ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αλλος κερνά, άλλος ασθενεί

Το μαγαζί είναι στα πάνω του. Η χαρά και τα λεφτά δεν κρύβονται όπως λέει και μια παροιμία. Ετσι και ο μάγειράς μας ο Κώτσιος από την Ινεια

Του Θωμά Μπέμπα

Του Θωμά Μπέμπα

Το μαγαζί είναι στα πάνω του. Η χαρά και τα λεφτά δεν κρύβονται όπως λέει και μια παροιμία. Ετσι και ο μάγειράς μας ο Κώτσιος από την Ινεια. Μετά την βράβευσή μας από τον «Γαστρονόμο» με το βραβείο «Κυπριακής Ποιοτικής Κουζίνας» δεν σταμάτησε εδώ και μια βδομάδα να τραγουδά. Δεν φτάνει που είναι παράφωνος και τα τύμπανά μας πλέον κάθε μέρα είναι στο όριο, ο Κώτσιος την είδε μετά τη βράβευση, «Alain Ducasse» και έρχεται κάθε μέρα με προτάσεις συνταγών  Cuisine du Soleil. Ενός καλού χίλια αππώματα έπονται. 

Η κυρία Ντίνα πάντως είναι πολύ περήφανη για εμάς σε σημείο που ζήτησε να παραγγείλουμε ένα κιβώτιο από τον αφρώδη οίνο του Σοφοκλή Βλασίδη, ο οποίος δημιουργείται εσχάτως από τον μετρ του κυπριακού κρασιού με την παραδοσιακή μέθοδο οινοποίησης της σαμπάνιας. «Μόνο ο Σοφοκλής θα μπορούσε να μας πάει τόσο ψηλά», φώναζε στη σάλα κάνοντας την ομύγυρη να γυρίσει κεφάλια. «Τώρα που ήρθε και ο Κωτσόβολος στη Μακαρίου σε μαγαζί τύπου Dixons, η πόλη άρχισε τη σοβαρή αναβάθμιση στο shopping». «Μα από πότε κυρία Ντίνα οι αγορές πλυντηρίων και ψυγείων έγιναν haute couture;», ρώτησε γεμάτος απορία ο κύριος Βάσος, ο πρώην επιχειρηματίας και νυν εισοδηματίας. «Από τότε που η Dyson έγινε fashion statement και όχι σκούπα» απάντησε αποστομωτικά η γυναίκα του μετρ της ΕΤΥΚ. Όπως ακολούθως μας εξήγησε η κυρία Ντίνα, ο Κοτσόβολοςδεν ήρθε στην Κύπρο όπως ήρθαν Hondos και Habitat παλιά, με αθηναϊκό υφάκι λες και πήγαιναν στη Λάρισα. Η μητρική του εταιρεία η Βρεττανική Dixons, δημιούργησε με μεγάλη επένδυση μαγαζιά – σημεία αναφοράς που όμοιά τους δεν έχει ούτε η Ελλάδα. «Γι΄ αυτό η Electroline δίνει 8 χρόνια δόσεις για να αγοράσουμε τηλεόραση;» ρώτησε με απορία ο παρ’  ολίγον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριος Νίκος. «Το πιο πιθανό είναι μέχρι να ξεχρεώσουν όλοι αυτοί στα οκτώ χρόνια τις τηλεοράσεις και τα ψυγεία από την Electroline, η τελευταία και η AlphaBank θα τους ψάχνουν για δόσεις στο νεκροταφείο» πρόσθεσε ο άντρας της κυρίας Ντίνας, ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης. «Αν δούμε NPLs της καφετιέρας, αυτό κι αν θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία» πρόσθεσε με προβληματισμό ο απανταχού παρών μάγειρας μας ο Κώτσιος.

Η τελευταία ατάκα, έκανε το κεφάλι του κυρίου Νίκου να κοκκινίσει από τη συσσώρευση αίματος, σε σημείο που νοιώθαμε πως θα τον χάσουμε από εγκεφαλικό. «Εδώ είμαστε η χώρα με τους λιγότερους θανάτους στην Ευρώπη από Covid19, με την υψηλότερη κάλυψη εμβολιασμού και καταφέραμε να είμαστε ανεπιθύμητοι στο κόκκινο, οτιδήποτε συμβεί πλέον δεν με εκπλήσσει» είπε και ξαλάφρωσε. «Ας είναι καλά ο Μητσοτάκης που μας έστειλε Πάολα και Βανδή να τραγουδούν καθημερινά για να μας κλείσει και να  πάρει τους τουρίστες μόνος του» φώναξε ο Κώτσιος από την κουζίνα. «Να μας ζήσουν οι επιδημιολόγοι, ΔΗΣΥ και Προεδρικό που άνοιξαν τα μπουζούκια» πρόσθεσε η κυρία Ντίνα. «Εις υγείαν τους» φώναξαν όλοι και σήκωσαν τα ποτήρια τους με τον Ροδίτη απο τον επίσης βραβευμένο Τσιάκκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook