ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Στον ΝΙΚΟ -και στο Λούη Πατσαλίδη- ανήκει, αυτή η μεγάλη νίκη!

= ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στον Νίκο ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη! Για την ακρίβεια στους Νίκους: Στο Νικόλα Παπαδόπουλο και στο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά κυρίως στο Νίκο Αναστασιάδη που δούλεψε σκληρά και αθόρυβα για να καταφέρει το ψεσινό αποτέλεσμα! Πέραν της πλάκας –που δεν είναι και τόσο πλάκα- στην προσπάθειά του ο Νικόλας να μας απαλλάξει από τη διαφθορά της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, όπως υποσχέθηκε, είχε τελικά στο πλευρό του και τον ίδιο τον Αναστασιάδη! Αλληλούια!

Μεγάλος κερδισμένος όμως και ο Λούης Πατσαλίδης που έχει στα χέρια του άφθονο ξεκαρδιστικό υλικό για όλη τη χρονιά.
Θα παραμείνει ενεργός πολίτης μας είπε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αλλά δεν διευκρίνισε ακριβώς σε ποια χώρα θα είναι πολίτης. Πληροφοριακά η κόρη του επιστρέφει στο Παρίσι, ο γιος του στη Βουδαπέστη, η κομψότατη σύζυγός στη Νέα Υόρκη και ο ίδιος φυσικά στην Αμερική.

Το γινάτι βγάζει μάτι. Λαική παροιμία

Νομίζω ο συμπαθέστατος Μαυρογιάννης θα μπορούσε πλέον να χαρακτηρισθεί και σαν Μαυρόπετρος αφού αναμένεται να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του. Και δεν τον αδικώ.

Και εσύ τέκνον Bρούτε; ψέλλισε Αβέρωφ μην μπορώντας να πιστέψει όσα άκουγε ψες από το στόμα του Δίπλαρου.

Που να δείτε τι έχει να ακούσει στο αποψινό Συνέδριο!

Τι άλλο μάθαμε από αυτές τις τόσο ενδιαφέρουσες εκλογές:

Οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ τελικά ψήφισαν κατά βούληση και όχι κατά φούληση!

Το νικητή της δεύτερης Κυριακής εξέλεξαν οι ηττημένοι της πρώτης Κυριακής.

Ο Μαυρογιάννης απέτυχε στο debate της Παρασκευής να διασφαλίσει την εμπιστοσύνη των συναγερμικών ψηφοφόρων και κάπου εκεί χάθηκε η οποιαδήποτε του ελπίδα! Απ την άλλη είναι προς τιμήν του που δεν χαίδεψε αυτιά για ψηφοθηρία.

Ο Αβέρωφ κατάφερε –διά πράξεων, παραλείψεων και μηδαμινής διορατικότητας- να φέρει την παράταξη σε ένα τραγικό αδιέξοδο, όπου ότι και να ψήφιζε ο αυθεντικός συναγερμικός θα ήταν λάθος! Υπό τις περιστάσεις, ίσως ο ΔΗΣΥ να έπαθε τη μικρότερη δυνατή ζημιά, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν απείρως χειρότερα.

Το τραγούδι που θα ακουστεί έντονα τις επόμενες μέρες είναι αυτό που λέει «Άρχισαν τα όργανα, σήκω απ τη θέση σου…» Το σήκω –και φύγε- από τη θέση σου, σαν μήνυμα, θα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και θα το αφιερώνουν οι επίδοξοι μνηστήρες στον Φούλη. Διότι, ως γνωστόν, τα μεγαλύτερα μίση δεν είναι μεταξύ των κομμάτων αλλά μέσα σε αυτά και τα μαχαίρια στο ΔΗΣΥ βγήκαν ήδη απ τις θήκες και ακονίζονται. Εκ του αποτελέσματος, ο Αβέρωφ έπεσε στην παγίδα αυτών που τον «άππωσαν» να βάλει υποψηφιότητα για να τον ξεφορτωθούν και οι μάσκες –εν μέσω καρναβαλιών- θα πέσουν, δημιουργώντας έκπληξη ΝΟΤ!

Στο ΑΚΕΛ επικρατεί αίσθημα ανακούφισης: το ότι ο Μαυρογιάννης πέρασε στο δεύτερο γύρο -και μάλιστα πέτυχε ποσοστό πέραν των προσδοκιών και των δημοσκοπήσεων- προδιαγράφει πώς η επόμενη μέρα δεν επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως δημιουργία νέο κινήματος ή κόμματος που θα μπορούσε να του αποσπάσει ψηφοφόρους.

Τον Χριστοδουλίδη στήριξαν και το κόμμα για τα Ζώα και το κόμμα των Κυνηγών! Και Μακαριακοι και Γριβικοί! Τον στήριξαν αναρχικοί και εθνικιστές, χριστιανοί και Ταλιμπάν, φίλοι της σούβλας και βήγκαν! Ο Νίκος ο Δεύτερος έγινε ο ορισμός του συγκερασμού των πλέον ετερόκλητων σχηματισμών κι αυτό δεν είναι κατ ανάγκη κακό. Αναμένουμε όμως να δούμε πως θα τετραγωνίσει τον κύκλο για να τους κρατήσει όλους ικανοποιημένους.

Στην παρούσα φάση, στήριξη στο νέο Πρόεδρο για το καλό του τόπου μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση