ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog VOLT, ΑΚΕΛ και Eurovision

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ξεκινούμε με την ευχή της ημέρας. Προσεύχομαι οι βαθμοί που θα μας δώσει φέτος η Ελλάδα να είναι τόσοι ώστε να μην έχουμε ξανά διπλωματικό επεισόδιο, ειδικά σε μια εποχή ιδιαιτέρως κρίσιμη για το Κυπριακό.

Το VOLT έκανε τα πιο έξυπνα πειράγματα στην λαγνεία του παρελθόντος που μας σέρβιρε το ΔΗΚΟ με προσωπικότητες και ατάκες της δεκαετίας του 70. Στη μια του ανάρτηση σημειώνει πως όσοι ενδιαφέρονται να ψηφίσουν Μακάριο μπορούν να το κάνουν με τον δικό τους υποψήφιο, τον Μακάριο Δρουσιώτη!

Το VOLT είναι ένα μικρό ΑΚΕΛ με χιούμορ. Μιχάλης, πρώην εδονόπουλο και νυν Voltικός

Στην άλλη παρουσιάζουν τη γνωστή σκηνή με τον Μπέζο που κρατά μια εφημερίδα απορώντας πόσο παλιά είναι. Στην περίπτωση του ΔΗΚΟ θα μπορούσε να ήταν και μια Απογευματινή του 1982, στην οποία φιγούραρε κάθε μέρα το κεφάλι του Μακάριου στην πρώτη σελίδα και δίπλα έγραφε με κεφαλαία γράμματα ΖΗ!

Σε κάθε περίπτωση το VOLT φαίνεται να είναι το πρώτο Κόμμα στην κυπριακή ιστορία που ενώ κλίνει προς τα αριστερά, διαθέτει χιούμορ. Το VOLT είναι ένα σύγχρονο ΑΚΕΛ με χιούμορ και για αυτό θα το ψηφίσω, είπε ψες φίλος στην παρέα, προξενώντας ανησυχία σε ακελικό συνδαιτυμόνα.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα πάντως δείχνει πως υπάρχουν διαρροές από ΑΚΕΛ και Οικολόγους προς το νεοσύστατο Κόμμα του Μακάριου (Δρουσιώτη). Το μέγεθος των διαρροών ίσως καθορίσει και την πρωτιά στις Eυρωεκλογές.
Ο ΟΠΕΚ (όχι αυτός για τα πετρέλαια, ο δικός μας), που σημαίνει Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας, καταφέρεται με σφοδρότητα εναντίον του Αρχιεπισκόπου για τον πασχαλινό του λόγο, ο οποίος -η αλήθεια να λέγεται- ήταν περισσότερο πολιτικής παρά θρησκευτικής φύσεως.

Δεν θα ήταν πάντως άσχημη ιδέα οι μοναχοί, οι χότζες και γενικά οι κληρικοί να περιοριστούν περισσότερο στα θρησκευτικά τους καθήκοντα, τα οποία προφανώς έχουν παραμελήσει τις τελευταίες δεκαετίες. Ας λύσουν τα τεράστια προβλήματα της Εκκλησίας πρώτα και μετά ας λύσουν -με πύρινους λόγους από άμβωνες- και το Κυπριακό.
Σε μυστηριώδη του νέα ανάρτηση πρώην ηγούμενος της Μονής Αβακούμ έγραψε: «πολλές φορές δεν χρειάζεται να πεις απολύτως τίποτα»! Σίγουρα, άμα πρώτα μιλήσεις και πεις ότι το σχεδόν ένα εκατομμύριο του χρηματοκιβωτίου της Μονής ήταν δικό σου, μετά δεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο.

Για να μην πέσεις και σε καμιά αντίφαση δηλαδή και χάσουμε τα λεφτά, καθότι είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Άρης από το ΝεκτΑΡΗος. Ο οποίος υπόσχεται πώς θα το κλείσει το στόμα, οπότε ούτε θα μιλάει, ούτε θα λαλάει, ούτε θα τρώει κρέπες. Όπως λένε και οι αστυνομικοί στις αμερικάνικες ταινίες «έχεις το δικαίωμα να μην πεις τίποτα. Ότι πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου στο Δικαστήριο!» I will shut up now, thank you.

Διαδικτυακό γκάλοπ διενεργείται για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για την Θεσμική κρίση των ημερών μας: Ελεγκτής, Εισαγγελέας, Πρόεδρος ή Νίκαρος; Υπάρχει και συνδυασμός ευθυνών για όσους νιώθουν πως βασικός υπεύθυνος είναι πέραν του ενός ατόμου. Δεν είναι όμως ηλίου φαεινότερο πως και οι 4 προαναφερθέντες φέρουν μερίδιο ευθύνης, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό ο καθένας;

Έχει βέβαια σημασία να ξέρουμε που αποδίδει τις πιο πολλές ευθύνες η κοινή γνώμη, αλλά στην τελική θα μετρήσει η άποψη της δικαιοσύνης, που επιβάλλεται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εμπεριστατωμένα ώστε να μην δώσει σε κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης της όποιας απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση