ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο καμπανίτης και το Tesla

TO ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Του Θωμά Μπέμπα

Του Θωμά Μπέμπα

Παρά τις δυσκολίες που περνούν οι τράπεζες μας δεν τα πηγαίνουν και τόσο άσχημα εν μέσω πανδημίας. Κάποιες εξ αυτών ήταν πολύ χαρούμενες την προηγούμενη βδομάδα. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος εξαπλάγην όταν έλαβα τηλεφώνημα από τα γραφεία της πρώην Λαικής και μου ζήτησαν εκτάκτως delivery φιλέτα ψαριού και σαλάτα με μανούρι, αλλά και το φημισμένο μας βραστό χαλούμι από την κυρία Μαρία στη Δρούσια. Ολα αυτά με συνοδεία Καμπανίτη μιας και είναι ο αγαπημένος γευστικός συνδυασμός των Αμερικάνων της Pimco. Καμπανίτης με βραστό χαλούμι του Ακάμα. Not bad που θα έλεγαν στο χωριό μου στην Πελοπόννησο.

Η χαρά η μεγάλη ήταν για το «ξεφόρτωμα» άλλων 400 εκατομμυρίων από κακά δάνεια στην αμερικανική Pimco. Εγώ, ένας φτωχός πλην τίμιος ταβερνιάρης είμαι, και δεν γνωρίζω πόσο σε ξεπούλημα αγόρασαν οι Αμερικανοί γύπες. Όμως σύμφωνα με τον πρώην μεγαλοτραπεζίτη, που εξυπηρετούμε με κατ΄ οικον διανομή, η πώληση των δανείων είναι σημαντική και μεγάλη επιτυχία για το management της τράπεζας. Μάλιστα λένε έχει άρωμα γυναίκας.

Σε άλλα νέα τα παιδιά από το Wolt που μας κάνουν τη διανομή στις οικίες της Λευκωσίας, με ρωτούσαν κατά μέσο όρο πόσα αυτοκίνητα έχει το κάθε σπίτι της Κύπρου. Όταν φτάνουν στις οικίες (μεγάλες ή μικρές) πάντα βρίσκουν και 4-5 αυτοκίνητα έξω. Ma den ehi lockdown sir? Με ρώτησε ο Μωχάμετ, φοιτητής από το Νεπάλ. Ψάχνοντας με τη σειρά μας τις παραγγελίες, ανακάλυψα πως πρέπει να έγιναν πολλές οικογένειες πολύτεκνες, μιας και, να ΄ναι καλά οι ανθρωποι, παραγγέλλουν δέκα – δέκα τα κυρίως πιάτα, ειδικά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Βέβαια, δεν γνωρίζω τι θα απογίνουν οι πύργοι που δεν πρόλαβαν να τελειώσουν στην Λεμεσό, και αν θα τρέχουμε στην Pimco πάλιν να πουλάμε δάνεια του χρόνου. Ο γνωστός ντηβέλοπερ της Λευκωσίας πάντως μου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως «είμαστε σε δημιουργικές συζητήσεις μεταξύ μας. Ισως αναγκαστούμε το επόμενο διάστημα να κοιμηθούμε όλοι μαζί στο ίδιο κρεβάτι». Αμαν! Αναφώνησα, χωρίς να έχω καταλάβει τι εννουσε ο κύριος με το πούρο. Γύρισε με στυλ και μπήκε στο Tesla του μαζί με τις οικολογικές μας τσάντες του take away.

Σε άλλα νέα, ανακατατάξεις φαίνεται θα φέρει στις διανομές των ποτών η πανδημία. Οι εταιρείες που είχαν βάλει όλα τα αυγά τους στα cocktail bars και στις χορηγίες σε αυτά, τρέχουν και δεν φτάνουν για μισό μέτρο χώρο στο ράφι των supermarket. Εμας πάντως μας προσέγγισε, νέα εταιρεία που λέει θα διανέμει γνωστά ποτά από το καλοκαίρι. Δεν γνωρίζω αν είναι από παράλληλο εμπόριο ή διά της ευθείας οδού, πάντως τα brands είναι μεγάλα και σημαντικά. Σκέφτομαι να απορρίψω τις δελεαστικές τους προτάσεις και να παραμείνω στη γνωστή συνταγή Φωτιάδης, Βάσος Ηλιάδης, Laiko Cosmos. Στηρίζουμε βέβαια και την διανομή κρασιών των τριών μπον βιβέρ της Λεμεσού, Τσιάκκα, Βλασίδη Αργυρίδη. Μόνο μην αρχίσουν πάλι τις οδομαχίες του νερού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS