ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το νέο Κομμουνιστικό Κόμμα, η Τσελεστίνα και το πολλαπλό δούλεμα

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τα κόμματα θέλουν -λένε- να βρεθεί επιτέλους λύση για τις πολλαπλές συντάξεις. Έτσι λένε τουλάχιστον. Ο Υπουργός Οικονομικών θέλει -λέει- να βρεθεί λύση για τις πολλαπλές συντάξεις. Έτσι λέει τουλάχιστον. Συμφώνησαν λοιπόν να συναντηθούν χθες σχετικά με το καυτό αυτό θέμα. Και κάπου εδώ ξεκινά η κωμικοτραγική πτυχή της ιστορίας. Διότι δυστυχώς ο Υπουργός δεν μπορούσε τελικά να παρευρεθεί, στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο ίδιος! Και σαν συνέπεια -από άγκρισμα- δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν ούτε το ΑΚΕΛ, το ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και η ΔΗΠΑ.

Και κάπως έτσι φαίνεται πως δεν θα προλάβουν τελικά να το επιλύσουν πριν τις επερχόμενες εκλογές. Και μετά έχει ο Θεός. Αν έχετε και εσείς την εντύπωση πως εκτός από πολλαπλές συντάξεις αντιμετωπίζουμε και θέμα πολλαπλού δουλέματος τόσο από τα Κόμματα όσο και από την Κυβέρνηση, δυστυχώς μάλλον έχετε δίκιο.

Θέλουμε λύση για τις πολλαπλές συντάξεις. Μάκης Κεραυνός, Υπουργός Οικονομικών

Ο εθνικός μας Πρίγκιπας πάντως απέστειλε επιστολή στον Κεραυνό κατακεραυνώνοντας τον για το συνεχιζόμενο δούλεμα. Αν όμως ο Νικόλας πραγματικά θέλει επίλυση του προβλήματος δεν νομίζω πως χρειάζονται επιστολές, οι οποίες συνήθως είναι και για το θεαθήναι. Συγκυβερνήτης είναι, ας τον πάρει ένα τηλέφωνο.

Θυμάστε την Τσελεστίνα ντε Πέτρο και πως εισέβαλε στην πολιτική σκηνή του τόπου μας στις προηγούμενες εκλογές; Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, η Τσελεστίνα είναι εγγονή του Λέανδρου Ζαχαριάδη, συνιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού. Με ιδιαίτερη βαρύτητα λοιπόν η πολιτική της καταγωγή στην κεντροδεξιά. Εν τούτοις υπήρξε επί σειράν ετών μέλος του ΕΛΑΜ στηρίζοντας με πάθος τις ακραίες θέσεις του κινήματος. Τώρα επανέρχεται αλλά μεταφέρεται στο άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος και ιδρύει το κόμμα με την ονομασία Ακροαριστερή Αντίσταση, Κομμουνισμός, ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων.
Όπως θα έχετε ήδη αντιληφθεί, η συμπαθής κατά τα άλλα Τσελεστίνα έχει πολλά κοινά με τον μέσο κύπριο πολιτικό αφού σαν κανονικός ανεμόμυλος έχει ξεκινήσει από τα άκρα δεξιά και έχει φτάσει με την αξία της στα άκρα αριστερά. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πού θα βρίσκεται στις μεθεπόμενες εκλογές.

Όργιο δωροδοκιών, διαβάζω, στις επερχόμενες εκλογές στην Ινδία, όπου -κρατηθείτε- αναμένεται να ψηφίσουν σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άτομα. Οι υποψήφιοι (που όταν έχουν δημοτικές εκλογές φαντάζομαι ανέρχονται σε εκατομμύρια) υπόσχονται στους Ινδούς τα πάντα προκειμένου να κερδίσουν την πολύτιμη ψήφο τους, από μετρητά μέχρι αλκοόλ και ναρκωτικά. Εμείς βέβαια είμαστε σε άλλο επίπεδο, αφού συνήθως οι δικοί μας υποψήφιοι τάζουν από ένα μικρό ρουσφέτι μέχρι και ολόκληρη θέση στην κυβέρνηση.

Κλείνουμε με το κουίζ της ημέρας: ποιο θα είναι το επόμενο Κόμμα που θα ιδρυθεί στην Κύπρο μας; Για να σας βοηθήσω να σας πω ότι η ονομασία πιθανόν να είναι στα αγγλικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση