ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Χωρίς περίσκεψη, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Γρήγορες λύσεις για έλευση φυσικού αερίου συζήτησε ο Πρόεδρος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΝΙ, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών. Ξυπνήσαμε απότομα λοιπόν απ’ τον λήθαργο και καταλάβαμε πως δεν μπορεί να συνεχίσει η ιστορία με το μαζούτ και τις εκατοντάδες εκατομμυρίων σε πρόστιμα.

Μια παροιμία λέει «στερνή μου γνώση να σ είχα πρώτα» και μια άλλη, πιο…περιγραφική, λέει «τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας χ@σει ο κ@λος μου». Και οι δύο παροιμίες αποδίδουν την άμεση ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων και πόσο λανθασμένη ήταν η περιφρόνηση για τόσα χρόνια των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και να μην ξεχνάμε βέβαια ότι οι ΑΠΕ μπορούσαν να εξαρτηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό από εμάς από ότι η εξεύρεση και η έλευση φυσικού αερίου. Δυστυχώς στον ενεργειακό τομέα τα λάθη που έγιναν μπορούν χωρίς υπερβολή να χαρακτηριστούν εγκληματικά για τον τόπο.

Το πρόστιμο ρύπων για φέτος θα είναι μόνο 276 εκατομμύρια! Γεώργιος Πέτρου, Πρόεδρος Δ.Σ ΑΗΚ

Και αντί κάποιος να αρπάξει την ΑΗΚ από το αυτί και να της το ξεριζώσει, της δίνουμε Χρυσό Βραβείο Περιβάλλοντος. Χωρίς περίσκεψη, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ, που λέει και ο Καβάφης. Είμαστε βλέπετε πολύ απασχολημένοι με τα σκάνδαλα αναδόχων εταιρειών ώστε δεν βρίσκουμε τον χρόνο να δούμε τα σκάνδαλα οργανισμών που βρίσκονται τόσο πολύ κοντά μας για τόσα πολλά χρόνια.

Το Κράτος δεν εκβιάζεται, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε σχέση με το αδιέξοδο που φαίνεται να δημιουργείται στα έργα υποδομής της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας. Το κράτος δεν εκβιάζεται, συμφωνούμε. Βιάζεται όμως, και μάλιστα εκ των έσω. Βιάζεται κατ’ εξακολούθηση από τους εκάστοτε κρατικούς αξιωματούχους που είτε εσκεμμένα είτε από ανικανότητα υπογράφουν συμφωνίες που είναι τρύπιες ή δεν το κατοχυρώνουν απόλυτα.

Ούτε και ένα μεγάλο έργο δεν είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες που να μην κατέληξε είτε σε προσφυγές κατά του Κράτους, είτε σε τελικό κόστος πολύ μεγαλύτερο από το αρχικά συμφωνηθέν. Και λάθη επαναλαμβανόμενα παύουν να θεωρούνται λάθη. Δημιουργούν την καχυποψία πως κάποιοι λειτουργοί που είναι επωμισμένοι με την προστασία του Κράτους -από Τμηματάρχες και Διευθυντές μέχρι Υπουργούς- εργάζονται για την καταλήστευση του. Και αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει.

Μειώνεται λέει σταθερά το χρέος της Κύπρου. Επιτέλους και μία ευχάριστη είδηση. Όχι βέβαια πως μας ενδιέφερε και πολύ καθότι όλοι ζούσαμε με οδηγό το γνωστό στίχο ”οι ωραίοι έχουν χρέη, τα πληρώνουν με φιλιά”. Φιλούθκια, που έλεγε και η Φραντζέσκα μας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση