και ενίοτε λαϊκίζουσα– με όσα αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του κόμματος. Ο Σοφοκλέους εκφράζει την αστική φιλελεύθερη μερίδα της παράταξης, ενώ ο Σαμψών την πιο… συντηρητική –έως θρησκόληπτη– εθνικοφροσύνη.

Πάντως, ως ΜΜΕ παλεύουμε για έναν ΔΗΣΥ-beautiful people: Αννίτα, Δίπλαρος, Σάββια, Πελεκάνος, και αναμένουμε με αγωνία τη νέα προκήρυξη στο φέισμπουκ από την αντιεξουσιαστική γιάφκα του Ερυθρού Σταυρού Λευκωσίας.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης για πολλούς και διάφορους λόγους ενδιαφέρεται έντονα για τις εκλογές στον Συναγερμό. Λέτε να πάει να ψηφίσει κιόλας; Μάλλον όχι γιατί τώρα που το θυμήθηκα θα βρίσκεται στο Λονδίνο για την ενθρόνιση του βασιλιά Καρόλου, ακόμη ένα κτύπημα κάτω από τη ζώνη μετά το EPP για την πρόεδρο – ίνφλουενσερ. Αν πάρει και τον Χατζηγιάννη μαζί του προτείνουμε να αφιερώσουν στον Κάρολο το τραγούδι του Πασχάλη «Γυμνός ο βασιλιάς».

Κατηγορούμενος για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες, για τον οποίο υπήρχε και αίτημα για έκδοσή του στις ΗΠΑ, εξαφανίστηκε μέσω Κατεχομένων αφού το δικαστήριο του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραμείνει ελεύθερος μέχρι τη δίκη. Μη θυμώνετε, Αμερικανάκια μου. Αν μας βοηθήσετε να λύσουμε το Κυπριακό δεν θα υπάρχουν πια Κατεχόμενα ώστε να εξαφανίζονται από εκεί διάφοροι εγκληματίες. Σωστά;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση