ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Κώτσιος και ο Κωτσόβολος

TO ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Του Θωμά Μπέμπα

Του Θωμά Μπέμπα

Επιτέλους να νιώσουμε και εμείς λίγο χειμώνα φώναξε ο μάγειράς μας ο Κώτσιος. Δικαιολογημένη η αγωνία του ειδικού για τον καιρό εκ Πάφου ορμώμενου, μιας και με την καλοκαιρία που επικράτησε στην χώρα φέτος, οι αληθινοί λάτρεις των περιπάτων στο βουνό ούτε κόκκινα μανιτάρια βρήκαν ούτε και τα γνωστά αγρέλλια. Καταντήσαμε να αγοράζουμε σπαράγγια της φάρμας και μανιτάρια από τον Κυριακίδη για να φτιάξουμε ένα χειμερινό τραπέζι. Λίγη τρούφα που βγήκε από το δάσος της Πάφου, την έφαγαν οι Ρώσοι μεγιστάνες στους Καλόγηρους. Από την άλλη, και ενώ η περσινή χρονιά ήταν ζεστή και ξηρή, φαίνεται πως οι οινοπαραγωγοί μας έφτιαξαν καλό κρασί. Έχουν βέβαια να πουλήσουν και το ξυνιστέρι του 2019 που τους έμεινε στις δεξαμενές λόγω της απουσίας των τουριστών. Ισως των μοναδικών ανθρώπων που αγαπούν το κυπριακό κρασί, και το δείχνουν.

Σας έλεγα τις προάλλες για την κάθοδο της «Κωτσόβολος» στην Κύπρο. Τελικά η εταιρεία με βάση την Ελλάδα ανοίγει δύο καταστήματα αλλά και κέντρο διανομών. Η Κωτσόβολος δεν είναι ελληνική εταιρεία, όπως θα νόμιζαν κάποιοι, όπως με ενημέρωσε η κυρία Ντίνα, η σύζυγος του πρώην μεγαλοτραπεζίτη, η οποία γνωρίζει όλα τα της αγοράς. Η πάλαι πότε ελληνική Κωτσόβολος είναι εδώ και χρόνια ιδιοκτησίας της βρετανικής DIXON’S, άρα οι ντόπιοι ανταγωνιστές στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά ήδη θα έχουν απέναντι τους ένα πανευρωπαϊκό μεγαθήριο.

Ένα άλλο περιφερειακό μεγαθήριο, είναι η AEGEAN, η οποία σύμφωνα με το γκόσιπ από την Ράτκα, το θρυλικό εστιατόριο της Αθηναϊκής μπουρζουαζίας, ετοιμάζεται να ενισχύσει την παρουσία της στην Κύπρο με περισσότερα δρομολόγια με αυξημένη συνδεσιμότητα. «Καιρός ήταν», αναφώνησε η κυρία Ντίνα. «Σε λίγο θα αναγκαστούμε να ταξιδεύουμε με Ryan Air» αν συνεχιστεί ο αεροπορικός αποκλεισμός του νησιού από τις premium αεροπορικές εταιρείες, συνέχισε η κυρία Ντίνα.

Ψάχνουν οικόπεδα για ανάπτυξη στη Λευκωσία οι ντηβέλοπερ της Λεμεσού και της Πάφου. Στο τραπέζι είναι και το μεγάλο κομμάτι στη Λακατάμεια, πρώην ιδιοκτησίας Λάμπρου Χριστοφή και της Οικογένειας Χαραλαμπίδη. Ίσως το καλύτερο φιλέτο εντός των περιχώρων της πόλης για μεγάλη οικιστική ανάπτυξη για το οποίο η τράπεζα που το διαχειρίζεται τηρεί σιγήν ιχθύος. Από την άλλη, σε μεγάλο ζήτημα αισθητικής τείνουν να εξελιχθούν στην Λεμεσό τα περιφραγμένα άδεια οικόπεδα τα οποία προορίζονταν για «χρυσούς πύργους». Για πόσο καιρό θα τα στοιχειώνουν οι φθαρμένες φωτογραφίες από τι μακέτες των εκατομμυρίων ευρώ; «Ίσως είναι καιρός να πάρουν αποφάσεις οι δήμοι να τις αποκαθηλώσουν», μου είπε με διάχυτη την ευχαρίστηση ο εργένης μεγαλοντηβέλοπερ από την Λευκωσία, που ήρθε να πάρει την καθημερινή του πίτα με πράσο και κασέρι.

«Η αναβλητικότητα της Ελληνικής Τράπεζας να διορίσει νέον CEO είναι ύποπτη», δήλωσε ψιθυριστά ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης, ο άντρας της σοφής κυρίας Ντίνας. Κλείνοντας μου το μάτι, και σπρώχνοντας την, γεμάτη από σοφία χιλιάδων business lunch, κοιλίτσα του προς την έξοδο του μαγαζιού. «Μπορεί και να παίζει και κανένα μεγάλο deal» έριξε στην κουβέντα την αφελή του παφίτικη ζαριά ο Κώτσιος, φέροντας το φαγητό από την κουζίνα. «Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», απάντησα, επαναλαμβάνοντας κάτι που έχω γράψει επανειλημμένα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook