ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πως λειτουργεί η high-tech μπάλα του Μουντιάλ

Σχεδιασμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ορόσημο της νέας εποχής του ποδοσφαίρου (που αναπόφευκτα συνδέεται όλο και περισσότερο με την τεχνολογία) γίνεται η μπάλα του Μουντιάλ. Η συζήτηση για το αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε ή όχι το περιβόητο γκολ με την Ουρουγουάη ανέδειξε ακόμα περισσότερο τις πρωτοποριακές δυνατότητες της «Al Rihla» που λάνσαρε η Adidas για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κι αυτό διότι ο ενσωματωμένος αισθητήρας επιβεβαίωσε ότι ο Πορτογάλος δεν άγγιξε τελικά την μπάλα, αποδεικνύοντας την ικανότητα που έχει… από μόνη της να διαφωτίζει οριακές φάσεις (όπως τα οφσάιντ).

Ο συγκεκριμένος αισθητήρας ζυγίζει μόλις 14 γραμμάρια και υποστηρίζεται από μια μικρή μπαταρία διάρκειας 6 ωρών σε χρήση ή 18 ημερών σε αδράνεια.

Έχει τη δυνατότητα λοιπόν ν’ αποστέλλει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στο δίκτυο κεραιών περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, με το συγκεκριμένο σύστημα υποστήριξης που τα επεξεργάζεται ν’ αλλάζει αυτόματα (χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση) όταν μπαίνει άλλη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτή η μπαταρία, δε, με την οποία λειτουργεί ο αισθητήρας είναι και ο λόγος που οι μπάλες μπαίνουν κανονικά… στην πρίζα και φορτίζονται πριν τη σέντρα κάθε αγώνα στο Μουντιάλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση