ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στον Άγνωστο Υπουργό

Οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας. Με Άριστα το Δέκα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

1. Στο χάρισμα. «Ξέρετε ποιος είναι ο Αβέρωφ, κυρία Κενεβέζου». «Ξέρετε ποιος είναι ο Αβέρωφ, κύριε Πομηλορίδη». «Ξέρετε ποιος είναι ο Αβέρωφ, κύριε Παρούτη». «Ξέρετε ποιος είναι ο Αβέρωφ, κυρία Αργυρού».

2. Στην αυτογνωσία. «Τον Αβέρωφ τον ξέρετε με τα καλά του και τα κακά του. Ο Αβέρωφ δεν είναι σε πολλούς αρεστός αλλά είναι ωφέλιμος. Με ξέρετε καλά, σας λέω θα κερδίσουμε». Noted.

3. Στη στρατηγική. Γιατί εμένα τα πιο πάνω μου βγαίνουν ως απειλή; Η αλεπού ήταν η κακιά στα παραμύθια, πρόεδρε.

4. Στην κοκκινοσκουφίτσα. Αφού δαιμονοποίησε τους αντιπάλους του το Θείο Βρέφος, μάλιστα με τη δική τους θέληση, η κοκκινοσκουφίτσα των εκλογών, μπορεί να μιλάει και να μη λέει τίποτα.

5. Στο εκκρεμές. Εγώ γνώριζα ένα Μαυρογιάννη μπον βιβέρ, σικάτο, με τα παπιγιόν του, με το στυλ του που έκανε τους γύρω του να σβήνουν όπου έμπαινε και τις κυρίες να κόβουν βλέφαρο. Πώς τον καταντήσατε τον άνθρωπο με στραβές, άοσμες γραβάτες από την ντουλάπα του μακαρίτη του Χριστόφια; Κι εσύ αγαπητέ μου, βαριέσαι και φαίνεται στο ντιμπέητ.

6. Στο υπουργικό. Αφού ο Φούλης θα έχει τον Πετρίδη, ο Χριστοδουλίδης τους Καδή, Πρόδρομο, Πάλμα, ίσως και τον Πέτρο, δεν κρατούμε τον Νίκαρο πρόεδρο να μην ταλαιπωρούμαστε κιόλας;

7. Στον άγνωστο Υπουργό. Πρόταση της στήλης είναι έξω από το Προεδρικό Μέγαρο να δημιουργηθεί μια στήλη μνήμης για τους υπουργούς που πέρασαν από τα υπουργικά συμβούλια και δεν θα μάθουμε ποτέ πως υπήρχαν. Ψηλά, στην κορυφή η Στέφη Δράκου. Ακολουθούν: Λουκάς Λουκά, Δώρος Θεοδώρου, Χριστόφορος Φωκαΐδης, Πέτρος Πετρίδης, Κώστας Σχίζας, Βασίλης Δημητριάδης, Πραξούλα Αντωνιάδου.

8. Στο νοικοκυριό. Και τι πρόβλημα έχετε πως πληρώνουμε ως κράτος φάρμακα χίλιες φορές πιο ακριβά απ’ ό,τι πριν το ΓεΣΥ; Λεφτά υπάρχουν.

9. Στην ανάπτυξη. Τον τελευταίο του προϋπολογισμό κατέθεσε, λέει ο Πετρίδης, ο οποίος παρουσιάζει τη χώρα να έχει τον υψηλότερο δείκτη ανάπτυξης στην Ευρώπη. Καλά ο Φούλης δεν τον ενημέρωσε πως συνεχίζει μετά τις εκλογές;

10. Στον αγαπούλα. Τρία βιβλία του Δρουσιώτη, ένα ταξίδι στις Σεϋχέλλες, ένα κούρεμα, μια πανδημία, ένας πόλεμος, καμιά εικοσαριά τουρκικές γεωτρήσεις στην ΑΟΖ, άνοιγμα των Βαρωσίων, ακριβό ρεύμα, διαβατήρια σε γκάγκστερ. Κι όμως όλοι οι υποψήφιοι θέλουν να πάρουν λίγη από τη χρυσόσκονη του. Μίδας.

*Σπονδοφόρος: Ο Κήρυκας που επιβάλλει την ειρήνη μεταξύ αντιμαχόμενων πλευρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

Σταθερά βήματα πίσω: Τελευταία Ενημέρωση