ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην επιστροφή

Οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας. Με Άριστα το Δέκα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

1. Στην επιστροφή. Η κ. διευθύντρια επέμενε για τη νεκρανάσταση της στήλης. Και ως γνωστόν κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην κυρία.

2. Στην τέχνη. Σε μια σοβαρή χώρα, μια σοβαρή εφημερίδα δεν δημοσιοποιεί αποτελέσματα δημοσκόπησης χωρίς να παραθέτει για ποιον διενεργήθηκε, και –το πλέον σημαντικό– ποιος την πλήρωσε. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, με νέο ωραίο περιτύλιγμα.

3. Στους θεσμούς. Σε μια σοβαρή χώρα η εφημερίδα που θα δημοσιοποιούσε δημοσκόπηση για εθνικές εκλογές χωρίς την ταυτότητά της και την προέλευσή της, βάζοντάς τη μάλιστα και ως πρωτοσέλιδο, την επομένη θα τη φώναζαν η Ένωση Συντακτών, η Ένωση Εκδοτών, η Επιτροπή Δεοντολογίας, και θα ζητούσαν εξηγήσεις. Σε μια σοβαρή χώρα υπάρχουν κώδικες δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Όχι στην Κύπρο.

4. Στο dejavu. Ήταν ο ζεστός και υγρός Δεκαπενταύγουστος του 2020, όταν η παραπολιτική στήλη της «Κ» έγραφε για την προώθηση στο ΑΚΕΛ από συγκεκριμένους κύκλους, του ζεν πρεμιέ της κυπριακής διπλωματίας, Αντρέα Μαυρογιάννη. Τότε έσπασαν τα τηλέφωνα από τις μούγιες που μουγιάστηκαν για να διαψεύσουν με «εγώ εν τζαι».

5. Στο σύστημα. Πάντως, ο μικρός Νίκος είναι αλήθεια πως ξέρει πώς να κάνει εκστρατείες. Δουλεύει στη βάση της κοινωνίας σαν άλλος Αναστασιάδης την περίοδο 2004-2008. Τελικά ο Αβέρωφ του έδειξε καλά πώς να κάνει εκστρατείες στη ΜΑΚΙ, το θέμα είναι βέβαια πως ξέχασε ο Φούλης πώς γίνονται αυτές.

6. Στον αγαπημένο. Ακούω πως ο Healthy Πρόεδρος είναι πολύ στεναχωρημένος. Αγάπες μου, είναι στα δύο στενά και λέει πως δεν ξέρει τι να κάνει προ του φάσματος διάσπασης του συναγερμικού κόσμου. Ή μήπως γνωρίζει και απλά δεν μας λέει;

7. Στα πάρκα. Όχι τα δασικά. Το νέο el dorado της χώρας λέγεται «ηλιακά πάρκα». Όλος ο καλός ο κόσμος βάζει εκεί τα κέρδη του και μοσχοπληρώνεται από τη ΡΑΕΚ. Το name dropping θα το ξεκινήσω από την ερχόμενη βδομάδα.

8. Στο πουλέν. Προβλήματα ακούω για τη θρυλική Wargaming, μιας και λέγεται εγκλωβίστηκαν πολλά λεφτά της στην «κακιά» Λευκορωσία. Λόγω της όλης κατάστασης μαθαίνω πως η πλέον πολυ-φορολογημένη εταιρεία της Κύπρου, προσανατολίζεται να φύγει από την Ελληνική Τράπεζα. Μένει όμως στην Κύπρο η Wargaming, και εκ των πραγμάτων ξεχνά τις όποιες σκέψεις για reallocation. Και πού να πάει τέτοιον καιρό κι αυτή;

9. Μένοντας στο τραπεζικό σύστημα δεν μπορώ παρά να εκφράσω και εγώ μαζί με τη λοιπή αγορά την ανακούφισή μου για τους χειρισμούς του διοικητή Ηροδότου στην κρίση με την RCB. Αν δεν το χειριζόταν το θέμα με τις γνώσεις του ως fund manager και έπραττε με τη «σοφία» των προκατόχων Κρύσταλ και Δημητριάδη, δεν γλυτώναμε το δεύτερο bank run σε δέκα χρόνια. Που θα ήταν παγκόσμια πρωτιά. Respect.

10. Στο τετ-α-τετ. Πέραν όμως των επιτυχιών του στο σύστημα, ο πλέον περιζήτητος εργένης της χώρας είχε και ένα δείπνο εξόχως ενδιαφέρον με την Christine-the bitch-Lagarde στο κοσμικό κέντρο ΜΠΕΜΠΑ. Εκεί η comme il faut Christine ενθουσιάστηκε από τις χειροποίητες ραβιόλες του Βαρνάβα με φρέσκια αναρή από τη Δρούσια. Τα δυο τους τα τσούγκρισαν τα ούζα μαθαίνω.

*Σπονδοφόρος: Ο Κήρυκας που επιβάλλει την ειρήνη μεταξύ αντιμαχόμενων πλευρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

Σταθερά βήματα πίσω: Τελευταία Ενημέρωση