ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ευρωπαϊκή γοητεία

«Και γιατί να μην τους αρέσει; Εγώ σου λέω τον έχουν ερωτευθεί κιόλας οι μικρές του SSM», φώναζε η κυρία Ντίνα

Του Θωμά Μπέμπα

Του Θωμά Μπέμπα

«Και γιατί να μην τους αρέσει; Εγώ σου λέω τον έχουν ερωτευθεί κιόλας οι μικρές του SSM», φώναζε η κυρία Ντίνα, η γυναίκα του πρώην μεγαλοτραπεζίτη στον σύζυγό της που καθόταν στην απέναντι καρέκλα του τραπεζιού. «Μα ποιος ερωτεύθηκε ποιον», ρώτησε ο μόνιμος περαστικός των τραπεζιών κυρ Νίκος ο γοητευτικός παρ’ ολίγον πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Μα τον Πανίκκο», φώναζε η κυρία Ντίνα και πάλιν, και στο όνομα γύρισαν όλα τα κεφάλια του μαγαζιού. Με τα αυτιά των τραπεζιτών της Τράπεζας Κύπρου να τεντώνονται όπως του German Shepherd όταν ακούει θόρυβο στην πόρτα. Ο σύζυγος της κας Ντίνας εξήγησε χαμηλοφώνως το ζήτημα. Ο SSM δηλώνει «ερωτευμένος» με τον ceo της Τράπεζας Κύπρου. Ό,τι του ζητήσουν ανταποκρίνεται, είναι γλυκομίλητος, πειθαρχημένος και οργανωμένος, είναι το μήνυμα από την Φρανκφούρτη και τις Βρυξέλλες. Καμιά σχέση με τον άξεστο Ιρλανδό που κάθε δυο λέξεις η μια ξεκινούσε από «F». Ασε που τους τρέλλανε τους μικρούς που μας εποπτεύουν όταν πούλησε το Helix 2 εν μέσω πανδημίας και σε σχετικά καλή τιμή. «Αχ, πού είναι ο Πουαγκαρέ, το μοναδικό αποπαίδι του Ηλιάδη να τον φιλήσω για την επιτυχία του breed του», είπε σε άψογη λονδρέζικη προφορά η κυρία Ντίνα, η οποία αγοράζει μετοχές της τράπεζας, όπως δήλωσε, χαμηλοφώνως αυτή τη φορά. Μην μας πάρουν και το tip.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την απόκτηση του πολυτελούς θερέτρου Parklane, το οποίο ολοκληρώνει το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων μας στην Κύπρο. Με το Parklane, το Landmark Nicosia και Aphrodite Hills Resort, κατέχουμε πλέον τρεις εμβληματικές και ξεχωριστές μονάδες...» Εγραψε ως δήλωση ο κ. Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου της Παγγαία και νυν Invelστην ανακοίνωση απόκτησης του εμβληματικού θερέτρου της Λεμεσού. Ξεχνώντας να αναφέρει στα μελλοντικά του σχέδια το Holiday Inn που στέκεται σαν άδειο κουφάρι που περιμένει την μοίρα του λίγα μέτρα από την απαστράπτουσα νέα πλατεία της Λευκωσίας. Ελπίζουμε πάντως το καταπονημένο πρότζεκτ «Μεριντιέν» της παλαιάς δυναστείας των Γαλαταριώτηδων να βρει επιτέλους το λιμάνι του.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τη μεσημεριανή ομήγυρη στην Beba είναι η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσελκύσει πίσω στην Ελλάδα μεγάλες ελληνικές πολυεθνικές που έχουν φορολογική βάση στο νησί. Τιτάν, Motor Oil, Olympia Group του Πάνου Γερμανού και άλλα πολλά ευρωπαϊκά μεγαθήρια είχαν μετεγκατασταθεί τα χρόνια των μνημονίων στη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Μαζί τους και μια ντουζίνα εφοπλιστές περιοπής. «Ξέχασες και τον χοντρό του Ολυμπιακού» μπήκε στην κουβέντα ο Κώτσιος, ο μάγειρας μας από την Πάφο. «Ο οποίος θέλει να γίνει και κύπριος πολίτης». Η τελευταία ατάκα, αφού άφησε άναυδους τους παρευρισκόμενους τους, έκανε να πιάσουν τα κεφάλια τους «Πάρτυ του Οδυσσέα θα γίνει πάλι».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook