ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Premier League: Έκτακτη συνεδρία για αναβολή μέσα στις γιορτές

Στον αέρα η 20η αγωνιστική

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού εκτοξεύονται στις ομάδες της Premier League, και με έξι απ’ τα δέκα ματς της 18ης αγωνιστικής να αναβάλλονται, σήμερα αναμένεται συνεδρία της κορυφαίας λίγκας με θέμα συζήτησης την αναβολή τουλάχιστον μιας αγωνιστικής.

Η συνεδρία αναμένεται να λάβει χώρα στις 15:00 και όπως αναφέρει το «The Athletic» το πιθανότερο σενάριο σε περίπτωση αναβολής είναι να μην υπάρχει αγωνιστική δράση στις 28 με 30 Δεκεμβρίου (20η αγωνιστική).

Πάγια θέση αλλά…

Πάντως τα στελέχη της Premier League απ’ την αρχή έχουν υιοθετήσει τη θέση πως το πρωτάθλημα θα πρέπει να συνεχιστεί χωρίς την οποιαδήποτε αλλαγή στο καλεντάρι εκτός και αν στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Και ακριβώς αυτό το ερώτημα θα τεθεί σήμερα. Υπάρχει άλλη επιλογή; Αντέχουν οι ομάδες ένα τόσο επίπονο πρόγραμμα με τον κορωνοϊό να καλπάζει;

Από πλευράς των προπονητών φαίνεται πως υπάρχει κοινή γραμμή για αναβολή μιας αγωνιστικής αφού τα παιχνίδια είναι μαζεμένα με το καλεντάρι να λέει τρεις αγωνιστικές σε ένα διάστημα οχτώ ημερών, και την ίδια ώρα βλέπουν τις επιλογές τους να μειώνεται ένεκα κορωνοϊού.

Στη συζήτηση και το οικονομικό

Πάντως ένας ακόμη παράγοντας τον οποίο κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει είναι το οικονομικό. Θυμίζουμε πως η Amazon έχει πληρώσει 30 εκατομμύρια λίρες για την προβολή δυο αγωνιστικών (μεταξύ αυτών και η αγωνιστική στις 28-30 Δεκεμβρίου) στο μεγάλο νησί. Ήδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει την καμπάνια για τα παιχνίδια που θα δείξει, και τυχών αναβολή θα σημαίνει απώλεια εσόδων για την ίδια και συνεπώς για την Premier League με την οποία θα πρέπει να συζητήσει για αποζημιώσεις.

Πλέον το «μπαλάκι» έχει περάσει στους ιθύνοντες της Premier League οι οποίοι σήμερα θα αποφασίσουν για πιθανή αναβολή. 

 

Πηγή πληροφορίων: The Athletic

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση