ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το Ξανθό γένος και άλλες προφητείες

=ΠΕΜΠΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Δεν είμαι βέβαιος αν θα επαληθευθεί ποτέ η προφητεία που έλεγε πως το ξανθό γένος του βορρά θα μας σώσει. Ίσως βέβαια η προφητεία να εννοούσε τις σουηδέζες που η άφιξη τους έσωσε την Αγία Νάπα μετατρέποντας την σε hot προορισμό. Η άλλη προφητεία πάντως, που έλεγε πως ο Πριγκόζιν θα είχε κάποιο σοβαρό ατύχημα, επαληθεύθηκε πλήρως.

Ως γνωστόν, μετά που ο Πριγκόζιν στράφηκε φανερά ενάντια στον Πούτιν, αμφισβητώντας τις επιλογές του, τα στοιχήματα έδιναν και έπαιρναν αν θα έβγαζε το καλοκαίρι χωρίς να του συμβεί κάποιο…ατυχές περιστατικό που θα τον έστελνε να βλέπει τα ραδίκια ανάποδα. Και επειδή στο παρελθόν υπήρξε σεφ, οι περισσότεροι πίστευαν πώς το ατύχημά που θα ταίριαζε στην περίπτωσή του θα ήταν η τροφική δηλητηρίαση. Τελικά πέσαμε όλοι από τα σύννεφα, όπως και ο ίδιος ο Πριγκόζιν με το αεροπλάνο του, αφού το ατύχημα που του επεφύλαξε η μοίρα -κάποιοι λένε πως τη μοίρα τη βοήθησε και λίγο ο Πούτιν- ήταν αεροπορικό.

Η Δημοκρατία στη Ρωσία είναι ένας επιπλέον λόγος για να μεθύσεις. Αρόν Βιγκούσιν

Εννοείται βέβαια πως μετά την ανακοίνωση του μυστηριώδους αυτού ατυχήματος -μάλλον όχι και τόσο μυστηριώδους- οι θεωρίες συνωμοσίας ξαπλώθηκαν σαν φωτιά σε σπαρτά εν μέσω καύσωνα με τους συνωμοσιολόγους να πιστεύουν πως όλα ήταν σκηνοθετημένα ώστε ο Πριγκόζίν να εξαφανιστεί προτού τον…εξαφανίσουν. Κατέληξαν μάλιστα στο συμπέρασμα πως τώρα κρύβεται κάπου στις ζούγκλες της Αφρικής πίνοντας τα ποτά του με τον Έλβις και τον Μάικλ Τζάκσον.

Πανάκριβο το ρεύμα στην Κύπρο, μέχρι 2 με 3 φορές ψηλότερη η τιμή του από τις ακριβότερες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό δεν μπορεί να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας κύριος Παπαναστασίου. Πολύ χαίρομαι που ο Υπουργός, έστω και με λίγη καθυστέρηση, άρχισε να συνειδητοποιεί όσα του γράφαμε στο ξεκίνημα της θητείας του, όταν προφανώς ελλιπώς ενημερωμένος προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να δώσει στήριξη στην Αμαρτωλή Ηλεκτρική Κύπρου. Τώρα που κάνατε επιτέλους τη διαπίστωση κύριε Υπουργέ, δεν πιστεύετε ότι έφτασε η στιγμή να προβείτε και σε συγκεκριμένες ενέργειες προς επίλυση του προβλήματος; Πάρτε και βούρδουλα αν χρειαστεί και να είστε βέβαιος πως ο λαός θα σας στηρίξει.

Κωνσταντίνος Πετρίδης και Χάρης Γεωργιάδης έχουν διαφορετική ανάγνωση για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και κατ’ επέκταση της κριτικής τους απέναντι στο κυβερνητικό έργο. Πάμε όλοι μαζί, βάση της μελωδίας του γνωστού τραγουδιού “η δική μου η πατρίδα”: “Οι δικοί μου Υπουργοί Οικονομίας έχουν μοιραστεί στα δυο, ποιον από τους Υπουργούς μας πρέπει να αγαπώ”;

Πέραν της πλάκας που κάναμε χθες όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους ο Αβέρωφ έδωσε συγχαρητήρια στον Χριστοδουλίδη για τους χειρισμούς στο θέμα των επεισοδίων της Πύλας, το γεγονός παραμένει πως για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο διεθνής παράγοντας παίρνει τόσο έντονα θετική θέση υπέρ μας. Αν αυτό είναι συγκυριακό ή αποτέλεσμα μεθοδευμένων παρασκηνιακών κινήσεων από την πλευρά μας θα φανεί στην πορεία. Μέχρι τότε τα εύσημα -από τον Φούλη και όχι μόνο- πηγαίνουν κατά κύριο λόγο στον Πρόεδρο και τον Υπουργό Εξωτερικών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ρωσία  |  Ukraine  |  Εισβολή  |  ΥΠΟΙΚ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  |  ΔΗΣΥ  |  Κυπριακό  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση