ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Θαύματα, βίντεο και φιλοδωρήματα

ΤΡΙΤΗ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Πρόεδρος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για το Μεταναστευτικό. Το πρόβλημα είναι τεράστιο αφού εκτός από την ανθρωπιστική του πτυχή έχει και πολυεπίπεδες πολιτικές προεκτάσεις. Είναι ένα πρόβλημα πανευρωπαϊκό και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ραγδαία η επιρροή των ακροδεξιών κομμάτων. Η αλήθεια είναι ότι ο ψηλός Υπουργός το παλεύει πολύ αλλά δύσκολο να αδειάσεις το ποτάμι με ένα κουβαδάκι.

Επί της ευκαιρίας της επετείου της 1ης Απριλίου ακούσαμε χθες -όπως και κάθε χρόνο- πολλά και βαρύγδουπα από τον Πρόεδρο και τις κομματικές μας ηγεσίες. Βέβαια, σαν πρωταπριλιά που ήταν, το βρήκα δύσκολο να ξεχωρίσω πόσα απ’ τα μεγάλα λόγια ήταν αληθινά και πόσα ψεύτικα. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που λέει και το τραγούδι…

Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα αλλά περί φιλοδωρημάτων.

Οι συζητήσεις για τα επιδόματα και τις πολλαπλές συντάξεις των αξιωματούχων μας υπενθύμισαν σε όλους πώς «ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα αλλά περί φιλοδωρημάτων».

Υλικό που σβήστηκε από τις κάμερες της μονής Αβακούμ, φαίνεται πως θα καταστεί εφικτό να ανακτηθεί. Να ετοιμαζόμαστε λοιπόν για νέα βάιραλ βίντεο. Ας ελπίσουμε μόνο να μην ξανακούσουμε κάτι ανάλογο με το Έξωωωωωω (Εξαποδώ).
Δημοσκοπήσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες δείχνουν πως οι μισοί πολίτες θεωρούν το Μητροπολίτη Ταμασσού συνυπεύθυνο για το σκάνδαλο της Μονής Αβακούμ (με την έννοια πως καθυστέρησε να δράσει και πως πρέπει τώρα να αντικρούσει τις κατηγορίες των μοναχών για ανεξέλεγκτη διαχείριση χρημάτων που πήρε από Μονή) και δηλώνουν πως κλονίστηκε η εμπιστοσύνη τους στην Εκκλησία. Oh my God.

Δεν ξέρω τι είναι πιο τραγικό, το ότι κλονίστηκε η εμπιστοσύνη στην Εκκλησία ή το ότι έπρεπε να φτάσουμε εδώ για να ξυπνήσουμε και να δούμε τους εξόφθαλμους τσαρλατανισμούς μερικών ρασοφόρων. Διότι, όσοι πραγματικά πιστεύουν στο Θεό, ειδικά όπως τον περιγράφει η Ορθοδοξία, ξέρουν πως ο Θεός σώζει δωρεάν (κι ας διαφωνούσε ο μακαριστός τέως Αρχιεπίσκοπος) και πως το τελευταίο πράγμα που ζητά είναι καταθέσεις σε λογαριασμούς μοναχών.

Απορία, με αρκετή δόση κακιούλας, από φίλο συναγερμικό: αφού ήταν τόσο ερωτευμένος με την καρέκλα, γιατί δεν έφτιαξε -σαν πελεκάνος που είναι- μια καρέκλα ξύλινη, μεγάλη και σε στυλ θρόνου, την οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιεί και σε περίπτωση που γίνει -όπως και ο Χρίστου- θρονικός επίτροπος;

Μάθαμε και άλλα θαυμαστά αυτή την εβδομάδα για τη δράση των ζωηρών μοναχών με τιμές από τον τιμοκατάλογο. Με 500€ μπορούσες να πάρεις μια θαυματουργή αγιογραφία, αλλά με 1.000€ αυξάνονταν σημαντικά οι πιθανότητες να ξεπεράσεις ένα πρόβλημα υγείας. Τι να πει κανείς. Μερικοί πραγματικά δεν έχουν το θεό τους, ή μάλλον τον έχουν και είναι ο Μαμωνάς.
Σήμερα είναι η τελευταία μέρα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους. Γραφτείτε για να έχετε φωνή διότι η αποχή και η απαξίωση δε θα δώσουν ποτέ λύσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση