ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

F1: Κανονικά το Grand Prix στην Τζέντα

Παρά τις ανησυχίες για τη βομβιστική επίθεση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Την απόφαση να μην απέχουν από το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας πήραν Formula 1 και πιλότοι, παρά τη βομβιστική επίθεση που έγινε χθες από αντάρτες της Υεμένης σε σημείο κοντά στην πίστα της Τζέντα.

Μετά από τέσσερις ώρες κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο και με τους αρχηγούς των ομάδων να μεταφέρουν τις εξελίξεις στον διευθύνοντα σύμβουλο της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, οι πιλότοι έλαβαν την απόφαση να αγωνιστούν στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, που είναι και το δεύτερο του τρέχοντος πρωταθλήματος.

Ο στόχος των ανταρτών Χούτι ήταν οι εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco, περίπου 10χλμ μακριά από την πίστα της F1 και ως αποτέλεσμα της βομβιστικής επίθεσης η έναρξη του δεύτερου γύρου των δοκιμαστικών καθυστέρησε κατά 15 λεπτά την Παρασκευή (25/3).

Αρχικά, οι διοργανωτές, έπειτα από μία πρώτη συνάντηση, ανακοίνωσαν πως το GP της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ αμέσως μετά το FP2 υπήρξε δεύτερο μίτινγκ, στο τέλος του οποίο ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι διαβεβαίωσε πως υπάρχει ασφάλεια για να συνεχιστεί το GP. Όμως, η ανησυχία των οδηγών ήταν εύλογη και εν τέλει χρειάστηκε η δική τους σύσκεψη για να πειστούν να αγωνιστούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
F1

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση