ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τσακώνονται δύο μα θα χάσουν και οι τρεις

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

-Στη μάχη Εισαγγελίας και Ελεγκτή έχουν ήδη χάσει και οι τρεις!

-Μιλάς με γρίφους, γέροντα. Εννοείς τον εισαγγελέα, τον βοηθό και τον γενικό ελεγκτή;

-Όχι. Εννοώ τους τρεις θεσμούς: Της Εισαγγελίας, της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και της Προεδρίας. Άσε που και για τον υποτιθέμενο νικητή η νίκη θα είναι πύρρειος.

-Μα τι θέλει να πει τώρα ο ποιητής;

-Ξεκάθαρα μίλησα, τέκνα μου. Ξεκάθαρα. Και ο νοών νοείτω.

Για την εβδομάδα που πέρασε κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο αφού η δράση (action) ήταν ασταμάτητη. Είχαμε την Ολγκίν –που όπως διέρρευσε από το Προεδρικό γοητεύθηκε από τον Νίκο μας περισσότερο και από την Ούρσουλα φον ντε κάτι– αλλά εκνευρίστηκε με τον Τατάρ και ήταν έτοιμη (σαν ένας νέος Νίκαρος) να σπάσει τασάκια στο κεφάλι του τατσίζη του Τατάρ.

Είχαμε και τη μετάβαση από τον Μακάριο (τον ορθόδοξο ΔΗΚΟϊκό) στο Μακάριο Δρουσιώτη που παρέθεσε ολόκληρη διάσκεψη για να παρουσιάσει (με Powerpoint και διαφάνειες παρακαλώ) πως ο Νίκαρος της καρδιάς μας είναι διεφθαρμένος. Ο τέως πρόεδρος απάντησε λακωνικά: «ανήρ Δρουσιώτης –δηλαδή Πάφιος– ουκ έστιν αγαθός».

Είχαμε τους ανακριτές να εντοπίζουν όλο και περισσότερα λεφτά και ακίνητα στο όνομα των ζωηρών μοναχών (οι ίδιοι το απέδωσαν σε θαύμα) και την έναρξη εκδίκασης της ένστασης του γενικού ελεγκτή κατά της απαίτησης για παύση του. Επίσης, απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού και φήμες για πραξικόπημα στην Τουρκία. Μ’ αυτά και μ’ αυτά (που θα έλεγε και ο Τσουρούλλης) το τουίτερ –και όχι μόνο– πήρε φωτιά.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ κύριος Χριστοφίδης ζητάει διερεύνηση για το ταμείο του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, το οποίο διαχειρίζεται η Μεγάλη πρώτη Κυρία –καμιά σχέση με την Ανόρθωση– Φιλίππα Καρσερά, άλλως Φιλίππα η Πρώτη, διατυπώνοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο οι δικαιούχοι χορηγιών επιλέγονται αξιοκρατικά. Αυτό πάντως κι αν είναι επίτευγμα. Βουλευτής του ΑΚΕΛ να κατηγορεί τους χριστοδουλιδικούς για αναξιοκρατία.

Γνωστός μου έβαλε φωτοβολταϊκά πάνελ και όταν παραπονέθηκε στην ΑΗΚ για την αργοπορία στο να τον ενώσουν με το σύστημα, ο υπάλληλος του είπε πώς «φταίνε οι Χούθι διότι καθυστέρησαν το πλοίο που μετέφερε τους μετρητές»! Οι Χούθι! Βρε τους αθεόφοβους, στην προσπάθειά τους να βραχυκυκλώσουν το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους» μπορούν να ρίξουν ευθύνες ακόμη και στον Γιασέρ Αραφάτ. Και μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την ΑΗΚ για πάρα πολλά, πρέπει όμως να παραδεχθούμε πως στις δικαιολογίες παίρνουν χρυσό βραβείο. Ολόχρυσο, όπως αυτό που πήραν επειδή προστατεύουν το περιβάλλον καίγοντας μαζούτ. Πλιζ, όχι άλλο κάρβουνο.

Οι Κινέζοι ισχυρίζονται πως είναι εδώ και μήνες έτοιμοι να παραδώσουν την πλωτή μονάδα Προμηθέας στο τερματικό του Βασιλικού αλλά η κυβέρνησή μας δεν έχει δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές ώστε να μπορεί να την υποδεχθεί. Αυτή τη φορά οι δικοί μας αρμόδιοι δεν έκαναν τους «Κινέζους» όσον αφορά τις κατηγορίες των Κινέζων, αρνούμενοι μετά βδελυγμίας τις κατηγορίες.

Στη Λάρνακα πάντως, και αφού τα έργα αναβάθμισης σε μαρίνα και λιμάνι πάνε πρίμα (not), σκέφτηκαν φέτος στις 20 Ιουλίου που θα είναι και η πεντηκοστή επέτειος της εισβολής –μετά βέβαια από τις σειρήνες– να έχουν μεγάλη συναυλία και ξέφρενη διασκέδαση με την πάλαι ποτέ σούπερ σταρ Μπόνυ Τάιλερ. Τι να πει κανείς. Νόμιζα πως κάποια πράγματα άπτονται της κοινής λογικής. I need a hero.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση