ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Πρώτη φορά (ανακαινισμένη) Αριστερά

Τρίτη 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η Ομπρέλα του Τσακαλώτου -αφού όσοι την κρατούσαν βράχηκαν και έγιναν μούσκεμα- αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ με μια μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον Κασσελάκη -μεταξύ πολλών άλλων- για δεξιόστροφο λαϊκισμό, τραμπισμό, φανατισμό, τοξικότητα και μίσος για την Αριστερά. Προς στιγμής νόμισα πως αναφερόταν στην ΕΔΕΚ.

Είναι φανερό πως η σκληρή γραμμή Κασσελάκη δημιουργεί πρόσθετα ρήγματα στο χώρο της ελληνικής Αριστεράς αλλά παράλληλα δίνει ελπίδες στο ΠΑΣΟΚ -αν η δημοσκοπική βουτιά του ΣΥΡΙΖΑ συνεχιστεί- να ανέλθει ξανά στη δεύτερη θέση και να λειτουργήσει ως αξιωματική αντιπολίτευση. Αντηχεί ακόμη στα αυτιά μου η φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου να φωνάζει “Τσοβόλα δώστα όλα” και να γνέφει στη Δήμητρα να κατέβει πρώτη από το αεροπλάνο. Μαγικές στιγμές αριστερής νοσταλγίας.

Αν σας πει κάποιος πως ανήκει στην Αριστερά ρωτήστε τον Αριστερά μπαίνοντας ή Αριστερά βγαίνοντας; Τζίμης Πανούσης

Ομολογώ πάντως πως όταν είδα για πρώτη φορά τον Κασσελάκη να προσπαθεί να καταλάβει πού και τι είναι η Κύπρος και το Κυπριακό, σκέφτηκα “καλά θα πάει αυτό”. Τελικά πήγε καλύτερα απ ότι μπορούσαν να φανταστούν στα πιο τρελά τους όνειρα, οι Νεοδημοκράτες. Ο Κασσελάκης προφανώς πάει φιρί φιρί να δώσει την χαριστική βολή σε μια ελληνική Αριστερά που παραπαίει από τη στιγμή που κατάφερε να γίνει εξουσία, μετατρέποντας το σύνθημα “πρώτη φορά αριστερά” στην ευχή “ελπίζουμε και τελευταία”.

Η αλήθεια είναι πως και εμείς στην Κύπρο όταν βιώσαμε το “πρώτη φορά Αριστερά” πονέσαμε λίγο. Μήπως όμως έφτασε η στιγμή να ανανεωθούν και στο ΣΥΡΙΖΑ στα πρότυπα του ΑΚΕΛ; Δεν είναι δύσκολο. Σε πρώτη φάση αλλάζουμε το λόγο, τα έπιπλα στα γραφεία και βάφουμε το κτίριο. Αν μπορούμε μάλιστα να γίνουμε μεγάλοι εργατοπατέρες, χωρίς να έχουμε δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή μας, ακόμη καλύτερα.

Οι αριστεροί της ΕΔΕΚ (όσοι δεν έχουν ακόμη διαγραφεί) νιώθουν να βρίσκονται στο περιθώριο και πως οι πλείστες θέσεις της ηγεσίας δεν τους εκφράζουν πια. Αρκετοί ψάχνουν μια άλλη στέγη, αλλά ούτε το ΑΚΕΛ τους καλύπτει πολιτικά. Περί τα τέλη του χρόνου αναμένεται να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις όσον αφορά τη δημιουργία νέου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Η Αριστερή πτέρυγα της ΕΔΕΚ βρίσκεται στο περιθώριο από τότε που ανέλαβε ο γιατρός τζούνιορ και με ολικό λίφτιγκ την έκανε να μοιάζει με δίδυμο αδερφάκι του ΕΛΑΜ.

Σε άλλη σχετική με την ΕΔΕΚ εξέλιξη, ο πρώην βουλευτής της Γεώργιος Βαρνάβα ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα να ανοίξει ξανά υπόθεση πολιτογράφησης ξένου επενδυτή στην οποία -όπως ισχυρίζεται- ο κύριος Σιζόπουλος εμπλέκεται σε ποινικό αδίκημα. Τόσες πολλές ανατροπές -έστω και προβλεπόμενες- ούτε στον Σασμό. Οι αλληλοκατηγορίες και ίντριγκες στην ΕΔΕΚ θα μπορούσαν εύκολα να δημιουργήσουν μια συγκλονιστική σαπουνόπερα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  |  ΔΗΣΥ  |  Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση