
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr
Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, αλλά δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα στο Λονδίνο ο σκληρός Ολυμπιακός! Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κοίταξε στα μάτια την Άρσεναλ αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-0 στο «Emirates».
Σπουδαίο παιχνίδι από τον Ράγια, ο οποίος με μεγάλες επεμβάσεις κράτησε τη μηδέν, ενώ οι Πειραιώτες πληγώθηκαν από ένα γκολ στο ξεκίνημα (12' Μαρτινέλι) και ένα στο φινάλε (90'+2' Σάκα).
Έκαναν το 2/2 οι «κανονιέρηδες», βλέπουν πρόκριση και είναι γερά στο κόλπο της πρώτης οκτάδας, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στον έναν βαθμό αλλά με αυτή την εικόνα που είχαν, μπορούν δικαιωματικά να ελπίζουν για την 24άδα της βαθμολογίας.
Ακολουθεί για την εξαιρετική ομάδα του Μεντιλίμπαρ το εκτός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα στην 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League, αλλά έχει αρκετά ακόμη παιχνίδια που μπορεί να τα πάρει και να… κλείσει το μάτι στην πρόκριση!
Στο μυαλό του κόουτς
Με 4-3-3 παρέταξε την Άρσεναλ ο Μικέλ Αρτέτα. Στο τέρμα ο Ράγια και στην άμυνα οι Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Λιούις-Σκέλι. Μερίνο, Θουμπιμέντι και Έντεγκααρντ στον άξονα, με τον τελευταίο σε πιο δημιουργικό ρόλο. Τροσάρ στο ένα άκρο, Μαρτινέλι στο άλλο και ο Γκιόκερες σέντερ φορ.
Με διάταξη 4-2-3-1 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Βάσκος τεχνικός. Κάτω από τα δοκάρια είναι ο Τζολάκης, με τους Κοστίνια, Ρέτσο, Πιρόλα και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Γκαρθία και Έσε στον άξονα, μπροστά τους ο Τσικίνιο και στα άκρα οι Ποντένσε, Ζέλσον. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Κααμπί.
Το ματς
Με μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ξεκίνησε το παιχνίδι. Μόλις στο 2ο λεπτό και μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Σκέλι σέντραρε αλλά ο αμαρκάριστος Μαρτινέλι έκανε κακό τελείωμα από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα και πίεσε ψηλότερα, ο Ζέλσον έσπασε για τον Ελ Κααμπί αλλά η κεφαλιά του τελευταίου κατέληξε στην αγκαλιά του Ράγια στο 11’ και ένα λεπτό αργότερα οι «κανονιέρηδες» χτύπησαν. Η κάθετη έγινε για τον Γιόκερες, ο οποίος έβαλε πλάτη τους Κοστίνια, Πιρόλα, έκανε τελείωμα που έβγαλε αρχικά ο Τζολάκης. Η μπάλα κατέληξε βασανιστικά στο δεξί δοκάρι, αλλά ο Μαρτινέλι πήρε το ριμπάουντ για το 1-0 σε ένα «κρύο» γκολ.
Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 20’, οι Πειραιώτες άγγιξαν την ισοφάριση. Υπέροχη ανάπτυξη της μπάλας, ο Τσικίνιο σέντραρε γλυκά, ο Ποντένσε έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά ο Ράγια με μυθική επέμβαση κράτησε την εστία του απαραβίαστη. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αναθαρρήσει, έδειχναν αρκετά επικίνδυνοι και πατούσαν περιοχή. Βέβαια, την ίδια ώρα είχαν να αντιμετωπίσουν και το ταχύτατο transition των γηπεδούχων. Ο Πιρόλα «έσβησε» τον Γιόκερες στο 31’, ενώ ο Ποντένσε έξι λεπτά μετά έκανε ωραία σέντρα, ο Ελ Κααμπί πήγε να τελειώσει τη φάση, με τον Γκάμπριελ να παρεμβάλλεται αλλά ο ρέφερι έδειξε άουτ αντί για κόρνερ.
Στα… καπάκια ο Κοστίνια σέντρα, η μπάλα πέρασε απ’ όλους αλλά ο Ποντένσε δεν κατάφερε να κοντρολάρει μέσα στην περιοχή. Γιόκερες και Μαρτινέλι δεν βρήκαν εστία με τελειώματα μέσα από την περιοχή, υπό δύσκολες συνθήκες, με τον Ελ Κααμπί να φωνάζει για πέναλτι στο 44’ σε μονομαχία με τον Γουάιτ, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Αρτέτα να επιστρατεύει Τίμπερ και Ράις, βλέποντας τον Ολυμπιακό να έχει πάρει μέτρα στο γήπεδο και να προσπαθεί να φτιάξει παιχνίδι, ενώ ο Μεντιλίμπαρ απάντησε με Ταρέμι αντί του Ζέλσον, φέρνοντας τον Τσικίνιο στα φτερά. Ο Πιρόλα έβαλε καθοριστικό «στοπ» στον Τροσάρ, αφού δεν τον άφησε να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του στο 65’, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση οι Πειραιώτες σκόραραν. Ο Ελ Κααμπί έκανε την κεφαλιά, ο Ράγια την επέμβαση και ο Τσικίνιο πήρε το ριμπάουντ αλλά το τέρμα δεν μέτρησε καθώς ο Μαροκινός ήταν εκτεθειμένος.
Ο Κοστίνια ανέβηκε, συμμετείχε περισσότερο στην επιθετική λειτουργία, με τον Αρτέτα να ρίχνει όλα τα βαριά χαρτιά στο γήπεδο. Ο Μεντιλίμπαρ έβαλε Σιπιόνι αρχικά, κερδίζοντας μέτρα και στη συνέχεια τους Μπιανκόν, Στρεφέτσα, Μουζακίτη. Ο Τζολάκης έκανε μυθική επέμβαση στο 82’ στον Έντεγκααρντ, ενώ ούτε ο Ρέτσος τον άφησε να σκοράρει στο ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός συνέχιζε όρθιος. Τρία λεπτά αργότερα, ο Τσικίνιο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ράγια το έβγαλε και αυτό. Στο 88’ ο Ελ Κααμπί δεν κατάφερε να τελειώσει με το κεφάλι τη φάση ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στόπερ, με τον Σάκα στο 90’+2’ να νικά με διαγώνιο σουτ τον Τζολάκη για να διαμορφώσει το τελικό σκορ (2-0).
MVP: Ο Έντεγκααρντ ήταν μέσα και στα δύο γκολ της ομάδας του, ξεκινώντας το πρώτο, ενώ έδωσε την ασίστ και στο δεύτερο. Τρομερός ο Νορβηγός, καταλυτικός για να έρθει το τρίποντο στην πλευρά των γηπεδούχων.
Η σφυρίχτρα: Ο Λετεσιέ δεν είχε τη δύσκολη φάση, αλλά εκνεύρισε με τα αρκετά σφύριγμάτα του και έδωσε τα… σπόρια στους γηπεδούχους.
Πηγή: Sport-fm.gr