ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Στο Νίκο ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη (της Πάφου)

ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τελείωσε ο τελικός του κυπέλλου μα o απόηχος θα συνεχίσει για πολύ ακόμα. Και όχι, το θέμα συζήτησης δεν είναι πώς η ομάδα της Πάφου διέλυσε την Ομόνοια κατακτώντας για πρώτη φορά το κύπελλο. Την δόξα της Πάφου έκλεψε ο Πρόεδρος, ο οποίος - και αφού δεν γινόταν να εγκαινιάσει το ΓΣΠ- παρουσιάστηκε στο γήπεδο σαν ποδοσφαιριστής με τη φανέλα και το χορηγό της παφιακής ομάδας. Μόνο παπούτσια ποδοσφαίρου δεν είχε βάλει.

Βέβαια κατά την είσοδό του στο γήπεδο κρατούσε από το χέρι παιδάκι που φορούσε τη στολή της Ομόνοιας, έτσι για να εξισορροπήσει λίγο τα πράγματα. Ας έβαζε και ένα καπελάκι του ΑΠΟΕΛ. Everybody would be happy.

Ανήρ Πάφιος ουκ έστιν αγαθός. Απόστολος Παύλος

Ψες όμως, η βασίλισσα του Ίνσταγκραμ και αγαπημένη μας influencer απάντησε στην κίνηση Χριστοδουλίδη με κίνηση υψηλής κλάσης. Παρευρέθηκε στο ΑΡΕΝΑ Λάρνακας με κάζιουαλ κομψό συνολάκι -χωρίς φανέλα ποδοσφαίρου- για να παρακολουθήσει τον αγώνα της εθνικής Κύπρου κάτω των 17 και ανάρτησε και τη σχετική φωτογραφία.

Η Αννίτα στην Αρένα, έγραφε η σχετική λεζάντα σχεδόν συμβολικά. Και αφού βρίσκεται στην αρένα, θα καταφέρει άραγε να νικήσει τα άγρια λιοντάρια που αναμένουν την κατάλληλη στιγμή για να ξεχυθούν και να την κατασπαράξουν;
Η κοινοπραξία για το Τερματικό στο Βασιλικό, η οποία ως γνωστόν όχι μόνο έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα αλλά ζητά και ένα τεράστιο πρόσθετο ποσό, θέλει τώρα να πάμε σε διεθνή επιδιαιτησία στο Ντουμπάι, νιώθοντας προφανώς πώς θα μπορούσε να πείσει το δικαστήριο περί των ισχυρισμών της.

Και η εύλογη απορία που δημιουργείται είναι η εξής: ποιοι από την πλευρά μας είχαν συνυπογράψει συμφωνίες οι οποίες άφηναν τόσο χώρο για παρερμηνείες ώστε να φθάσουμε στο θλιβερό σημείο να πληρώνουμε κερατιάτικα για κάτι που δεν έχουμε καν παραλάβει ακόμη;

Συγκεκριμένα, οι κινέζοι -με τους εξ Ελλάδος συνεργάτες τους- ισχυρίζονται πως ζητήσαμε αλλαγές στα αρχικά σχέδια και για αυτό έρχονται τώρα και ζητούν το τεράστιο πρόσθετο ποσό των 200 εκατομμυρίων. Και διερωτώμαι: Όταν συζητήσαμε τις αλλαγές μας είχαν ενημερώσει για το πρόσθετο κόστος και εμείς συμφωνήσαμε; Αν ναι, ποιο είναι το όνομα του υπευθύνου που υπέγραψε κάτι τέτοιο;

Αν δεν γίνει μια ενδελεχής έρευνα στην οποία το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο αυτή η μάστιγα -με τα έργα που ποτέ δεν παραδίδονται στην ώρα τους ή στο συμφωνηθέν κόστος- θα συνεχίσει εσαεί. Ας αποδοθούν επιτέλους ευθύνες και τα του καίσαρος τω καίσαρι. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πώς η ανάθεση στην κινεζική εταιρεία έγινε επί διακυβέρνησης Νίκαρου και μάλιστα χωρίς τη διαδικασία προσφορών. Θου κύριε φυλακή τω στόματι μου.

Ο Φούλης της καρδιάς μας εξακολουθεί ακάθεκτος να εντοπίζει συνεχώς νέα σκάνδαλα. Τώρα μας λέει πως η Ηλεκτρική Διασύνδεση Κύπρου Ελλάδας είναι ένα έργο χωρίς ουσιαστικό όφελος και ίσως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών.

Δημιουργείται βέβαια η εύλογη απορία: όταν πάρθηκαν πολλές από αυτές τις σκανδαλώδεις αποφάσεις ποιος ήταν άραγε ο παντοδύναμος ηγέτης του τότε συγκυβερνώντος κόμματος; Και γιατί τότε δεν είχε μυριστεί κανένα από τα σκάνδαλα που τώρα καταγγέλλει; Προφανώς μετά την απομάκρυνση από το ταμείο μερικοί γίνονται Σέρλοκ Χολμς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση