ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το Πελεκανικό και η Μελωδία της Δυστυχίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το Πελεκανικό (κάτι όπως λέμε το Κυπριακό, το πρόβλημα δηλαδή που δημιουργήθηκε όταν άνοιξε τα φτερά του και πέταξε ο πελεκάνος) θεωρείται λήξαν, δηλώνει η αγαπημένη μας influencer. Εντούτοις, ο αποδημητικός μας πελεκάνος, που αποδεικνύεται πεισματάρικο και εκδικητικό πουλί, δηλώνει απειλητικά πως αν τον προκαλέσουν από τον Συναγερμό «θα βγει και θα πει πολλά». Μνήσθητι μου Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου. Η ανάλογη για την περίπτωση παροιμία που έλεγε η αγαπημένη μου στετέ ήταν «ανήωστον κολιόν να φκάλει τα μμάθκια σου».

Η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζει απολογίες στον κόσμο του κόμματος που στάθηκε όχημα για την ανέλιξη του Μάριου Πελεκάνου στην ηγεσία του ΔΗΣΥ. Δεν πρέπει να νιώθουν άσχημα όμως διότι σε άλλες περιπτώσεις πέτυχαν διάνα. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει ότι κάποτε είχαν πρόεδρο τον περιβόητο Γιαννάκη; Μιλάμε για Τον Επιστήμονα, όχι αστεία.

Αν με προκαλέσουν από το ΔΗΣΥ θα πω πολλά. Μάριος Πελεκάνος

Στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Πρόεδρος δήλωσε πώς αγωνιζόμαστε για «έντιμη, αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση». Μια χαρά ακούγεται αυτό. Η διαχρονικά αιωρούμενη προσθήκη του συγκυβερνήτη, «με το σωστό περιεχόμενο» -και η δημιουργική ασάφεια που την συνοδεύει- είναι που δημιουργεί αμφιβολίες κατά πόσο υπάρχει στην Συγκυβέρνηση ξεκάθαρος στόχος ή έχουμε αλλού τη θάλασσα και αλλού το πλοίο.

Ο Υπουργός Οικονομικών κύριος Κεραυνός φέρει βαρέως την επικριτική επιστολή της Αννίτας και αναμένει τον κατάλληλο καιρό -αίθριο με ελαφριές νεφώσεις- για να ανταποδώσει τα πυρά εκτοξεύοντας τους δικούς του κεραυνούς. Θα το πράξει με την πρώτη ευκαιρία και θα ρίξει κεραυνούς με στυλ Δία.

Ο Υπουργός Μεταφορών κύριος Βαφέαδης δήλωσε πρόσφατα πως οποιεσδήποτε διορθωτικές κινήσεις στο σύστημα των καμερών στα φώτα τροχαίας -όπως και στις επιβολές προστίμων- δεν θα έχει αναδρομική ισχύ. Τι σημαίνει αυτό; Πως όσοι πιαστήκατε στη φάκα, πχ με το πράσινο βέλος, θα πληρώσετε τα 300€ όσο και αν όλοι παραδέχονται πως το πονηρό βέλος -όχι του Θεού Έρωτα- παγίδευε με ένα τρόπο κατάφορα άδικο τους οδηγούς. Tough luck που λένε και στο χωριό μου.

Απ τη μια οι μονές στυλ Φτερικούδι που μαζεύουν το υστέρημα των πιστών -παρεμπιπτόντως έρχονται σύντομα κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις- απ την άλλη η Τροχαία Κύπρου που μαζεύει εκατομμύρια με τις κάμερες, πώς να μείνουν λεφτά στους πολίτες να πληρώσουν λογαριασμούς στο τέλος του μήνα; Κι όλο αυτό εννοείται πως έχει επιπτώσεις στην ερωτική ζωή και κατ επέκταση στην ευτυχία μας αφού ως γνωστό no money no honey!

Μιλώντας για ευτυχία, έγινε πρόσφατα μια διεθνής έρευνα στην οποία η Φιλανδία βρίσκεται ξανά στην πρώτη θέση. Ένας από τους βασικότερους παράγοντες που κατατάσσουν τους κατοίκους της Φιλανδίας σαν τους πιο ευτυχισμένους στον κόσμο είναι η εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς. Αντιλαμβάνεστε πως με την απίστευτη έλλειψη εμπιστοσύνης που σημειώνουν οι θεσμοί στην Κύπρο εμείς δεν προβλέπεται ποτέ να πάμε ψηλά στον πίνακα της ευτυχίας. Θα είμαστε αιώνιοι θεατές στο μιούζικαλ η μελωδία της δυστυχίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση