ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ράσα, κουκουλοφόροι και πολιτικός Αρχηγός

ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το κουιζ της ημέρας και ταυτόχρονα το μυστήριο της χρονιάς: ποιος ήταν ο πολιτικός αρχηγός που παραβρέθηκε με τους κουκουλοφόρους στην απαγωγή των μοναχών της μονής Αββακούμ στον οποίο αναφέρθηκε το Δελτίο Ειδήσεων του Ωμέγα και μετά κανείς δεν τον έψαξε;

Τα πιο κάτω, που θυμίζουν γκαγκστερική ταινία, αναφέρει στην κατάθεσή του ένας εκ των μοναχών «…κατ’ εντολήν του Μητροπολίτη Ταμασού οδηγηθήκαμε στη Μονή που εφρουρείτο με ανθρώπους κουκουλοφόρους που οπλοφορούσαν και μας απαγόρευσαν να πάρουμε όλα τα προσωπικά μας πράγματα. Εγώ φοβούμαι για τη ζωή μου και για τους άλλους Πατέρες και ζητώ την προστασία της Αστυνομίας»!

Ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμμωνά. Ιησούς Χριστός

Διαβάζω καλά; Κουκουλοφόροι με όπλα; Οι καταγγελίες είναι εξαιρετικά σοβαρές και επιβάλλεται να διερευνηθούν διότι μόνο οικογένειες της μαφίας έλυναν τις διαφορές τους με τέτοιες μεθόδους. Έλεος. Χριστός και Απόστολος Γκλέτσος, που λεγε και μια γεροντοκόρη θεία μου η οποία κάποτε ήθελε να τεκνοποιήσει στα 58 της. Κρίμα που δεν υπήρχε τότε ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος να την κανονίσει με μια μικρή εισφορά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν ξανακατέβει ο Χριστός στη Γη θα αρπάξει μια παντόφλα, πιθανό μια ιερή παντόφλα από αυτές που συχνά περιφέρονται στη νήσο μας, και θα εκδιώξει με τις κλωτσιές όλους τους τσαρλατάνους που γέμισαν τους Ναούς και τις Μονές μας και οδήγησαν τους σώφρονες πιστούς -υπάρχουν και τέτοιοι- σε απαξίωση της Εκκλησίας.

Δεν θα σας φέρω σχέδιο λύσης με το οποίο να διαφωνώ, μας είπε ο νεαρός Νίκος την περασμένη εβδομάδα. Μήπως αυτό ήταν μπηχτή για τον μακαρίτη τον Τάσσο, ο οποίος αφού μας έφερε το σχέδιο μετά μας εκλιπαρούσε κλαίγοντας να το απορρίψουμε; Ίσως βέβαια να ήταν υπονοούμενο ότι μπορεί και να μη μας φέρει κανένα σχέδιο, ώστε να ηρεμήσουν και κάποιοι στη συγκυβέρνηση που αγχώνονται κάθε φορά που πλησιάζουν συνομιλίες…

Προσοχή Πρόεδρε μου γιατί στην Κύπρο μπορεί να ταΐζουμε ο ένας τον άλλο κουτόχορτο, χωρίς καθόλου επιπτώσεις, αλλά στο εξωτερικό μας έχουν πάρει πρέφα. Και φαίνονται αποφασισμένοι να μην ανεχθούν για πολύ ακόμη τα καπρίτσια μας. Αυτό εξήγησε το στο Νικόλα και τον Σιζό σε παρακαλώ…

Εξαιρετική (!!!) η σχέση του με τον Γενικό Ελεγκτή, μας είπε επίσης ο νεαρός Νίκος, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς σκεφτόταν όταν το έλεγε αυτό. Άλλα μου λεν τα χείλη σου και άλλα η καρδιά σου, όπως συμβολικά τραγούδησε και η Πόλυ Πάνου. Μείνετε συντονισμένοι γιατί η μάχη αναμένεται να είναι αμφίρροπη και «ξεκάθαρα εξαιρετική».
Ακόμη και αν στέλνετε 10.000 τόνους βοήθεια ημερησίως δεν παύετε να είστε συνένοχοι αφού δεν καταδικάζετε την γενοκτονία των Γαζινών. Ανάρτηση της Ελένης Θεοχάρους με πολλαπλούς αποδέκτες που δείχνει πως παρά τη συμπερίληψή της στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ δεν έχει συγχωρέσει ακόμη τον Νίκο από τη Γεροσκήπου για το σνομπάρισμα που της έκανε στην σύνθεση του Υπουργικού.

Από τη μία ο Πρόεδρος δίνει χάρη στον 82 ετών γέροντα χωρίς προηγουμένως να διαβουλευθεί με τη Νομική Υπηρεσία. Απ την άλλη ο Δίπλαρος τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο και βγάζει φωτογραφίες μαζί του. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο και προφανώς οι πολιτικοί μας δεν αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος όλα αυτά τα σόου τα βλέπει πλέον με εξαιρετική καχυποψία και συνήθως φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα του επιδιωκόμενου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση