ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τζε μιαν του Άρη

= ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η πρώτη χρονιά Διακυβέρνησης ήταν γεμάτη αστοχίες για το νεαρό μας Νίκο. Περισσότερες από όσες θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί. Το ξεκίνημα της δεύτερης χρονιάς όμως έφερε φως στο βάθος της σήραγγας, μαζί και τα πρώτα χαμόγελα. Βλέπετε, η πρόταση για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο προς Γάζα είχε προξενήσει αρχικά -ίσως και δικαιολογημένα αφού εκεί δεν υπήρχε καν λιμάνι- αρκετές ειρωνείες. Στο τέλος όμως, με τη μεγάλη βοήθεια των Αμερικανών που αποφάσισαν να φτιάξουν πλωτή πλατφόρμα, το σχέδιο Αμάλθεια πήρε σάρκα και οστά. Η Κύπρος πήρε πόντους στη διεθνή σκηνή και ο Νίκος μας φώναξε ενθουσιασμένος «τζε μιαν του Άρη» έστω κι αν είναι οπαδός της Πάφου. Το ήθελε πολύ ο Πρόεδρος και το Σύμπαν αποφάσισε να του κάνει το χατίρι και συνωμότησε τελικά.

Όταν θέλεις κάτι πολύ το Σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις. Πάολο Κοέλιο

Αύριο θα ξεκαθαρίσει και το θέμα της πιθανής υποψηφιότητας του Μάριου Πελεκάνου στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ όπως και ο τελικός κατάλογος της ΔΗΠΑ για τις ευρωεκλογές. Ες αύριον λοιπόν τα σπουδαία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις προηγούμενες ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ είχε εξασφαλίσει λίγο κάτω από το 4% ενώ στις επερχόμενες ο στόχος έχει τεθεί πολύ ψηλά, σχεδόν στο διπλάσιο και συγκεκριμένα οτιδήποτε πέρα του 7,5%. Οι συνθήκες είναι αντίξοες και οι δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής καθόλου ευνοϊκές όμως ο Σούπερ Μάριο έδειξε και στο παρελθόν πως έχει πάντα τον τρόπο να βγάζει λαβράκι μέσα από την κάλπη και είναι αισιόδοξος πώς θα το πετύχει ξανά. Οψόμεθα.

Δεν ήξερε τίποτα για τα τεκταινόμενα ανάμεσα σε ΕΛΑΜ και Μάριο Πελεκάνο δηλώνει ο Ευθύμιος Δίπλαρος. Το ίδιο βέβαια είπε και ο Ησαΐας για τα όσα έκαναν οι μοναχοί στη μονή Αβακούμ. Και πραγματικά είναι να διερωτάται κανείς ποιο είναι το χειρότερο: το να ψεύδεται κάποιος ή το να έχει επιδείξει ασύγγνωστη αφέλεια; Και τι άραγε να σημαίνει η εκκωφαντική σιωπή της Αννίτας μας;

Η Ελληνική Κυβέρνηση απέρριψε επιστολή/πρόταση της Αρχιεπισκοπής μας για πανελλαδικές εκδηλώσεις επ ευκαιρία των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή. Είναι φανερό πώς η Ελλαδοτουρκικές σχέσεις έχουν μπει σε μια νέα φάση, ό τι κι αν σημαίνει αυτό. Ας ελπίσουμε να έχει δίκιο ο νεαρός Νίκος όταν λέει πως η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας θα ωφελήσει το Κυπριακό. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στην Κύπρο έγινε ο κακός χαμός εξαιτίας μιας τηλεοπτικής σειράς που έγινε για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή. Υποθέτω πως θα γίνουν περισσότερες εκδηλώσεις για τα εκατοντάχρονα.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Ξενια Κωνσταντίνου δήλωσε πως ο Μάριος Πελεκάνος παραμένει στέλεχος του Συναγερμού. Μα φυσικά. Εδώ είναι ακόμη στέλεχος του Συναγερμού ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Στον Πελεκάνο θα κολλήσουμε;

Η κόρη του τουρκοκύπριου ηγέτη Τατάρ κατηγορήθηκε ότι έχει πλαστό πτυχίο. Ω τι ωραία. Είδατε πόσα πολλά κοινά έχουμε με το σύνοικο στοιχείο; Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στις μαϊμουδιές που μας ενώνουν.

Θυμάστε τον περιβόητο φίλο της Κύπρου κύριο Μενέντεζ, στον οποίο δεν έμεινε τιμή που δεν αποδώσαμε; Φαίνεται να προστίθενται σαν χιονοστιβάδα οι κατηγορίες εναντίον του και επιβεβαιώνουν αυτό που πάντα με τρόμαζε: Ότι για κάποιο ανεξήγητο λόγο, οι φίλοι μας στο εξωτερικό είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους απατεώνες. Γιατί άραγε τους τραβάμε σαν μαγνήτης; 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση