ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Στης Πινδάρου την ολόμαυρη ράχη

=ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Οι δύο πρώην πρόεδροι του Συναγερμού, Αβέρωφ και Αναστασιάδης, είναι σίγουρο πως μέσω των Πολιτικών τους Γραφείων θα διεκδικήσουν λόγο στα τεκταινόμενα της πολιτικής σκηνής του τόπου αλλά και των κομματικών διεργασιών στο Συναγερμό. Σε τι βαθμό θα το πετύχουν αναμένεται να διαφανεί στους επόμενους μήνες.

Το σίγουρο είναι πως και οι δύο είναι δικτυωμένοι παίκτες του παρασκηνίου αλλά πιθανόν η νέα γενιά να μην θεωρεί τις παρασκηνιακές κινήσεις ένα υγιές φαινόμενο, ακόμα και στον ποικιλοτρόπως μολυσμένο χώρο της πολιτικής μας σκηνής. Οψόμεθα…

Κρίμα που κανένας τους δεν είναι σε καλή οικονομική κατάσταση. Ο Αβέρωφ μέχρι πρόσφατα δήλωνε μερικές εκατοντάδες ευρώ εισόδημα και πολλά χρέη, ενώ ο Αναστασιάδης ότι έχασε δουλειές το δικηγορικό του γραφείο εξαιτίας της προεδρίας του! Έτσι δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν το κόμμα στις πολύ δύσκολες οικονομικές στιγμές που περνά. Τους ευχόμαστε σύντομα να βρουν τα πόδια τους.

Η πολυτελής λιμουζίνα του κόμματος πάντως βρίσκεται σε showroom της Λευκωσίας προς πώληση ώστε να πληρωθούν οι μισθοί του επόμενου μήνα. «Ήντα τζερούς εφτάσαμεν» έλεγε η γιαγιά μου. Oh my God λέει μια αγγλομαθής συναγερμικιά θεία μου.

Μια κάποια λύση είναι ένας έρανος όπως αυτούς που έκανε κάποτε η Ομόνοια, πριν τον επενδυτή. Αλλά, πώς θα ακουγόταν άραγε στο άλλοτε κραταιό κόμμα της Δεξιάς το ενδεχόμενο εράνου; Ντεκατάνς…Αυτά όμως έχει η απώλεια της εξουσίας. Ενός κακού μύρια έπονται.

Η Αννίτα Δημητρίου μέχρι στιγμής διατηρεί μια μετριοπαθή στάση έναντι της κυβέρνησης -από ανοχή μέχρι και στήριξη- και αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον, τουλάχιστον μέχρι το Συνέδριο του Συναγερμού και τις εσωκομματικές εκλογές που θα ακολουθήσουν. Από όσους διεκδικούν κάποια θέση στην ηγεσία, δύο από τους θεωρούμενους ως σκληροπυρηνικούς απέναντι στον Χριστοδουλίδη, οι Καρούσος και Φαίδωνος, έχουν ήδη αποσύρει τις υποψηφιότητες τους και ίσως αυτό να έχει ένα ξεχωριστό συμβολισμό στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Μην αποκλείετε όμως να εμφανισθούν ακόμη κάποιες υποψηφιότητες έκπληξη. Γνωρίζω τουλάχιστον δύο που το σκέφτονται αλλά προς το παρόν μετρούν τα κουκιά τους με μίνι προσωπικές δημοσκοπήσεις. Θα το τολμήσουν; Όπως έλεγε και η γιαγιά μου «αν εν μήλον εν να ανθίσει».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση