ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δικαίωμα για πέντε αλλαγές του χρόνου

Αν η ΚΟΠ το αποφασίσει, θα το έχουμε και στην Κύπρο

Η επιτροπή για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου (IFAB), πήρε μια σημαντική απόφαση την Τετάρτη(15/7) καθώς επέκτεινε το δικαίωμα στις ομοσπονδίες να πραγματοποιούν πέντε αλλαγές αντί για τρεις για την περίοδο 2020-21.

Αυτή η απόφαση σχετίζεται άμεσα με την πανδημία του Κορωνοϊού και τις συνέπειες που είχε στο καλεντάρι του αθλήματος. Αρχικά εισήχθη για όσες διοργανώσεις συνεχίστηκαν μετά την καραντίνα και όλες το εφάρμοσαν. Όμως, το καλεντάρι που έγινε γνωστό από FIFA και UEFA θα είναι πολύ σφικτό και για το 2020-21, μιας και όλα θα ξεκινήσουν πιο αργά αλλά θα πρέπει να τελειώσουν και πάλι Μάιο του 2021.

Στο δικό μας πρωτάθλημα, είναι απόφαση της ΚΟΠ αν θα υπάρχει αυτό το δικαίωμα στους προπονητές αλλά δε μοιάζει παράλογο. Αυτό γιατί η σεζόν μας θα είναι μικρότερη λόγω του EURO U17 και με περισσότερους αγώνες στο πρωτάθλημα, 36 έναντι 32.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα παραμείνει και η πρόνοια στον κανονισμό που οι πέντε αλλαγές μπορούν να γίνουν σε τρεις στο σύνολο διακοπές του αγώνα. Εξαίρεση αποτελούν οι αλλαγές που γίνονται κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Σημειώνεται επίσης πως οι εξελίξεις με την πανδημία είναι υπό το μικροσκόπιο της IFAB και αν χρειαστεί θα ληφθούν και άλλες αποφάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση