ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ θέλει…Μάιο

Προτεραιότητα η οριστικοποίηση των ημερομηνιών διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΟΕ σχετικά με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, με την οποία ενημερώνει ότι η ΔΟΕ θα εισηγηθεί προς τους διοργανωτές, ημερομηνίες που θα αφορούν πρωτίστως τον Μάιο του 2021 για την έναρξη των αγώνων.

Αναλυτικά:

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενημερώνει την αθλητική κοινότητα, ότι ύστερα από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων που ήταν αρχικά να διεξαχθούν το ερχόμενο καλοκαίρι και την απόφαση για διεξαγωγή τους το 2021, η ΔΟΕ ενδέχεται να εισηγηθεί προς τους διοργανωτές, ημερομηνίες που θα αφορούν πρωτίστως τον Μάιο του 2021 και δευτερευόντως ημερομηνίες προς το τέλος του καλοκαιριού.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι αθλητές που εξασφάλισαν ήδη τα όρια και τις κάρτες πρόκρισης για τους αγώνες, οι οποίοι αποτελούν το 57% του συνολικού αριθμού των αθλητών που επρόκειτο να συμμετάσχουν, θα διατηρήσουν το δικαίωμα συμμετοχής (ή κατά περίσταση την κάρτα πρόκρισης της χώρας). Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες διαδικασίες πρόκρισης και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των προολυμπιακών τουρνουά και αγώνων, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει πρώτα να οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, απόφαση η οποία αποτελεί προτεραιότητα της ΔΟΕ και των διοργανωτών.

Από την απόφαση αυτή, θα εξαρτηθεί και η αναπροσαρμογή του ημερολογιακού αγωνιστικού προγράμματος της συντριπτικής πλειοψηφίας των 33 Διεθνών Ομοσπονδιών, το άθλημα των οποίων περιλαμβάνεται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, βρίσκεται δίπλα στους αθλητές μας, τόσο στους έντεκα που είχαν ήδη εξασφαλίσει πρόκριση στους αγώνες, όσο και όσων διεκδικούν με καλές προοπτικές τη συμμετοχή τους μέσω των διοργανώσεων που προαναφέρθηκαν. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, θα συμβάλουμε ώστε να επιστρέψουν μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, άμεσα σε ρυθμούς κανονικής και πλήρους προετοιμασίας, διασφαλίζοντας τους γι’ αυτό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Καταλήγοντας, θα θέλαμε και δημόσια να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Ολυμπιονίκη Ιστιοπλόο Παύλο Κοντίδη για την άνοδο του για άλλη μια φορά στην κορυφή της Παγκόσμια κατάταξης στο αγώνισμα του της κατηγορίας Laser Ανδρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση