ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Αναστέλλονται τα έργα ανέγερσης του γηπέδου Λεμεσού

Ο αρχιτέκτονας αιτήθηκε απεμπλοκή από το έργο

Newsroom K

Σειρά αποφάσεων έλαβε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε στη Λεμεσό, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν προβλήματα, που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου της Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση του, το Υπουργικό Συμβούλιο αναφέρει ότι οι αποφάσεις του, έλαβαν πλήρως υπόψη και τις εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή επί των θεμάτων που προέκυψαν, ενώ όπως σημειώνεται, τα προβλήματα που προέκυψαν «οφείλονται στο γεγονός ότι οι αρχικές μελέτες, που ανάγονται στην περίοδο πριν από το 2013 και εξ ανάγκης υιοθετήθηκαν λόγω συμβατικών υποχρεώσεων των τριών ποδοσφαιρικών σωματείων της Λεμεσού με ιδιώτες μελετητές, παρουσιάζονται στην πράξη, είτε ελλιπείς, είτε προβληματικές».

Σημειώνεται ακόμη ότι, ο αρχιτέκτονας του έργου, κ. Πέτρος Κονταρίδης αιτήθηκε απεμπλοκή από το έργο, προβάλλοντας το επιχείρημα της μετατροπής της ιδιωτικής σύμβασης σε δημόσια σύμβαση και επιπρόσθετα ότι, το εν λόγω έργο είναι τεχνικό παρά οικοδομικό και άρα κρίνεται πως το Τμήμα Δημοσίων Έργων είναι το πλέον κατάλληλο να είναι η αναθέτουσα/επιβλέπουσα αρχή, λόγω τεχνογνωσίας σε τέτοιου είδους συμβάσεις.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον ΚΟΑ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αναθεώρηση και ολοκλήρωση της υφιστάμενης μελέτης και επίλυση όλων των προβλημάτων που έχουν ήδη εντοπιστεί ή που θα εντοπιστούν στο μέλλον. Ταυτόχρονα, προστίθεται, ο ΚΟΑ θα διασφαλίσει ότι ο ένας εκ των μελετητών που είναι συμβεβλημένος με τα Σωματεία, θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες και θα διασφαλίσει επιπλέον μέσω του μελετητή αυτού, την παροχή υπηρεσιών από ανεξάρτητο εξειδικευμένο γραφείο μελετητών πολιτικών μηχανικών που θ' αναλάβει να επικαιροποιήσει τη μελέτη του έργου, ενώ το χρονοδιάγραμμα συμπλήρωσης και παραλαβής των μελετών θα είναι το τέλος Οκτωβρίου 2019.

Επίσης, το Υπουργικό, εξουσιοδοτεί τον ΚΟΑ να υποβάλει αίτημα στην Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων, για να οριστεί το Τμήμα Δημοσίων Έργων ως Αναθέτουσα Αρχή για την ανέγερση του νέου γηπέδου Λεμεσού, σε αντικατάσταση του ΚΟΑ, το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο ζητά από το Τμήμα Δημοσίων Έργων να συστήσει αμέσως ομάδα παρακολούθησης διαχείρισης και επίβλεψης του έργου σε συνεργασία με τους μελετητές. Ο μελετητής του έργου, προστίθεται, δεν θα απεμπλακεί από τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τη συμφωνία με τα Σωματεία και τον ΚΟΑ και θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του σε σχέση με τη μελέτη και τα προβλήματα που θα απορρέουν από αυτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Αθλητισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Να περάσει ο επόμενος

Να περάσει ο επόμενος

Ένα γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο λίγο πριν το τέλος χάρισε στην αρμάδα του Κλοπ μία ακόμα νίκη με 1-2.
Newsroom 24sports
 |  ΓΕΝΙΚΑ
X